Loimu tasoitti puolivälieräsarjan vaiherikkaan pelin huipennukseksi

18.03.2022

Hienon puolivälieräsarjan avausottelun yleisölle keskiviikkona tarjoilleet Raision Loimu ja Akaa-Volley jatkoivat perjantaina siitä mihin keskiviikkona jäivät. Erittäin yleisöön menevän ottelun jälkeen oranssi-paidat kannattajineen pääsivät tanssimaan voitontansseja, kun Kerttulan liikuntahallin tulostaululla seisoi 3-1 (20-25, 25-22, 29-27, 25-19) lukemat.

Ottelun avauserä meni avausottelun kolmen viimeisen erän tapaan Akaa-Volleylle, mutta Loimu ei luovuttanut, vaan käänsi toisen erän voitokseen, vaikka tekikin kahteen erään peräti 22 pistettä Akaalle omilla virheillään Akan tehdessä vain 8 Loimulle. Ottelun kolmannesta erästä kehkeytyi illan vedenjakaja. Tasaisissa merkeissä edennyt erä jatkui pitkällä jatkopalloille, joiden kautta Loimu puristi voiton itselleen ja samalla tahdilla jatkettiin myös läpi neljännen erän.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Ali Fazli, joka teki 24 pistettä tehoin +15. Loimun parhaan pelaajan palkinnon pokkasi kuitenkin erinomaisesti pelannut yleispelaaja Kristaps Smits, jolle kirjattiin 21 tehtyä pistettä sekä paljon vastaanottoja hyvällä tarkkuudella. Loimusta myös Väinö Rahko ja Eetu Mäki kantoivat hyvin vastuuta ja libero Aatu Kulmala kesti hyvin Akaan pommituksessa. Vierailijoista eniten pisteitä tehtaili yleispelaaja Kristo Kollo, jonka 17 pisteen saldosta hakkuri Urpo Sivula jäi vain yhden pisteen verran. Vieraiden parhaan pelaajan palkinnon sai 14 +13 tehtaillut keskitorjuja Sauli Sinkkonen.

Kaiken kaikkiaan ottelu ei tasollisesti noussut avausottelun tasolle, mutta tunnetta oli sekä kentällä että katsomossa vähintään saman verran kuin Akaalla. Ilmassa aistittava sähkö lupaakin hyvää sarjan tuleviin koitoksiin, joista seuraava isketään maanantaina Akaalla ennen keskiviikkoa, jolloin sarja on jommallekummalle katkolla Raisiossa.

Sauli Sinkkonen, Akaa-Volley:

Taas oli hyvää vääntöä koko ajan ja varsinkin erien lopuissa molemmilla joukkueilla oli hampaat esillä. Mikä se mukavampaa kuin tällaisia pelejä pelata.
Syötön jälkeinen oma torjunta- ja puolustus olisi pitänyt saada paremmaksi, niin olisi voinut kääntyä. Kun kaksi hyvää joukkuetta pelaa, nii se on kovaa vääntöä.

Väinö Rahko, Loimu:

Ihan hyvä 3-1 voitto. Ei se ihan niin kaunista ollut kuin Akaalla, mutta kyllä tämä meille kelpaa. Meidän asenne oli tänään kova. Halusimme haastaa kokeneet kaverit verkon toisella puolella meidän nuorisolla.

Olli Kunnari, Akaa-Volley:

Eka erä tultiin hyvin sisään. Kaveri sai joka erässä jonkun pisteputken ja se söi meidän omaa peliä. Tuo oli mun mielestä ihan play off -lentopalloa ja sen arvoista. Tänään Loimu oli tuon verran parempi kuin me.

Aitor Barreros, Loimu:

Taas tasainen peli. Pidimme saman aggressiivisuuden kuin ensimmäisessä pelissä ja syötimme hyvin. Meidän torjunta pystyi kontrolloimaan heidän hyökkäystä ja puolustuksen kautta päästiin jatkopallohyökkäyksiin. Edelleen on paljon asioita, joita voidaan kehittää. Seuraavatkin pelit tulevat olemaan tasaisia.

Loimu - Akaa-Volley 3-1

20-25, 25-22, 29-27, 25-19
Koti:Fazli 24/+15, Smits 21/+7, Mäki 10/+5
Vieras:Kollo 17/+8, Sivula 16/+2, Sinkkonen 14/+13