Seuraa meitä somessa:

Loimu käynnistää respect-hengessä alumni-toiminnan

19.03.2023

Pisimpään yhtäjaksoisesti lentopallon pääsarjassa pelannut ja miesten maratontaulukon piikkipaikalla oleva Raision Loimu aloittaa alumnitoiminnan. Loimun edustusjoukkueisiin vuosien saatossa kuuluneita henkilöitä on valtava määrä ja nyt näitä halutaan koota yhteen alumniverkostoon. Alumneiksi hyväksytään missä tahansa edustusjoukkueen roolissa vähintään yhden virallisen ottelun verran olleet henkilöt.

- Tarkoituksena on siis koota yhteen ja antaa arvostusta niille pelaajille ja muille joukkueiden jäsenille, jotka ovat seuran pitkän historian aikana olleet edustusjoukkueen toiminnassa mukana ja tuoneet lukemattoman määrän tapahtumia, iloa ja ylpeydenaihetta Raisiolle, raisiolaisille ja muille loimulaisille. Unohtaa ei toki sovi toiminnan mahdollistajia, kuten talkoolaisia, katsojia tai yhteistyökumppaneita, mutta alumniverkostoon kerätään nyt nimenomaan edustusjoukkueisiin kuuluneita henkilöitä, kertoo idean isä Jani Nieminen.

Mestaruusliigassa Loimun toimintaa pidetään esimerkillisenä recpect-hengen suhteen ja Mestaruusliigan johtaja Riia Martionoja kehoittaa muitakin seuroja vastaavaan.

- Todella hienoa kuulla, että Loimu laittaa alumnitoimintaa käyntiin. Arvostuksen kulttuurin rakentaminen on yksi tärkeä tehtävämme ja tässä muurataan siihen hienoa perustaa. On hienoa, että juuria seurassa arvostetaan näin kiireisen nykypäivän keskellä ja varmasti saadaan myös siirrettyä asioita yhä paremmin tulevaisuuden rakentamiseen. Toivottavasti Loimun malli innostaa muitakin seuroja vastaavaan toimintaan liigassamme, Martinoja toteaa.

Alumniverkostoon liittyminen ei sido mihinkään eikä verkostoa tulla käyttämään myyntikananvana. Verkostolle tullaan lähettämään muutamia kertoja vuodessa kuulumisia ja kutsuja tapaamisiin, joita voidaan järjestää Loimun Mestaruusliiga-otteluiden yhteydessä tai niiden ulkopuolella. Toiminnalle tullaan hakemaan muutamia yhteistyökumppaneita.

- Nimiä tuli ihan heittämällä yli kaksi sataa ja vielä on esimerkiksi vanhat kausikirjat läpi kahlaamatta. Toiminta tulee muovautumaan ajan myötä jäsentensä näköiseksi. Emme edes halua tässä vaiheessa vielä lukita sitä mihinkään raameihin. Nyt on tärkeintä saada puskaradio laulamaan ja löytää verkostoon väkeä sekä hakea tälle respect-toiminnalle myös rajattu määrä tukijoita, jatkaa Nieminen.

Loimun alumniverkostoa lähtevät pyörittämään kaikista loimulaisista pisimpään edustusjoukkueen matkassa kulkenut Hannu Kakko, yksi oranssi-mustista pelaajalegendoista Ossi Rumpunen sekä Jani Nieminen.

Entisten Loimun edustusjoukkueiden jäsenten toivotaan ilmoittautuvan mukaan alumnitoimintaan edellä mainitulle kolmikolle tai meilitse osoitteeseen info@raisionloimu.fi

Aiemmin alumni-toimintaa on aloitettu Suomessa ainakin Loimaan Jankon ja Hurrikaanin osalta.

  Takaisin