LP Kangasala ja LP Viesti pistepotteihin

07.12.2019

LP Kangasala ja LP Viesti nappasivat lauantaina täyden pistepotin - LP Kangasala kotonaan Orposta ja LP Viesti vieraissa Puijo-Wolleysta.

LP Viesti paransi ja vei puhtaan voiton Kuopiosta

LP Viesti kaivoi pisteet Kuopiosta Puijo-Wolleysta eräluvuin 0-3 (24-26, 16-25, 19-25).

Ottelun alku sujui tasaisissa merkeissä Anniinna Kastarisen pitäessä Puijon pelissä mm. kahdella peräkkäisellä torjunnalla ja niitä seuranneilla hyökkäyksillä. Hilkka Hujanen iski palloa lattiaan ja Viesti katsoi parhaaksi ottaa vauhtia aikalisältä. Erä jatkui Puijon hallinnassa kunnes LP Viesti otti tärkeät viimeiset pisteet ja vei erän 24-26.

Toisen erän alkuun Puijo teki kaksi pistettä, mutta Viesti virkistyi tehden kuusi seuraavaa. Jukka Lehtosen aikalisä ei purrut, ja erä eteni jo reilulla erolla tilanteessa 2-8. Peli jatkui onnistumisten ja epäonnistumisten vaihdellessa puolin ja toisin. Onnistumiset osuivat vieraille, kehitettävää jäi kotijoukkueen suorituksiin. Pitkälle erätauolle lähdettiin lukemista 16-25.

Kolmanteen erään voimasuhteet muodostuivat ennakko-odotusten mukaiseiksi, ja kotijoukkueenkin kovista suorituksista huolimatta erä päättyi lukemiin 19-25.

Päävalmentaja Jukka Lehtonen, PuWo

- Ensimmäinen erä oli hyvää peliä, pääsimme iholle ja pidimme johtoakin. Kaiken kaikkiaan pidimme vastustaa hereillä, emekä antaneet mitään liian helpolla.

Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen, LP Viesti

- Hyvä tasainen esitys toi voiton meille. Ensimmäisen erän jälkeen nostimme tasoamme samalla kun kotijoukkueen pelin taso laski. Suurin ero oli tänään yleispelaajaosastolla.

Nikki Cornwall, Puwo

- Tänään onnistuimme takakentän hyökkäyksissä.

Arita Ternava, LP Viesti

- Voittomme perustui tänään joukkueen tasaisuuteen.

Yleisöä: 254

3 Arita Ternava, LP Viesti
2 Lotta Piesanen, LP Viesti
1 Nikki Cornwall, Puwo

Netta Laaksonen, LP Viesti

LP Kangasala vei paikallisderbyn

LP Kangasala otti kauden toisen voittonsa paikalliskohtaamisissa OrPoa vastaan, nyt kotonaan 3-1 (22-25, 25-19, 25-19, 25-19).

Voitto oli LP Kangasalle kuudes perättäinen ja jo 11:s perättäinen, jossa se kartutti pistetiliään.

OrPo aloitti ensimmäisen erän hyvin vahvasti ja karkasi pienoiselle etumatkalle. LP Kangasala kiri eroa kiinni, päästen välillä tasalukemiinkin. OrPo pelasi hyvää lentopalloa ja oli selvästi parempi ensimmäisessä erässä, kun LP Kangasalan peli haki vielä uomiaan.

Toisessa erässä edettiin ensimmäisien pallojen ajan tasaisesti, mutta kotijoukkueen Mary-Kate Marshallin syöttövuorolla LP Kangasala pääsi karkumatkalle ja johti erää useiden pisteiden turvin. OrPo syttyi kumminkin taistoon erän lopussa ja kiri piste-eroa kiinni, mutta erä kotijoukkueelle 25-19.

Kolmas erä alkoi tasaisesti kummankin joukkueen hyvällä tekemisellä. Erää edettiin kotijoukkueen niukalla johdolla. Stapleton torjui OrPon Saara Holmin kaksi kertaa peräkkäin ja näin vei LP Kangasalan 12-8 johtoon. Julia Miniukin syöttövuorolla kotijoukkue karkaa 15-8 johtoon, jonka jälkeen OrPo käytti erän toisenkin aikalisän. Erän loppua kohti OrPo taistelee ja pääseekin haastamaan LP Kangasalaa.

Neljännen erän alussa nähtiin tunnetta ja taistoa - kuten koko ottelussa, mutta etenkin tilanteessa 5-5 nähtiin tunteiden kuumenemista. OrPo saa punaisen kortin ja LP Kangasala pääsee 6-5 johtoon, tämän jälkeen kotijoukkue pysyttelee johdossa ja voittaa ottelun, joka on samalla 10.voitettu ottelu tälle kaudelle.

LP Kangasalan parhaana palkitaan yleispelaaja Mary-Kate Marshall, joka pelasi taas loistavan ottelun (27/+22). Lisäksi LP Kangasalan voittoa säesti hienosti Roosa Laakkonen (15/+12), samalla Roosa teki pelikohtaisen torjuntaennätyksensä, 10 torjuntaa. Vahvaa tekemistä nähtiin myös Julia Miniukilta (10/+8) sekä 100. liigapelinsä pelanneelta Jutta Riikoselta (16/+6).

OrPon parhaana palkittiin Netta Rekola (14/+13). Lisäksi OrPon pistetehtailusta vastasivat Julymar Otero (16/+8) sekä Saara Holm (17/+1).

OrPon päävalmentaja Sotiris Gkotsis:

- Olin tyytyväinen ensimmäiseen erään, onnistuimme syötöllä horjuttamaan Kangasalaa. Nämä kaksi ottelua Kangasalaa vastaan ovat osoittaneet, että tämä on meidän tasomme nyt ja tälläinen tasoero on joukkueiden välillä.

LP Kangasalan päävalmentaja Arttu Keränen:

- Olen tyytyväinen kokonaisuuteen. Tänään teholukema +53 kertoo siitä, että onnistuttiin joka osa-alueella.

3 Marshall LP Kangasala
2 Laakkonen LP Kangasala
1 Miniuk LP Kangasala