Seuraa meitä somessa:

Lisää serbialaisväriä LP-Vampulan joukkueeseen

13.08.2019

LP-Vampula on solminut tulevan kauden mittaisen pelaajasopimuksen 1,83 metriä pitkän maajoukkueessakin esiintyneen keskitorjuja Nina Jakicin kanssa. Kotimaiset sentterit Anastasia Boricheva ja Jenni Jantunen saavat näin seurakseen serbialaisen pelaajan kolmanneksi keskitorjujaksi.

Nina Jakic (26.7.1994) on pelannut kaksi edellistä kautta keskitorjujana Romanian kovatasoisessa liigassa CSM Lugoj- nimisessä seurassa. Hän siis pelasi ensimmäisen ulkomaalaiskautensa Romaniassa LP-Vampulaan jo aiemmin sopimuksen tehneen Aleksandra Cveticaninin kanssa. Nina oli Romanian liigassa kauden 2017-2018 paras torjuja. Hyökkäysulottuudeksi on mitattu 3.05 metriä ja torjuntaulottuvuus jää hiukan alle kolmen metrin.

Ennen Romaniaan siirtymistään hän pelasi kotimaansa sarjaa Jedinstvo Stara Pazovan joukkueessa. Joukkue pärjäsi hienosti, voittaen runkosarjan ja päätyen lopulta timantin kovassa seurassa hopealle. Iso jymypaukku oli arvostetun Cup- turnauksen mestaruuden ottaminen. Ninalla oli tuossa iso rooli ja hänen suorituksensa rankattiin niin korkealle, että hänet palkittiin koko turnauksen Most Valuable Player- palkinnolla. Kun peilaa saavutusta Serbian naislentopallon tasoon maailmankin mittapuussa (mm. Maailman Mestari 2018), niin kyseinen valinta on iso saavutus. Ninalla on plakkarissaan lisäksi kotimaansa sarjoista parhaan syöttäjän palkinnot kausilta 2015-2016 sekä 2016-2017.

- Keskipelaajaosasto on nyt valmis. Ninalta on lupa odottaa isoa roolia torjunta- sekä hyökkäyspelissä. Hän on iso uhka vastustajan torjujille ja se antaa hieman lisää tilaa laitureillemme. Lähimenneisyyden kahden kauden valinnat Serbian Superliigan parhaana syöttäjänä luo ylimääräisiä sydämentykytyksiä vastustajien vastaanottajille, kun hän on syöttövuorossa. Nina tulee viikon alussa samalla lennolla Aleksandran kanssa Suomeen ja aloittaa heti harjoittelun muun joukkueen kanssa.

Liigajoukkue aloittaa kautensa Kangasalan vieraana ja ensimmäinen kotitaisto on OrPoa vastaan 28.9 klo 17:00 Tahto Areenalla. Historiallinen ensimmäinen Eurokamppailu, Challenge Cup sveitsiläistä Volley Luganoa vastaan pelataan Huittisissa 20.11.

  Takaisin