Seuraa meitä somessa:

LP Kangasala ja LP Viesti vahvoja vieraissa

17.10.2020

Naisten Mestaruusliigan lauantai toi tullessaan kaksi vierasvoittoa. LP Kangasala säilytti tappiottoman tilinsä kaatamalla Pölkky Kuusamon 3-1 ja samoin numeroin haki pisteet Orivedeltä LP Viesti.

LP Kangasala haki pisteet hienolla esityksellä

Pölkky Kuusamo ja LP Kangasala pelasivat viihdyttävän lentopallo-ottelun. Kotijoukkue tuli vahvasti ensimmäiseen erään eikä vierailija päässyt siinä etumatkalle kuten ottelun muissa erissä. Erä oli tasalukemissa vielä lukemin 8-8, mutta loppuerä oli kotijoukkueen hallintaa. Kolmen seuraavassa erässä Kangasala hivuttautui muutaman pisteen etumatkalle ja vaikka Pölkky taisteli, se ei saanut eroa kurottua kiinni.

Tiiamari Sievänen pohjusti joukkueelleen hyvät asemat mainiolla liberopelillään ja 68 % vastaanotolla ja hänet palkittiin joukkueensa parhaaksi pelaajaksi. Salla Karhun vastaanotto oli 42 % ja hyvää hyökkäyspeliä esittäneen Ronja Heikkiniemen (21/+11) vähän vaatimattomampi 30 %. Pölkyn vastaanotto oli 49 % ja kutakuinkin sama kuin illan vastustajalla. Milka Koskenkorva on pääsemässä hyvälle tasolleen ja hän nosti 35 aloitusta 57 % tarkkuudella.

Pölkyn parhaana palkittiin yleispelaaja Jessica Kosonen, joka teki pisteet 15/+7. Hakkuri Polina Malikin pisteet olivat 16/+8. Torjunnat Pölkylle 10-6. Ella Autere nappasi kuusi torjuntapistettä.

Tiiamari Sievänen, LP Kangasala:

- Voitto maistuu ja tämä oli tähän asti pelatuista kovin peli. Pölkky tuli kovaa ensimmäiseen erään ja meillä jäi hieman katseluksi. Ensimmäinen erä on aina uutta joukkuetta vastaan haasteellinen. Pölkyn vastaanotto oli tänään hyvällä tasolla ja se vaikeutti meidän torjunta-puolustuspelaamista.

Jessica Kosonen, Pölkky:

- Eka erä oli meiltä hyvää pelaamista, mutta siihenkin jäi vielä parantamisen varaa. Päästettiin kaveri erän lopussa mukaan erään. Muissa erissä Kangasala pääsi alussa 2-5 pisteen etumatkalle ja se on hankala kuroa kiinni. Tasaista pelaamista oli mielestäni. Tappio harmittaa tottakait, mutta näki että Kangasalan ydinporukka on ollut pitempään kasassa. Selkein ero oli yhteispelissä.

Arttu Keränen, päävalmentaja LP Kangasala:

- Nostimme omaa tasoamme ottelun kuluessa. Molemmilla oli hyviä syöttöputkia. Näytti että vastustaja tulee rinnalle ja sitten sideoutin kautta teimme itselle kaksi-kolme pistettä. Toinen ja kolmas erä olivat tasaisempia kuin mitä ne pisteiden valossa näyttävät.

- Keskipelaajien hyökkäysmäärä on ollut tähän asti alhainen ja tänään se ei olisi riittänyt. Saatiin enemmän hyökkäyksiä keskeltä.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:

- Kangasalan keskihyökkäysten määrä oli selkeästi suurempi kuin aikaisemmissa peleissä. Voiton avaimena oli isossa roolissa Ronja Heikkiniemen tasonnosto ensimmäisestä erästä. Karhu ja Larsson pidettiin läpi ottelun hyvin pihdeissä.

- Kangasala puolusti hyvin ja Tiiamari Sievänen näytti miksi hän on maajoukkuelibero. Meidän pitää kotisalissa päästä syöttö-vastaanotossa enemmän niskanpäälle kuin mitä tänään päästiin.

