Seuraa meitä somessa:

Loimu johdatti vierasvoittojen lauantaihin

11.11.2017

Miesten Mestaruusliigassa nähtiin lauantaina vierasvoitto kaikissa neljässä ottelussa. Raision Loimu haki täydet pisteet Hurrikaanilta, Team Lakkapää Sampo Volleylta, LEKA Volley Tiikereiltä ja ETTA Akaa-Volleylta.

Loimu roihusi Loimaalla

Raision Loimu juhli Loimaalla täyttä pistepottia erittäin ehjän esityksen jälkeen numeroin 0-3 (22-25, 16-25, 24-26). Voitto oli Loimun seitsemäs perättäinen Mestaruusliigassa.

Ossi Rumpunen (13/+10) oli vieraiden johtohamo saatuaan mainion tuen koko ryhmältä. Scott Fifer ruokki kuumia pelaajia erinomaisesti. Torjuntatilaston kärkimies Tuomas Koppanen otti viisi torjuntaa ja hakkuri Gino Naarden takoi pisteet 17/+8.

Christophe Achten, Loimu:

- Olen tyytyväinen. Tällä hetkellä luotamme itseemme. Voitot ovat totta kai ruokkineet itseluottamustamme. Otimme opiksi ensimmäisestä liigakohtaamisestamme Hurrikaanin kanssa. Alamme nyt uskoa myös siihen, että voimme voittaa myös liigan kärkijoukkueita.

Lauri Rantanen, Hurrikaani:

- Enempää ei voi hävitä. Täytyy itse käydä peilin eteen. Pelissä oli hyviäkin elementtejä. Teimme enemmän pisteitä hyökkäyksillä kuin Loimu, mutta toisaalta teimme myös enemmän virheitä kuin vastustaja. Jatkopallopelaaminen oli tänään iso ongelma.

Ossi Rumpunen (Loimun paras):

- Nyt oli vapautunutta, taistelevaa peliä meiltä. Saatiin puolustuksia ja hyökättiin järkevästi. Valmentaja on tehnyt meistä joukkueen, ja harjoittelemme koko ajan fiksusti. Meillä on hauskaa keskenämme sekä kentällä että kentän ulkopuolella.

Jesse Mäntylä:

- Tunnetila oli meiltä hukassa. Saimme tänään vain yksittäisiä onnistumisia, kun taas Loimu toimi joukkueena.

LähiTapiolan pisteet
3 Rumpunen Loimu
2 Koppanen Loimu
1 Vetriö Loimu

Hurrikaani Loimaa - Raision Loimu 0-3
22-25, 16-25, 24-26
Hurrikaani Loimaa: Douglas-Powell 17/+6,Oivanen 10/+3,Staples 10/+2
Raision Loimu: Naarden 17/+8,Rumpunen 13/+10,Vetriö  9/+3
Katsojia: 853

Juuso Riponiemen kuvat

Ottelutilasto

Lakkapää kävi ryöstöretkellä Savossa

Team Lakkapää haki makean vierasvoiton Sampo Volleysta erin 1-3 (21-25, 22-25, 26-24, 22-25). Rovaniemeläiset ova liigassa nyt neljäntenä, vain pisteen päässä kakkospaikalla olevasta ETTAsta. Sampo Volley pudotettiin tasaisessa kärkitaistelussa nyt kuudenneksi, toki vain kolmen pisteen päähän ETTAsta.

Kauden toinen kohtaaminen Sampo Volleyn ja Team Lakkapään välillä ei noussut klassikoiden joukkoon. Kotijoukkue oli kaukana parhaastaan varsinkin kahden ensimmäisen erän ajan. Kolmannessa löylyä löytyi hieman lisää ja siinä Sampo nousikin erävoittoon, vaikka Lakkapäällä oli jo ottelupallokin. Neloserä oli tasaista vääntämistä erän lopulle saakka, jolloin pari yksittäistä tilannetta käänsi tilanteen vieraiden eduksi.

Sammolla oli ongelmia erityisesti hyökkäyspäässä. Vastaanotto oli jopa reilusti vierailijaa parempi mutta hyökkäystehoissa ero oli vähintään yhtä iso toiseen suuntaan. Lakkapään passari Mckay pelasi valmentajan mukaan ehkä kauden parhaan ottelunsa.

Henri Tuomi, Team Lakkapää:

- Joshua pelasi loistavasti. Syötti hyvin ja pelasi järkevää passipeliä. Keskimiesten kanssa meinasi olla vähän hakemista. Tänään saimme hyvät hyökkäystehot. Varsinkin laidoista peli on parantunut aiemmasta. Arvokas voitto täältä, en muista koska viimeksi meidän seura on runkosarjassa täältä voiton hakenut.

