Seuraa meitä somessa:

Loimu vei viisieräisen - VaLePa parempi Savossa

06.02.2019

Keskiviikon miesten liigapeleissä Raision Loimu venyi 3-2 -kotivoittoon Akaa-Volleysta ja VaLePa puolestaan haki 3-0 -voiton Savo Volleysta.

Akaa-Volley ei saanut voittotiliään auki Raisiossa

Raision Loimu väänsi kauden neljännen voittonsa Akaa-Volleysta Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa keskiviikkona luvuin 3-2 (20-25, 25-23, 19-25, 25-17, 15-8).

Voitto ei tullut raisiolaisille helpolla ja näyttikin siltä että Akaa-Volley nappaa Kerttulasta mukaansa seurahistorian ensimmäisen voiton Loimusta Mestaruusliiga parketeilla. Loimu vaihtoi viimeiseen kahteen erään hakkuriksi Ossi Rumpusen ja yleispelaajaksi Väinö Rahkon. Tämä piristi joukkueen otteita niin että voitto pysyi kotiyleisön riemuksi Raisiossa vierasfanien hyvästä kannustuksesta huolimatta.

Ottelun paras pistemies oli Akaan hakkuri Joni Mikkonen, joka teki 19 pistettä. Kokeneet yleispelaajat Enderwin Herrera ja Ville Heiskanen olivat myös oivalla pelipäällä tehden 14 ja 12 pistettä.

Loimun parhaat pistemiehet olivat keskitorjuja Pablo Guzman ja yleispelaaja Viktor Lindberg, jotka molemmat tekivät 17 pistettä. Hakkurin paikalla aloittanut Bomba Marquez ei pelannut huonoa ottelua. Hän teki 12 pistettä. Hänen paikalleen hakkuriksi kesken ottelun siirtynyt Rumpunen teki 14 pistettä.

Ottelu oli kolmannessa erässä pitkään poikki, kun verkkotuomari Ari Rinne loukkasi hurjassa kolarissa palloa tavoitelleen Lindbergin kanssa. Rinne joutui törmäyksen seurauksena jättämään ottelun kesken, mutta hänen tilalleen löytyi Kerttulan katsomosta yli 500 pääsarjaottelun Kari Partiainen, joka vihelsi lopun ottelusta verkkotuomarina Rinteen paita päällään.

Ville Juntura, Akaa-Volley

- Loimu pelasi aika vähillä virheillä. Siinä oli ero. Toinen erä kun olisi voitettu, niin ehkä se olisi ollut siinä. Kaksi viimeistä erää oltiin tänään lukujen valossa aika vastaantulijota.

Kasper Vuorinen, Loimu

- Valmentajamme on rohkea ja hän tekee harjoituksissa ja peleissä välillä hulluja ratkaisuja. Emme olleet pelanneet yhtään tämän päivän päättäneellä kokoonpanolla, mutta silti voitimme sillä tänään. Ossi Rumpunen sanoo aina että meillä pitää olla hauskaa. Tänään meillä tosiaan oli hauskaa kentällä. Tämä oli koko joukkueen voitto, kaikkia tarvittiin.

Oliver Lüütsepp, Akaa-Volley

- Loimu ansaitsi tämän voiton. Molemmat joukkueet pelasivat osan ottelusta todella hyvin. Loimu tekee aika usein vähän hulluja ratkaisuja ja muutoksia. Ne toimivat ja antavat aina vähän ekstra energiaa joukkueelle. Loimu on kykenevä tulemaan takaisin vaikeistakin tilanteista. Loimu oli tänään kärsivällisempi kuin me. En ole niinkään harmissani kahdesta viimeisestä erästä, mutta toinen erä meidän olisi pitänyt ottaa, kun johdimme sitä hyvin.

Christophe Achten, Loimu

- Sanoin toisen erän ratkaisuhetkillä pelaajilleni että vastustaja pelaa hyvin ja meidän pitää olla kärsivällisiä ja odottaa iskupaikkaa. Voitimme kaikki kauden ottelut Akaata vastaan, mutta ne olivat tasaisia ja olisimme voineet hävitä ne kaikki. Pidän pelaamisestä Akaata vastaan. Tunnelma on hyvä ja heilläkin on hyvät fanit. Meidän ratkaisu tänään kahteen viimeiseen erään oli kaikki tai ei mitään ratkaisu, vaihtoon jäi vain keskitorjuja ja hakkureita. Sanon aina pelaajilleni että heidän pitää olla joustavia.

