Seuraa meitä somessa:

Loimulle ja Tiikereille taisteluvoitto kotona

28.10.2018

Raision Loimu otti viisieräisen taisteluvoiton kotonaan Savo Volleysta ja saman tempun teki Kokkolan Tiikerit Akaa Volleylle. Hurrikaani-Loimaa sen sijaan sai kaikki sarjapisteet oikeuttavan voiton Team Lakkapäästä.

Loimun voittoputki jatkoi kasvuaan

Raision Loimu venytti voittoputkensa Mestaruusliigassa jo neljän ottelun mittaiseksi, kun se kukisti Savo Volleyn 3-2 (24-26, 25-15, 18-25, 25-21, 15-11). Savo Volleylla oli ennen ottelua vasta kolme erätappiota Ettaa vastaan, kun muut viisi ottelua olivat päättyneet voittoihin ilman erätappioita. Ottelun avauserä alkoi loimulaisittain lupaavasti, mutta Jukka Tuovisen aikalisä tilanteessa 16-12 herätti vieraat pelaamaan ja Savo nousikin jo tasoihin Jukka Lehtosen ässällä tilanteessa 19-19. Savo pääsi ensimmäisenä syöttämään eräpalloa, joista toinen toi päätöksen avauserälle.

Toinen erä oli Loimun näytöstä, joka päättyi tylyihin lukemiin Samuli Kaislasalon ässäsyötöllä. Ottelu aaltoili voimasuhteiden osalta koko illan ja pitkän erätauon jälkeinen kolmas erä olikin jälleen vieraiden heiniä melko selvin lukemin. Neljännen erän alku oli jälleen Loimun hallintaa. Erän ratkaisuhetkillä Savo hätyytteli Loimua ja nousi jo lähelle Aleksi Kaatrasalon torjuttua Samuli Kaislasalon, mutta isännät eivät antaneet periksi, vaan siirsivät ottelun ratkaisun viidenteen erään.

Viidennen erän alku ei luvannut hyvää Loimulle. Christophe Achtenin aikalisä tilanteessa 0-3 herätti kuitenkin oranssipaidat ja pian oltiinkin tasatilanteessa 3-3. Erän puolivälissä Loimu nousi ensi kertaa johtoasemaan, kun Samuli Kaislasalo rullasi ässän kenttään ja tilanteeksi 7-6. Tämän jälkeen Loimu piti johtopaikan itselleen eikä Savon aikalisäkään tilanteessa 12-9 auttanut enää kääntämään ottelun kulkua. Loimun kolmas ottelupallo päätti taistelun ja aloitti raisiolaisjuhlat.

Savo Volley pyöritti ottelussa runsasta vaihtorulettia, kun Tuovinen haki toimivinta kokoonpanoa. Vaihdosta tulleet Antti Siltala, Miro Määttänen ja Petteri Penttinen piristivätkin ajoittain Savon peliä. Loimun vaihdot rajoittuivat enimmäkseen viime otteluiden tapaan passarivaihtoihin, mutta myös nuoret lupaukset Väinö Rahko ja Oskari Keskinen pääsivät tositoimiin. Ottelun paras pistemies oli Samuli Kaislasalo 23 pisteellään. Kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi valittu Viktor Lindberg tuki hyvin 19 pisteellä. Savo Volleyn hakkuri Eetu Häyrinen teki 17, vaihdosta irti päässyt yleispelaaja Miro Määttänen 16 ja keskitorjuja Aleksi Kaatrasalo 13 pistettä.

Koko lehdistötilaisuus Loimun FB:ssa tästä

Miro Määttänen, Savo Volley

- Oli aaltoilevaa peliä tänään. Joka toinen erä lähti hyvin käyntiin. 22 syöttövirheettä oli liikaa, syöhän vähän että erä verran tehdään pisteistä suoraan vastustajalle syötöllä. Oma peli oli ihan ok.

Viktor Lindberg, Loimu

- Peli oli hyvä ja tasainen, arvokas voitto. Taistelimme koko pelin. Syöttö-, torjunta ja puolustuspeli toimi hyvin tänään. Pari erää pelasin itse huonosti, mutta onneksi sain rytmin kääntymään ja sain passarit luottamaan itseeni. Viimeiset kolme erää peli toimi hyvin.

