Seuraa meitä somessa:

Loimulle ja Akaa-Volleylle perjantai oli kirkas

23.11.2018

Raision Loimulle ja Akaa-Volleylle perjantaista ei muodostunut ollenkaan päivän kaupallisen teeman mukainen, vaan varsin kirkas. Loimu otti makean voiton paikallisvastustaja Hurrikaanista ja Akaa puolestaan palasi voittojen tielle Team Lakkapään lyötyään.

Mustaan perjantaihin oransseja sävyjä Turussa

Raision Loimu oli tyly isäntä lentopallon Mestaruusliigan paikalliskamppailussa, kun se iski Hurrikaani-Loimaan Kupittaan palloiluhallin parkettiin suoraan luvuin 3-0 (25-21, 25-21, 25-14). Tärkeiden Mestaruusliiga-pisteiden lisäksi Loimu nappasi Siljan maljan paikalliskilpailuun tärkeitä pisteitä. Loimu oli niskan päällä läpi ottelun eikä Hurrikaani pystynyt haastamaa isäntiä pieniä hetkiä lukuun ottamatta. Hurrikaanin pirtein vaihe oli toisen erän loppupuolella, kun passarivaihto Matthew Westistä Matti Toivolaan toi hetkeksi piristystä kelta-mustien otteisiin.

Ottelun paras pelaaja oli Loimun keksitorjuja Pablo Guzman, joka nautti passari Kasper Vuorisen hyvästä tarjoilusta tehtaillen 11 pistettä tehoin +10. Loimun paras pistemies oli kuitenkin hakkuri Samuli Kaislasalo, joka teki lukemat 13 +3. Hurrikaanin paras oli aiemmilta kausilta tutulle keskitorjujan paikalle yllättäen komennuksen saanut Tapio Toiviainen, joka teki 10 pistettä tehoin +7. Hakkuri Antti Ropponen teki yhden pisteen Toiviaista enemmän.

Tapio Toiviainen, Hurrikaani

- Pakon sanelemana olin keskellä, kun kaksi jannua siltä pelipaikalta tänään poissa. Ei ollut itselleni uusi pelipaikka, mutta tällä kaudella en ole vielä keskellä pelannut. Ihan hyvin siinä mukana heiluin, mutta tietysti jos taululla on 3-0 vastustajalle aika tylyin lukemin, niin jotain olisi siinäkin pitänyt tehdä enemmän auttaakseen.

- Meillä oli hyvän ja huonon vastaanoton jälkeen hyökkäystehot onnettomat. Jos saadaan hyvän vastaanoton jälkeen 40% hyökkäystehot aikaiseksi ja tehdään vähän suttua vielä siihen päälle, niin jää teholukema aika onnettomaksi. Siinä Loimu oli tänään selvästi kovempi.

Ossi Rumpunen, Loimu

- Pelattiin riittävän hyvin tänään. Ei se meiltäkään mitään huippupelaamista ollut, mutta oltiin kärsivällisiä. Oltiin oikeissa paikoissa järkeviä.
Kupittaan halli on lentopallolle tosi hyvä paikka, jossa pääsee pelaamaan kunnon lentopalloa ilman esimerkiksi kattopalkkiosumia.

Jussi Heino, Hurrikaani

- Oma joukkueen vastaanotto oli vielä kohtuullinen, mutta sen jälkeen tapahtumat kentällä eivät olleet lähelläkään sitä mihin ollaan tällä kaudella totuttu. Passaria vaihtamalla yritin herätellä joukkuetta ja saada rytmin muutosta. Jotain piti yrittää tehdä ja Matti Toivola sytyttikin joukkuetta hetkellisesti.

Christophe Achten, Loimu

- Kolme todella tärkeää pistettä meille. Tänään oli hyvä peli meiltä. En ole tyytyväinen hyökkäyspelaamiseemme, mutta vain kolme pistettä merkitsee. Vaadin pelaajilta isoa muutosta viime viikon surkean vierasottelun jälkeen ja se todella tehtiinkin. Pablo osoitti tänään olevansa vahva pala hyökkäyspelaamistamme, mutta silti haluan korostaa eniten joukkueen asenteessa tapahtunutta muutosta.