Raision Loimu - Akaa-Volley 3-2
20-25, 25-23, 19-25, 25-17, 15-8
Loimu: Guzman 17/+12, Lindberg 17/+11, Rumpunen 14/+6
Akaa: Mikkonen 19/+10, Herrera 14/+7, Heiskanen 12/+5

LähiTapiolan pisteet
3 Guzman, Loimu
2 Mikkonen, Akaa
1 Rahko, Loimu

PROlibero
Köykkä, Akaa

Ottelutilasto

VaLePa vei kaikki erät Kuopiossa

Savo Volley hallitsi kahta ensimmäistä erää reilusti yli puolen välin, mutta vierailija VaLePa käänsi molemmat erät lopulta itselleen, ja kolmas erä oli jo hieman selvemmin vieraiden. Kolme sarjapistettä menivät vieraille lukemin 0-3 (22-25, 21-25, 21-25).

Ottelun ratkaisupelaaja oli vieraiden kokenut passari Mikko Esko, joka pyöritti VaLePan peliä niin, etteivät kotijoukkueen torjunta ja puolustus ehtineet mukaan oikeastaan missään vaiheessa. Savo Volleylle kirjattiin koko otteluun vain yksi tappotorjunta.

- Tiedettiin kyllä mistä Esko peliä pyörittää, mutta aika hyvin hän sai järjestettyä yksi vastaan yksi –tilanteita, tunnusti Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.

- Veimme kahta erää 16 pisteeseen saakka, ja sen jälkeen kaksi kertaa erä ratkesi samaan rotaatioon.

Vastustajan valmentaja Radovan Gacic oli luonnollisesti tyytyväinen ottelun tulokseen.

- Pelasimme kuten olimme aiemmin sopineet. Meidän syöttömme oli tarkka ja hyvä, sanoi Gacic.

VaLePa oli matkassa hieman vajavaisella kokoonpanolla, sillä normaalista kuusikosta eivät olleet Kuopiossa mukana Olli Kunnari eikä Urpo Sivula.

Yleispelaajan tontilla pelasi Ilari Toimela, jota kotijoukkue yritti pehmittää syötöillään. Se ei onnistunut, sillä yleispelaaja nosti syötöt tyydyttävästi 55 prosentin tarkkuudella.

Ottelun sankari Mikko Esko sanoi ottelussa olleen latausta.

- Ihan mukava haaste oli tulla Kuopioon kokeilemaan, kuinka pärjäämme Savolle. Ihan hyvin pärjättiin. Pelasimme yhtenäisemmin, ja se oli ottelun ratkaisu.

Savo Volleyn kapteeni Antti Siltala oli sitä mieltä, että ottelun ratkaisu löytyi Savon vastaanotosta ja hyökkäyspelistä.

- Pari erän alkua pelasimme ihan mukavasti, mutta sitten vastaanotto alkoi sakata, samoin syöttö. Tässä hallissa ei pitäisi olla vaikeaa syöttää, pohti Siltala.

Tilastot antavat tukea Siltalan arviolle, sillä Savo Volley lahjoitti vieraille 16 pistettä syöttövirheillä.

Savo Volley aloitti kokoonpanolla, missä yleispelaajina olivat Andrus Raadik ja Antti Siltala, keskipelaajina Aleksi Kaatrasalo ja Eetu Häyrinen, hakkurina Lelu Ojansivu ja passarina Fedor Ivanov, liberona Taichi Kawaguchi.
Kokoonpano säilyi lähes samana koko ottelun ajan, ainoastaan Jere Heiskanen kävi muutaman kerran tuuraamassa Siltalaa vastaanotossa, ja Petteri Penttinen puolestaan kävi pari kertaa syöttöruudussa.

Savo Volley - VaLePa 0-3
22-25, 21-25, 21-25
Savo: Ojansivu 21/+10, Raadik 10/+2, Siltala 7/+2
VaLePa: Greene 207+14, Sundberg 14/+10, Kaurto 9/+7

LähiTapiolan pisteet
3 Esko VaLePa
2 Greene VaLePa
1 Sundberg VaLePa

PROlibero
Alan, VaLePa

Ottelutilasto

Kuvat:
Tapio Hartikainen / Savo
Tuomas Pelto / Loimu

  Takaisin