- Tappiosta huolimatta pitää olla toiveikas sen suhteen, että ei olla mitään sellaista perässä, että ei saataisi kirittyä harjoittelemalla kiinni. Kangasalan ensimmäisen ja toisen kosketuksen laatu oli tänään parempi kuin meillä.

Pölkky - LP Kangasala 1-3 (25-20, 17-25, 19-25, 22-25)
Pölkky: Malik 17/+9, Kosonen 15/+7, Pyhäjärvi 11/+1
Kangasala: Heikkiniemi 21/+11, Laakkonen 13/+11, Friberg 12/+9
Ässät 5-8, syöttövirheet 16-9, torjunnat 10-4, hyökkäys% 35-40, vastaanotto% 49-47

Pistekilpailu:
3 Sievänen LP Kangasala
2 Kosonen Pölkky
1 Heikkiniemi LP Kangasala

PROlibero
Tiiamari Sievänen, LP Kangasala

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

LP Viesti kesti OrPon uhittelun

OrPo paransi peliään kotikentällään kahden heikon erän jälkeen, mutta otteet eivät riittäneet lopulta pistetilin kasvattamiseen vierailleen LP Viestin viedessä pisteet Saloon erin 1-3 (19-25,11-25,25-18,23-25).

Anna Czakan oli jälleen LP Viestin hahmo tehden 18/+15 komealla 67 % hyökkäysteholla Viktoriia Tuchashvilin tutusta tarjoilusta. Annukka Paloniemi oli kotijoukkueen paras pistenainen, 14/+2.

Anna Czakan, LP Viesti:

- Kahdessa ensimmäisessä erässä pelasimme vahvasti. Olen tyytyväinen omaan peliini ja voittoon.

Saara Holm, OrPo:

- Kaksi ensimmäistä erää ilman kommenttia. Kolmannessa vaihdoimme taktiikkaa ja pelasimme rohkeammin. Harmittaa neljännessä, että kiri ei riittänyt.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Tyytyväinen voittoon, tärkeät kolme pistettä. Tiedettiin, että OrPo ei ole hävinnyt kotonaan ja odotettiin kovaa peliä. Kahdessa ensimmäisessä erässä Viesti oli ainoa, joka pelasi kovaa peliä, kauden parastamme tähän asti.

- Kolmannessa tiedettiin, että OrPo tulee lujaa ja saa yleisön tuen. OrPo pelasi hyvin. Tulimme kolme kertaa peliin mukaan, mutta OrPo karkasi neljä kertaa ja vei erän. Neljännessä lopputulos tasainen. Hallitsimme pääosin. OrPo sai hyvän putken ja kävi johdossakin. Lopussa OrPo pääsi pisteen päähän, mutta selvitimme erän ja ottelun. Jokainen vierasvoitto on tärkeä ja niitä ei ole helppo ottaa.

- Orivedellä oli hoidettu hienosti järjestelyt ja huolehdittu turvallisuudesta. Toivottavasti yleisö tulee peleihin ja tuntee myös oman vastuunsa, että sarja voi jatkua.

Sotiris Gkotsis, OrPo:

- Yritimme kaksi ensimmäistä erää, mutta Viesti oli parempi. Kolmanteen paransimme joka osa-alueella. Saimme erän melko helposti. Neljännessä pääsimme lopussa pisteen päähän, mutta Viesti vei voiton.

- Viesti pelasi keskeltä hyvin. Anna Czakan pelasi huippupelin. Onnittelen pelaajiani hyvästä noususta toisen erän jälkeen. Nyt keskitymme seuraavaan otteluun.

Otteluisäntä K-supermarket Orivesi/K-market Pinkoja ja Orivesi asema palkitsi joukkueidensa parhaana Anna Czakanin LP Viestistä ja Saara Holmin, OrPosta.

OrPo - LP Viesti
OrPo: Paloniemi 14/+2, Holm 11/+5, Ubavic 11/+3
LP Viesti: Czakan 18/+15, Siebring 15/+9, Andrikopoulou 13/+6
Ässät 6-3, syöttövirheet 10-11, torjunnat 6-8, hyökkäys% 32-43, vastaanotto% 33-32

Pistekilpailu:
3 Kosonen, LP Viesti
2 Boricheva, OrPo
1 Czakan, LP Viesti

PROlibero
Sanna Häkkinen, OrPo

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

  Takaisin