Jukka Tuovinen, Savo Volley

- Aaltoileva peli taistelupeli, kun kentällä oli kaksi aika samanlaista joukkuetta. Se jäi päällimmäisenä mieleen että tehdään noin paljon syöttövirheitä vaikkei ollut tarkoitus ottaa paljon riskiä, vaan syöttää tiettyyn kohteeseen. Ei ansaittu kuin piste, Loimu oli tuon verran parempi. Ollaan tänä päivänä tyytyväisiä tähän..

Christophe Achten, Loimu

- Neljä voittoa putkeen, olen tyytyväinen tästä voitosta. Sanotaan että kova työ palkintaan sanotaan. Kolmannessa erässä pelaajani näyttivät vähän väsyneiltä, kun oli neljäs peli kymmeneen päivään. Sanoin heille että voimme huilata vaikka koko viikon, mutta tänään pitää laittaa aivan kaikki peliin. Aloimme neljännessä erässä käyttämään paremmin nelospaikkaamme ja se oli neljännen ja viidennen erän voiton avain.

- Kysyin kahden erän jälkeen Viktor Lindbergiltä onko hän lyönyt tänään ollenkaan. Hyvä että hän heräsi pelaamaan kolmannesta erästä alkaen. Hän oli tärkeimpiä pelaajiamme tänään.

Otteluisäntä MasterPromon palkitsemat parhaat pelaajat:
Savo Volley: Taichi Kawaguchi
Loimu: Viktor Lindberg

Raision Loimu - Savo Volley 3-2
24-26, 25-15, 18-25, 25-21, 15-11
Loimu: Kaislasalo 23/+7, Lindberg 19/+13, Guzman 12/+7
Savo: Häyrinen 17/+4, Määttänen 16/+3, Kaatrasalo 13/+7

LähiTapiolan pisteet
3 Lindberg Loimu
2 Kawaguchi Savo
1 K.Vuorinen Loimu

Ottelutilasto

Ottelukuvat Tuomas Pelto

Lakkapää horjutti Hurrikaani, mutta vain ajoittain

Hurrikaani-Loimaa säilytti puhtaan kotisaldonsa otettuaan viidennen voittonsa viidessä liigapelissä. Team Lakkapää kaatui Loimaan pyhäillassa kahden tasaisen ja kahden selkeän erän jälkeen 3-1 (23-25, 25-13, 25-18, 26-24).

Hurrikaanin otteluraportti tästä

Jeremy Davies (Lakkapään paras):

- Parempi matsi kuin edellinen vierailu täällä. Pelasimme hyvin eilen Ducksia vastaan, ja pelimme on koko ajan parempaa. Ensimmäisessä erässä aloimme vain uskoa omaan tekemiseemme, ja tuloksena oli erävoitto.

Tapio Toiviainen (Hurrikaanin paras):

- Pikku hiljaa alkaa päästä pelituntumaan kiinni. Meillä on hieno kilpailutilanne joukkueessa, kun kaikki yleispelaajat taistelevat peliajasta. Harjoituksissakaan ei voi antaa yhtään periksi.

Henri Tuomi, Team Lakkapää:

- Eilen Vantaalla oltiin hyviä, ja sitä samaa haluttiin jatkaa tänään. Meillä on ollut ongelmana, että onnistuneen pelin jälkeen ollaan sukellettu seuraavassa ottelussa. Kaksi erää onnistuttiin pitämään tasomme. Kahdessa muussa erässä kontrollimme pelissä petti. Maltti häviää liian helposti, ja tehdään pieniä virheitä, jotka ratkaisevat. Vantaalla tuon tasoinen peli riitti, mutta ei täällä Loimaalla.

Jussi Heino, Hurrikaani:

- Ensimmäisen erän loppua lukuun ottamatta hyvää peliä. Neljännen erän loppu lämmittää, kun saatiin tasainen erä kairattua itsellemme. Erikoismaininta Lakkapään liberolle, joka oli tänään aivan loistava. Henrik Porkka hoiti pelinsä tyylikkäästi. Plussaa samoin myös passarillemme. Matthew West ruokki keskaria viisaan säästeliäästi eikä heittänyt häntä heti syvään päähän.