Timo Tolvanen, Sampo Volley:

- Olen ihmeissäni ja pettynyt meidän peliin lähtöön, tosi huonosti lähdettiin liikkeelle. Ei meillä ole varaa lähteä ketään vastaan noin heikosti tunnetasolla, ajatuksen tasolla, tekemisen tasolla. Taktiikoista on turha puhua jos itse tekeminen on noin heikkoa. Kaksi erää tosi huonoa peliä meiltä, kolmannessa alettiin pelata vähän lentopalloa. Kaikissa hävityissä erissä tosi huonot hyökkäystehot, mietityttää kovasti mistä se johtuu. Onko yksi syy se, että Petteri oli pitkään poissa, en kyllä haluaisi senkään taakse mennä.

LähiTapiolan pisteet
3 Walsh Lakkapää
2 McKay Lakkapää
1 Häyrinen Sampo

Sampo Volley - Team Lakkapää 1-3
21-25, 22-25, 26-24, 22-25
Sampo Volley: Häyrinen 21/+12,Herrera 12/+5,Heiskanen 8/+6
Team Lakkapää: Schouten 20/+8,Walsh 15/+8,Palokangas 12/+2
Katsojia: 666

Ottelutilasto

LEKA Volley haki pisteet Kokkolasta - 2000-lukulainen pisteille

Kokkolan Tiikerit nostivat edelliseen peliin nähden tasoaan ja pelasivat välillä ihan tasokasta lentopalloa. LEKA Volley vei kuitenkin ottelun numeroin 1-3 (22-25, 20-25, 25-20,19-25).

LEKA Volley Jere Heiskanen teki ottelussa 5 pistettä ja oli samalla ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt pelaaja, joka onnistui pisteiden teossa miesten Mestaruusliigassa.

Ensimmäisessä erässä peli oli tasaista pitkään. Vasta Antti Leppälän syöttövuorolla saatiin ensimmäinen kolmen pisteen ero 13-10. Eron tekivät Robert Seppänen ja Lauri Jylhä iskuista ja Uchenna Ofoha sekä Lauri Jylhä torjumalla Jan Heleniuksen hyökkäyksen. Heti perään Jukka Lehtonen kuittasi eron omalla syöttövuorollaan. Kuittaus tuli Tiikerivirheiden myötä. LEKA Volley siirtyi erän lopussa muutaman pisteen johtoon, jälleen Tiikerivirheiden avustamana. Sitä myöten erä LEKA Volleylle.

Toisen erän alkuun LEKA Volley sai tappoalun: neljä ensimmäistä pistettä ennen ensimmäistä Tiikeripistettä. Sen jälkeen neljä pistettä lisää LEKA Volleylle ja tilanteeksi 1-8. uollaisen eron jälkeen katsomossa odoteltiin vain pitkää erätaukoa, mutta Tiikerit kiri lähelle mm. Teemu Lahden iskujen saattelemana. Tilanteeksi saatiin 16-17. Sen jälkeen LEKA Volley heräsi uudelleen peliin mukaan ja muutaman Tiikerivirheen sekä Jan Heleniuksen ässän myötä ero kasvoi uudelleen jopa kuuteen pisteeseen: 17-23. Erä selkeästi LEKA Volleylle.

Kolmas erä olikin sitten ihan eri juttu. LEKA Volley taisi odottaa helppoa voittoa, mutta Tiikerit nostivat profiiliaan. Tiikerit aloittivat vahvasti Antti Leppälän iskun ja torjunnan myötä, Lauri Jylhän iskun säestämänä. Edelleen, ero kasvoi Teemu Lahden syöttövuoron aikana 13-8:aan, Lauri Jylhän ja Leppälän torjuntojen sekä Lahden ässän myötä. LEKA Volley vaihto Redi Kocin tilalle Eelis Karisen, mutta erä meni Tiikereille.

Neljänteen erään LEKA Volley sai taas isännän otteen. Kentälle tulivat Arttu Reijonen ja nuori Jere Heiskanen. Reijosen syötöt olivat myrkkyä Tiikereille ja Heiskasen ennakkoluuloton peli kallistivat erän ja sitä myöten koko ottelun LEKA Volleylle.

Jukka Tuovinen, LEKA Volley

- Välillä pelattiin ja välillä löysättiin. Toisen erän alku oli meiltä murskaava, Kolmannessa autettiin kaveria ja neljännessä kaveri auttoi meitä. Kolmas erä lähti meiltä uneliaasti liikkeelle. Se oli selkeä Tiikerierä. He puolustivat ja hyökkäsivät rohkeasti. Arttu Reijonen ratkaisi neljännen erän ja 17-vuotias Jere Heiskanen säesti hyvin. Saimme tänään kolme tärkeää pistettä ja se oli LEKA Volleyn ensimmäinen voitto Tiikereistä. Lauri Jylhää on ollut vaikea scoutata, kun pelejä on vähän takana.

Tapio Nissi, Tiikerit:

- Meille tulee näitä huonoja pätkiä. Kolmannessa erässä tehtiin peli. Lauri Jylhä pelasi hyvän pelin. Hänen hyökkäysprosenttinsa oli samaa tasoa kuin Kaislasalolla. LEKA Volley huomasi, kun Laurilla kulki ja he siirsivät torjuntaa Laurin puolelle. Uusi hakkuri pitäisi olla täällä ensi viikon lopussa. Koska seuraava kotiottelu pelataan Kampushallissa, harjoitellaan viikolla siellä, jotta paikka tulisi tutummaksi. Siipirikkona painetaan edelleen. Yleisön suunsoitto ei kuitenkaan hyödynnä joukkuetta.

