Loimu ja Tiikerit kuittasivat viisieräiset

11.12.2018

Raision Loimu ja Kokkolan Tiikerit nautiskelivat tiistaina viisieräisistä kotivoitoista Ettaa ja Team Lakkapäätä vastaan. Raisiossa mätettiin palloa lopulta peräti kolme tuntia.

Tiikerit katkaisi putken voitollaan

Kokkolan Tiikerit puolitti takaa-ajoasemansa Team Lakkapäähän miesten Mestaruusliigan sarajataulukossa voitettuaan tiistaina keskinäisen viisieräisen kotonaan 3-2 (25-22, 18-25, 23-25, 25-17, 15-11).

Kahdeksantena olevilla Tiikereillä on kasassa 16 pistettä ja Team Lakkapäällä 17. Samalla Tiikerit katkaisi viiden ottelun tappioputkensa.

Ensimmäinen erä oli tasainen erä. Tiikerit vei erän lopun torjunnoillaan: Aleksandrs Kudrjašovs, Simon Hone ja Anton Välimaa torjuivat Peetu Mäkisen, joka muuten pelasi tehokkaasti läpi koko ottelun. Tilanteeksi: 23-21. Erä päättyi, kun Simon Hone ja Jiri Hänninen torjuivat Jason McCarthyn 25-22

Toisessa erässä Team Lakkapää otti heti alkuvaiheessa ohjakset käsiinsä. Tiikerit rimpuili perässä ja pääsi välillä lähellekin (14-15 ja 15-16). Lopussa Lakkapää torjui erän itselleen. Jayson McCarthy ja Daniel Grant torjuivat Edvarts Buividsin: 15-21. Erä päättyi, kun Aleksandrs Kudrjašovsin juju jäi myöskin torjuntaan.

Kolmannessa erässäkin Team Lakkapää otti heti alussa johdon, mutta lopussa Tiikerit kuroivat eroa kiinni. Erän lopussa yleisö riemuitsi, kun Anton Välimaa torjui Matias Korhosen. Tilanteeksi 22-23. Erä päättyi kuitenkin Team Lakkapäälle, Tiikerivirheiden myötä.

Neljännen erän alussa, Aleksandrs Kudrjašovs teki ensimmäisellä syöttövuorollaan kaksi ässää. Team Lakkapää kuroi eroa kiinni Tuomas Hautalan kahdella peräkkäisellä hyökkäyksellä ja Peetu Mäkisen ässällä. Tilanteeksi tasan 13-13. Seuraavalla Kudrjašovsin syöttövuorolla hän teki taas kaksi ässää ja siihen väliin junttasi Edvards Buivids pisteen. Tässä vaiheessa Team Lakkapään peli sekosi ja erä meni selkeästi Tiikereille.

Viidettä erää kuvaa Jiri Hännisen kaksi peräkkäistä iskua nelospaikalta yli Team Lakkapään pitkien miesten (Jayson McCarthy ja Daniel Grant). Team Lakkapää tekin lyhyessä erässä jopa neljä syöttövirhettä. Sitä myöten erä ja kaksi pistettä Tiikereille.

Henri Tuomi, Team Lakkapää:

- Meillä oli peli halussa. Eräjohto jo 2-1. Neljännessä erässä iski taas vanhat synnit iski takaisin. Luulin, että nämä ongelmat ovat jo
takapäin. Ehkä viimeisessä erässä loppui jo bensa. Olisi pitänyt ottaa riskiä. Tiikereiden passari pelasi hyvin etenkin viidennen erän. Meillä näitä otteluja riittää. Ei ehditä harjoitella näillä ottelumäärillä. Väsyneet joukkueet pelaavat toisiaan vastaan. Huono tilanne Suomen lentopallon kannalta.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:
- Voitto maistuu heikompien pelien jälkeen, Peliä tarjottiin meillekin. Loistava passipeli Anton Välimaalta. Anton pelasi hyviä paikkoja ja kaikki teki pisteitä. Tänään myös virhemäärä pysyi asiallisena hyökkäyspäässä. Positiivinen kuva tästä jäi. Voitostahan
sitä pelataan ja aina sitä on kiva voittaa.

Loimu torjui Ettan thrillerissä

Raision Loimu ja Lentopalloseura Etta tarjosivat Raisiossa lentopallon Mestaruusliiga-viihdettä täydet viisi erää ja peräti kolme tuntia tiistaina. Joukkueiden molemmat tämän kauden aiemmat kohtaamiset olivat päättyneet 3-1 kotivoittoihin. Tälläkin kertaa voittoa pääsi tuulettamaan kotijoukkue, kun lopputulokseksi kirjattiin lukemat 3-2 (25-23, 31-33, 20-25, 25-23, 16-14) pitkän ja hikisen taistelun jälkeen.

Aaltoileva ottelu tarjosi yleisölle jännittäviä hetkiä ja neljä erää viidestä päättyi kahden pisteen eroon. Kaikkein jännittävin oli ottelun toinen erä, jonka Etta vei nimiinsä vasta yhdeksännellä eräpallolla lukemin 31-33.

