Seuraa meitä somessa:

Loimulle makea voitto VaLePasta

21.12.2019

Loimu otti makean joululahjan voitettuaan VaLePan kotonaan viidessä erässä. Savo Volley puolestaan löi Team Lakkapään 3-0 ja Akaa-Volley kahdennentoista perättäisen voittonsa, nyt Vantaa Ducksista.

Savolaiset joulunviettoon voitokkaasti

Savo Volley siirtyi joulun viettoon puhtaalla 3-0 –voitolla Rovaniemen Team Lakkapäästä Kuopio-hallissa.

Lukemat kirjattiin aikakirjoihin 3-0 (25-21, 25-19, 25-14).

Vieraat kirivät ensimmäisessä erässä jo 3-8 –johtoon, mutta päävalmentaja Jukka Tuovisen ottaman aikalisän jälkeen ote siirtyi kotijoukkueelle, eikä se siitä enää ottelun aikana luopunut.

- Puolet meidän normaalikokoonpanostamme vaihtui, eikä se näkynyt kentällä ollenkaan, iloitsi Tuovinen.

Savo Volleyn konkariosasto oli tällä kertaa penkillä, ja pelaavassa kokoonpanossa olivat Jere Heiskanen, Eetu Häyrinen sekä Mikko Väliaho. Brasilialaiskeskipelaaja Rodrigo Leitzke ei käynyt kentällä lainkaan, hänen peukalovammansa vaatii muutaman viikon huilaamisen.

Savo Volleyn hihaosasto oli hyvässä vedossa: Miro Määttänen ja Jere Heiskanen hoitivat vastaanoton upeasti 68 prosentin tarkkuudella, ja passari Fedor Ivanovin oli helppo jakaa maukkaita passeja hyökkääjille.

Savo Volleyllä oli takana raskas reissu CEV-cupin otteluun Romaniaan, ja se näkyi kentällä ehkä pienenä nihkeytenä.

- Emme ole päässeet käymään punttisalilla, ja jotenkin tuntui, että voima oli kentällä vähissä, sanoi passari Fedor Ivanov.

- Kiitokset vastaanottajille, hyvästä vastaanotosta oli kiva pyörittää peliä.

Vastustajan valmentaja Henri Tuomi on vaikean tehtävän edessä, kun joukkueen peli ei tahdo kulkea.

- Kentällä on seitsemästä pelaajasta neljä sellaista, jotka eivät ole omalla mukavuusalueellaan, pohti Tuomi.

- Eilen (ottelussa Hurmosta vastaan) pystyttiin vielä kilpailemaan, mutta tänään emme pystyneet siihen lainkaan. Tuntuu, että mitä isompi nimi on vastassa, sitä enemmän lukkoon joukkue menee.

Lakkapää siirtyi yhdeksän päivän joulutauolle, kun taas kotijoukkuee Savo Volley aloittaa treenit jo tapaninpäivänä, sillä se kohtaa Suomen cupin välierässä Hurrikaani Loimaan jo 29. päivänä joulukuuta Siilinjärvellä.

LähiTapiolan pisteet
3 Savonsalmi Salo
2 Ayzenberg Savo
1 Saarenmaa Lakkapää

PROlibero
Ayzenberg Savo

Ottelutilasto

Akaa-Volleyn voittoputki venyy ja venyy

Akaa-volley päätti syyskauden selkeään 3 – 1 (25 – 22, 25 – 16, 22 – 25, 25 – 20) voittoon Vantaa Duckista. Ottelu ei missään vaiheessa noussut erityisen korkeatasoiseksi. Sen sijaan joukkueiden tasoero tuli selkeästi näkyviin. Akaa-Volleyn voittoputki on joulutauolle mentäessä jo 12 ottelun mittainen.

Akaa-Volleyn tämän kauden miehistön leveä taso on ollut tiedossa. Lauantai-illassa siitä saatiin jälleen yksi näyttö. Yleispelaajat Enderwin Herrera, Eetu Pennanen ja Teemu Kuusela olivat sivussa ja Nico Nurmesniemi nousi ensimmäisen kerran avauskokoonpanoon. Joni Mikkonen oli toisen yleispelaajan tontilla. Ja mitä Nurmesniemi sai aikaan? Nuoren miehen saldo kolmeen erään 6/+2 ja vastaanottoprosentti 70 kertoo olennaisen. Akaan valmentaja Oliver Lüütseppillä on tasavahvoja vaihtoehtoja käytettävissään laidoille.

Kuten niin usein, ottelun kolmas erä oli poikkeus muutoin nähdystä. Kotijoukkueen otteet pehmenivät ratkaisevasti ja näin erävoitto karkasi vantaalaisten matkaan. Erän hahmo oli Vantaan hakkuri Bojan Strugar (11/+9).

Neljänteen erään Lüütsepp otti Joni Mikkosen ja Nico Nurmesniemen tilalle Eetu Pennasen ja Teemu Kuuselan. Akaa-Volley sai pelaajavaihdoista ylimääräisen energialatauksen. Kuusela päätti onnistuneesti kolme ensimmäistä tilaisuuttaan ja Pennanen säesti omalta tontiltaan samoilla tehoilla.

Kaiken kaikkiaan neljäs ja ratkaiseva erä ei jättänyt jossittelulle sijaa. Kotijoukkue vei ottelua - jos ei ylivoimaisesti niin joka tapauksessa selkeästi. Ratkaisupallon takoi kenttään Teemu Kuusela kuutospaikan näyttävällä hyökkäyksellä.
Vantaan parhaana palkittu Bojan Strugar oli joukkueensa otteisiin tyytyväinen.