Palkitut:
Samuli Kaislasalo LEKA
Niklas Breilin Tiikerit

LähiTapiolan pisteet
3 Kaislasalo LEKA
2 Lankinen LEKA
1 Breilin Tiikerit

Kokkolan Tiikerit - LEKA Volley 1-3
22-25, 20-25, 25-20, 19-25
Kokkolan Tiikerit: Jylhä Lauri 22/+8,Seppänen 14/+8,Leppälä 9/+7
LEKA Volley: Kaislasalo 25/+5,Lehtonen 15/+11,Lankinen 5/+5
Katsojia: 423

Ottelutilasto

ETTA Akaa-Volleyta parempi

Akaa-Volleyn piina jatkuu Sekä Akaa-Volleyta valmentava Lauri Tihinen että Ettaa komentava Olli Kuoksa vain hymyilivät, kun heiltä tivattiin valehtelemisen määrää ottelua edeltävissä haastatteluissa.

- Keskitymme edelleen oman pelin kehittämiseen, vakuutteli Tihinen.

Akaa-Volley oli käyttänyt maanantaipäivän Rovaniemen pelimatkasta palautumiseen, mutta loppuviikko oli treenattu normaaliin tapaan.

- Sen myönnän, että Leka – Etta –pelin videolta yritimme opiskella, miten Leka onnistui katkaisemaan oululaisten alkukauden voittoputken, tunnusti Tihinen.

Etta ei tullut Akaaseen niin sanotusti takki auki, vaan oli matkustanut Tampereelle jo perjantaina.

- Varalassa treenasimme eilen ja tänään on lämmitelty täällä Toijalassa, selvitti Kuoksa peliin valmistutumista.

Joukkueensa alkukauden hyvää lentoa Kuoksa perusteli sillä, että pelaajat ovat saaneet kehittyä yhdessä jo usean vuoden ajan.

- Toki hakkurimme Joonas Jokela kerää runsaasti kehuja. Hakkuri on pelissä runsaasti esillä, kun tekee paljon pisteitä ja kerää huomiota osakseen. Mutta kehotan seuraamaan myös muita nuoria. Esimerkiksi passari Niko Haapakoski ja yleispelaaja Antti Ronkainen ovat kehittyneet huimasti. Odotan Haapakoskesta maajoukkuepassari Eemi Tervaportille haastajaa tulevina vuosina.

Ottelu noudatti Akaa-Volleyn näkökulmasta lähes koko syksyn jatkunutta kaavaa. Joukkue pelaa hyvää lentopalloa ottelusta toiseen, mutta sarjapisteet jäävät vastustajalle. Tällä kerralla Akaaseen jäi sentään yksi voitettu erä. Lopputulos pelissä oli 1-3 (21-25,25-17,18-25,17-25).

Olli Kuoksa oli ottelun jälkeen helpottunut.

- Akaa-Volley laittoi meidät seinää vasten ja pakotti pelaajat näyttämään parastaan.

Kuoksan mainostama Jokela oli tehokkaalla pelipäällä (20/+10). Ettasta löytyi kuitenkin vieläkin paremmassa lyönnissä ollut Eetu Pennanen (22/+18). Maajoukkueessakin esiintynyt yleispelaaja nakutti 35 passista peräti 21 pistettä. Se yksi tuli ässäsyötöllä.

Lauri Tihinen oli ottelun lopputuloksesta harmissaan.

- Pelasimme hyvin, mutta valitettavasti tyylipisteitä ei jaeta. Emme voita eriä ja otteluita, jollei joukkueen kipsi avaudu. Ikään kuin lähtisimme erien lopussa varmistelemaan liikaa ja vastustaja pääsee rankaisemaan.

Akaa-Volleyn parhaana palkittu Dmitri Borichev (14/+9) nautti ottelusta.

- Minusta tässä oli hyvää vääntöä verkon molemmin puolin. Valitettavasti meille tuli neljännessä erässä pieni notkahdus. Tämä olisi pitänyt pystyä viemään viidenteen erään.

Tässä muuten loppukevennykseksi A-Volleyn F-tyttöjen ohjeet harjoituksiin, jotka he luovuttivat liigamieheille ;)

LähiTapiolan pisteet
3 Pennanen ETTA
2 Jokela ETTA
1 Poikela Akaa

Akaa-Volley - Etta 1-3
21-25, 25-17, 18-25, 17-25
Akaa-Volley: Poikela 15/+10,Borichev 14/+9,Mikkonen 12/+5
Etta: Pennanen 22/+18,Jokela 20/+10,Ahremark 9/+6
Katsojia: 291

Ottelutilasto

Kuvat:
Juuso Riponiemi / Hurrikaani
Tommy Lågland / Tiikerit

  Takaisin