Ottelun avauserä oli vahvasti kallellaan jo Loimun suuntaan, kunnes Ettan päävalmentaja Olli Kuoksan aikalisä tilanteessa 20-13 herätti oululaiset. Heti aikalisän jälkeen Loimun Pablo Guzman syötti vielä toisen ässän, mutta sen jälkeen alkoi Ettan loppukiri Markus Väisäsen syöttövuorolla. Erä päättyi lopulta kuitenkin isännille kahden pisteen erolla, kun Ossi Rumpunen päätti erän nelospaikalta. Toinen erä oli niin ikään lievää Loimun hallintaa ja kotijoukkue pääsi ensimmäisenä yrittämään erän katkaisua, kun Jan Heleniuksen torjunta Joonas Jokelasta toi Loimulle ensimmäisen eräpallon. Kaikkiaan eräpalloja nähtiin yhdeksän kappaletta, kunnes Ettan Joonas Jokela päätti erän ykköspaikalta tilanteeseen 31-33.

Pitkän erätauon jälkeen peli jatkoi aaltoiluaan. Kolmas erä merkattiin Ettalle ja neljäs Loimulle, vaikka neljännessä Etta hiipikin jälleen lopussa hyvin lähelle. Ottelun ratkaisu siirtyi siis lyhyeen viidenteen erään, joka eteni pelin kuvaan hyvin sopien piste pisteeltä aina jatkopalloille asti. Lopulta Loimun Pablo Guzman otti oranssipaidat harteilleen ja torjui ja hyökkäsi erä- ja otteluvoiton jännittävien vaiheiden jälkeen Loimulle. Kaiken kaikkiaan yksi ottelun ratkaisun avaimista oli torjuntapelaaminen. Loimulle kirjattiin peräti 21 torjuntapistettä.

Ettan Kuoksa jakoi ottelun jälkeen kiitosta Loimun torjuntapelille: "Meidän kohtaamiset ovat olleet juuri tällaista tasaista vääntöä. Loimu on hyvä torjuntajoukkue ja meillä toimii torjunta- ja puolustuspelaaminen. Hyökkäyspelaaminen on ollut meidän perisynti ja siihen pitäisi saada monipuolisuutta. Loimun keskarit olivat tosi hyviä. Olen tyytyväinen vieraspisteeseen."

Loimun päävalmentaja Christophe Achten totesi joukkueella olleen vaikeuksia toisen erän käsistä lipsumisen jälkeen tulla uudestaan mukaan peliin, mutta se onnistui neljännessä erässä. Achtenin mukaan Loimu ansaitsi voiton Ettasta ja jahtaa tosissaan oululaisten hallussa olevaa Mestaruusliigan 4. sijaa.

Joukkueiden maajoukkuehakkurit Samuli Kaislasalo ja Joonas Jokela kirjauttivat 28 pistettä mieheen. Loimun Kaislasalo oli tehoissa kaksi pistettä parempi, kun hänen teholukemaksi kirjattiin +14. Loimun kuumassa vireessä oleva marraskuun all star -keskitorjuja Pablo Guzman merkkautti tällä kertaa 19 pistettä, joista viisi syntyi torjumalla. Myös Tuomas Koppanen nappasi viisi torjuntapistettä. Odotetussa taitavien yleispelaajien kohtaamisessa Etta veti vähän pidemmän korren. Loimun puolella Jan Helenius tuli kahdeksi viimeiseksi eräksi mukaan peliin ja toi kaivattua lisävirtaa Loimun laitapelaamiseen. Loimun vastaanotto oli tiistaina alkukauteen verrattuna piirun verran normaalitason yläpuolella ja pääosan pelistä passivastuun kantanut Tomi Saarinen pääsikin rakentelemaan hyökkäyspaikkoja suht hyvin eväin.

Ettan Jokela oli harmissaan ottelun jälkeen ettei oululaiset löytäneet avaimia Loimun torjunnan ohittamiseen: "Meillä oli hyvä vastaanotto, mutta hakkasimme 21 kertaa pallon Loimun torjuntaan. Se oli aivan liikaa ja niistä tuli erot erien lopuissa. Meillä oli paikat ottaa 4. erä. Se oli olevinaan näpeissä. Samuli pelasi hyvän pelin ja Loimulla on kovat keskarit. Meidän olisi pitänyt ottaa täältä enemmän, mutta päivän kunto ratkaisi."

Myös Loimun kapteeni Ossi Rumpunen oli tyytyväinen joukkueen otteisiin, mutta toisesta erästä raisiolaiselle jäi vähän hampaankoloon: "Tämä oli melkoinen taisteluvoitto ja vaikeista paikoista käännettiin. Toinen erä meidän olisi pitänyt hoitaa, kun avaimet oli kädessä. Kahdessa viimeissä jaksettiin onneksi tapella ja oltiin kärsivällisiä."

Loimun kotiotteluiden putki jatkuu lauantaina, kun VaLePa saapuu kahden kotiottelun voittoputkessa olevan Loimun vieraaksi raisiolaisten perinteiseen Joulu-otteluun. Joulu tulee näkymään ja kuulumaan ottelussa monella tapaa, kuten joulupuuron tarjoiluna ennen ottelun alkua hallin pihalla.

Raision Loimu - Etta 3-2
25-23, 31-33, 20-25, 25-23, 16-14
Loimu: Kaislasalo 28/+14, Guzman 19/+12, Lindberg 14/+5
Etta: Jokela 28/+12, Ronkainen 21/+9, Pennanen 14/+4