- Vaikka olemme tällä kaudella hävinneet Akaa-Volleyta vastaan jo neljä kertaa, pelasimme tänään parhaiten.

Akaa-Volleyn kapteeni Joni Mikkonen myönsi joukkueen otteen lipsuneen kolmannessa erässä.

- Ehkä teimme koko otteluun liikaa syöttövirheitä (17). Onneksi kuitenkin tämäkin tänään riitti voittoon. Kolmannessa erässäkin homma oli hanskassa pitkään, mutta jälleen kerran lentopallo näytti, että yhtään ei sovi antaa kaverille siimaa. Pieni herpaantuminen kävi heti kohtalokkaaksi.

Akaan valmentaja Oliver Lüütsepp oli luonnollisesti tyytyväinen pelin jälkeen.

- Totta kai olemme onnellisia kolmesta pisteestä. Kolmas erä kääntyi vieraille juuri siksi, että keskittyminen herpaantui ratkaisevilla hetkillä.

Palkitut:
Ducks, Bojan Strugar
Akaa, Urpo Sivula

Ruudun huippuhetket

LähiTapiolan pisteet
3 Sivula Akaa
2 Kaatrasalo Akaa
1 Strugar Ducks

PROlibero
Köykkä Akaa-Volley

Ottelutilasto

Loimu makealla voitolla vuosikymmenen vaihtoon

Loimu päätti kuluvan vuosikymmenen Mestaruusliiga-ottelut hienoon voittoon hallitsevasta Suomen mestari VaLePasta. Kerttulan liikuntahallin kotiyleisö pääsi ennenaikaisiin joulujuhliin 3-2 (31-29, 21-25, 16-25, 25-19, 15-12) voiton myötä.

Ottelun avauserä antoi jo viitteitä siitä ettei Loimu tulisi luovuttamaan voittoa ennakkosuosikeille helpolla. Loimun Väinö Rahko sai paikan avauskuusikossa ja kiitti saamasta vastuusta päävalmentajaa pelaamalla liigauransa parhaan ottelun. Rahkon kuusikkopaikan myötä Loimun avauskuusikon lyhyin pelaaja oli 196 senttinen passari Tomi Saarinen. Pitkiä miehiä oli vastassa verkon toisellakin puolella, vaikka VaLePan pisin pelaaja Aaro Nikula saikin seurata ottelun vaihtopenkiltä Mikko Oivasen loistaessa kentällä. VaLePan kokoonpanosta puuttui libero Aleksi Mutka kuumeen vuoksi. Farmipelaaja Risto Ruohola täytti Mutkan saappaat kelvollisesti.

Ottelun paras pistemies oli erinomaisen ottelun pelannut Oivanen. Hän takoi entisessä kotihallissaan 31 pistettä tehoin +21. Niko Suihkonen ja David Petterson jäivät puolet pienempiin saldoihin. Loimun paras pistemies oli uransa parhaan ottelun pelannut Väinö Rahko, jolle kirjattiin 21 pistettä hyvin 63%:n hyökkäystehoin. Hakkuri Windson Ferreira teki 17 ja Trent O’Dea 14 pistettä.

Loimu pelaa seuraavan kotiottelunsa tammikuun 10. päivä poikkeuksellisesti Kupittaan palloiluhallissa Turussa Savo Volleyta vastaan.

Mikko Oivanen:

- Loimu pelasi parhaimman pelin mitä ovat pelanneet meitä vastaan tällä kaudella. Meillä oli siinä omat saumat. Oli hyvä peli itseltä. Loppua kohden rupesi vähän tehot tippumaan. Mutta oli tasapainoisin peli mitä olen tällä kaudella pelannut.

Janne Kangaskokko:

- Ylä- ja alamäkeä. Vähän alakuloisissa merkeissä viikko mennyt tiistaisen tappion jälkeen. Ehkä se hieman näkyi meidän pelaamisessa ja energiatasossa etenkin tänään. En saanut ihan psyykattua äijiä riittävästi tähän viimeiseen matsiin.

Väinö Rahko:

- Kyllä pistää hymyilyttämään. Pistettiin kaikki peliin tähän vuosikymmenen viimeiseen peliin. Oli kaikilla vähän ylä- ja alamäkiä, mutta taisteltiin menemään. Tuntu hyvältä ja tunnelma oli katossa. Mulle annettiin paikka näyttää, niin halusin vähän näyttää.

Kasper Vuorinen:

- Kahden väsyneen joukkueen kohtaaminen. Emme jaksaneet enää jännittää. Iso hatunnosto taistelusta koko joukkueelle. Mikko Esko on vienyt meitä parissa ottelussa kuin litran mittaa, mutta tänään päästiin jo vähän jyvälle eikä ihan kaikkiin kikkoihin enää langettu. Meidän pelaajat oppii ja se on hyvä asia.

Tuomas Pelton kuvat

LähiTapiolan pistekilpailu
3 Mikko Oivanen, VaLePa
2 Väinö Rahko, Loimu
1 Trent O’Dea, Loimu

ProLibero:
Avery Aylsworth, Loimu

Ottelun parhaat pelaajat palkitsi Bulleriina ja Tiina Mäkelä:
VaLePa Mikko Oivanen
Loimu: Väinö Rahko

Ottelutilasto

  Takaisin