Otteluisäntä Mehiläinen NEOn palkitsemat parhaat pelaajat:
Hurrikaani: Tapio Toiviainen
Loimu: Pablo Guzman

Raision Loimu - Hurrikaani Loimaa 3-0
25-21, 25-21, 25-14
Loimu: Kaislasalo 13/+3, Guzman 11/+10, Lindberg 11/+6
Hurrikaani: Ropponen 11/+2, Toiviainen 10/+7, Kouki 8/+2

LähiTapiolan pisteet
3 Guzman Loimu
2 K.Vuorinen Loimu
1 Toiviainen Hurrikaani

PRO Libero
E.Vuorinen Loimu

Ottelutilasto

Akaa-Volleyn tappioputki poikki Lakkapään kustannuksella

Akaa-Volley löi Team Lakkapään selkeästi 3-0 (25-20,25-23,25-20). Ottelu ei ehkä tasollisesti noussut kaikkein parhaiden joukkoon, mutta 350 päinen yleisö viihtyi kotijoukkueen viedessä etukäteen tasaiseksi povattua ottelua.

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun riskisyötöillä. Tilanteeseen 6-6 oltiin nähty jo kahdeksan syöttövirhettä. Kun Akaa-Volleyn passari Ville Juntura sai lopulta aloitukset pysymään sekä vaikeina että ruudussa, kotijoukkueen peli lähti käyntiin. Erä päättyi lopulta kotijoukkueelle selkeästi 25-20.

Toisesta erästä näytti ensi tulevan ensimmäisen toisinto. Yleisö pudisteli päätään syöttövirheiden seuratessa toinen toistaan. Akaa-Volley kuitenkin karkasi vierailta jo aiemmin kuin ensimmäisessä erässä. Aivan lopussa Lakkapää onnistui kirimään parin pisteen päähän, mutta piristyminen tuli liian myöhään. Lopputulos kirjattiin kotijoukkueelle numeroin 25-23.

Kolmas erä lähti Akaan vahvassa vauhdissa ja näytti ratkeavan heti kättelyssä. Lakkapää nousi kuitenkin rinnalle tilanteeseen 14-14. Tässä vaiheessa Oliver Lϋϋtsepp otti tuplavaihdon ja syöttöviivalle astunut Mikko Kuusela syötti neljä pistettä yhteen menoon – kaksi ässää ja kaksi muutoin todella vaikeaa aloitusta. Se oli Lakkapään menoa. Rovaniemeläisten vastaanotto romahti täysin. Erä päättyi pistein 25-20. Viimeisen pallon nasautti parkettiin Shonari Hepburn Akaan parhaana palkitun Ville Junturan tarkasta passista.

Team Lakkapään parhaana palkittiin niin ikään passari Jani Sippola.

Juntura hymyili leveästi voitetun pelin jälkeen.

- Olihan mukava pelata, kun kaikki osa-alueet toimivat tänään. Saimme vastustajan pahalla syötöllä pihalle. Pakkohan on riskillä syöttää, helpot aloitukset antavat vastustajalle turhan hyvät hyökkäyssaumat.

Lakkapään valmentaja Henri Tuomi komppasi Junturaa.

- Vastaanottomme ei tänään toiminut. Jostain syystä pelaajien jalat eivät olleet kunnolla pelissä mukana. Huomiseen palautellaan ja sitten VaLePan kimppuun. Ei näitä kannata kauaa surra.

Oliver Lϋϋtsepp kiitteli otteluohjelmaan osunutta taukoa.

- Saimme harjoitella tiukan ottelurumban jälkeen rauhassa ja harjoitukset olivat laadukkaita. Siinä syy hyökkäystehojen parantumiseen. 

Oli sitten hermoilua tai riskin ottoa, mutta molemmilla joukkueilla oli melkoinen määrä syöttövirheitä: Akaa-Volleylla 15 ja Lakkapäällä 16.

Akaa-Volley - Team Lakkapää 3-0
25-20, 25-23, 25-20
Akaa: Mikkonen 16/+11, Hepburn 10/+8, Juntura 7/+4
Lakkapää: McCarthy 15/+11, Mäkinen 11/+3, Marttila 4/-4

LähiTapiolan pisteet
3 Juntura Akaa
2 Mikkonen Akaa
1 McCarthy Lakkapää

PRO Libero
Köykkä Akaa

Ottelutilasto

Kuvat:
Tuomas Pelto / Loimu

  Takaisin