Hurrikaani-Loimaa - Team Lakkapää 3-1
23-25, 25-13, 25-18, 26-24
Hurrikaani: Ropponen 21/+14, Toiviainen 18/+11, Porkka 11/+9
Lakkapää: McCarthy 18/+12, Mäkinen 15/+4, Korhonen 11/+2

LähiTapiolan pisteet
3 Toiviainen Hurrikaani
2 Porkka Hurrikaani
1 Davies Lakkapää

Ottelutilasto

Ottelukuvat Juuso Riponiemi

Tutusti viisieräinen kotivoitto Tiikereiden ja Akaa-Volleyn välillä

Tiikerit ja Akaa-Volley jatkoivat perinteisiä viiden erän pelejä. Kotijoukkue rutisti kauden kolmannessa kohtaamisessa erin 3-2 (25-21, 18-25, 20-25, 27-25, 17-15). Kaikki kolme joukkueiden kohtaamista runkosarjassa on vienyt kotijoukkue erin 3-2. 

Ensimmäinen erä oli selvää Tiikeridominointia. Jiri Hänninen hyökkäsi hienosti, torjui ja syötti mm. yhden ässän. Parhaimmillaan Tiikerit johti yhdeksällä pisteellä (22-13), mutta erän loppuvaiheessa Akaa-Volley kiri Tiikereiden odotellessa erän loppuvan itsestään. Vihdoin Antti Leppälä iski erän päätöspisteen.

Toisessa erässä Tiikereillä oli paljon syöttövirheitä. Akaa-Volleyn syöttö kulki ja sitä myöten se repi eroa piste kerrallaan. Ville Heiskasen syöttövuorolla piste-ero repesi rumaksi ja erä selkeästi Akaalle.

Kolmas erä alkoi tasaisesti. Ville Heiskasen syöttövuorolla Akaa taas repi riittävän eron ja erä sitä myöten Akaalle.

Neljäs erä alkoi Tiikereiden Edvarts Buividsin syöttöputkella, jossa tuli parin ässääkin. Tiikereillä oli parhaimmillaan kahdeksan pisteen ero (11-3). Erän aikana Akaa kiri eron kiinni ja sai lopuksi kolme erä- ja ottelupalloakin. Tiikerit kuitenkin vei erän jatkopalloilla. Buivids iski ja syötti lopussa erän Tiikereille.

Viides erä oli tasaista taistelua. Ainoa kerta, kun Tiikereillä oli kolmen pisteen johto, oli tilanteessa 6-3. Muu osa erästä oli vuorojohtoa. Akaa-volley pääsi kaksi kertaa erä- ja ottelupalloon, mutta Tiikerit selvitti ne ja vei erän ja ottelun ensimmäisen erä- ja
ottelupallonsa myötä.

Lüütsepp Oliver, Akaa-Volley:

- Tällä kertaa ottelu oli enemmänkin kisa siitä kumpi tekee enemmän virheitä. Molemmat tekivät niitä vuorotellen. Me oltiin unessa
ensimmäisen erän aikana. Sitten pelimme parani koko ajan. Neljäs erä oli otettavissa ja viideshän on sitten arpapeliä. En ole tyytyväinen 31 virheeseen. Olen sanaton.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Hyvät asiat ensiksi: voitto on aina hieno juttu. Varsinkin viidennessä erässä pelattiin omaa peliä. Virhemäärä meillä on edelleen liian suuri. Nyt tilanne rauhoittuu, kun marraskuun ottelumäärä on vähäisempi. Voidaan harjoitella. Kalle Määtällä on pikkusomi murtunut. Seurataan miten toipuminen etenee.


Ville Junturan haastattelu 

Antti Leppälän haastattelu 

Mikko Keskisipilän haastattelu

Palkitut:
Enderwin Herrera, Akaa-Volley
Jiri Hänninen, Tiikerit

Kokkolan Tiikerit - Akaa-Volley 3-2
25-21, 18-25, 20-25, 27-25, 17-15
Tiikerit: Buivids 19/+4, Hänninen 16/+6, Kudrjashovs 15/+2
Akaa: Herrera 26/+16, Mikkonen 20/+2, Sinkkonen 11/+6

LähiTapiolan pisteet
3 Herrera Akaa
2 Hänninen Tiikerit
1 Välimaa Tiikerit

Ottelutilasto

Kuvat:
Teijo Pirttimäki / Tiikerit
Tuomas Pelto / Loimu
Juuso Riponiemi / Hurrikaani

  Takaisin