Seuraa meitä somessa:

LP Kangasala kuittasi LiigaPlokille korkojen kera

21.02.2020

LP Kangasala oli ylivoimainen LiigaPlokia vastaan kauden kolmannessa kohtaamisessa ja kuittasi kaksi edellistä 2-3 -tappiotaan 3-0- kotivoitolla. WoVo löi Kuortaneen ja Lentopallokerho Puijo-Wolleyn.

Neljäs perättäinen kotivoitto WoVolle

WoVo Rovaniemi taistelee edelleen puodotuspelipaikasta otettuaan neljännen perättäisen kotivoittonsa, Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueesta erin 3-1 (25-16, 24-26, 25-17, 25-20).

Lapin Urheiluopistolla nähtiin perjantai-iltana kahden nuoren joukkueen kohtaaminen, kun valmennuskeskusjoukkueet WoVo Rovaniemi ja Kuortane taistelivat sarjapisteistä. Joukkueet lähtivät otteluun muutoin oletetuilla kokoonpanoilla, ainoastaan 16-vuotias Oona Viljanen korvasi WoVo-kapteeni Viivi Pyhäjärven avauskuusikossa ja sai näyttöpaikan oman ikäisiään vastustajia vastaan.

WoVo otti ohjakset välittömästi ottelun alussa, eikä Kuortaneella ollut juurikaan mahdollisuuksia ensimmäisessä erässä. Toinen erä oli sen sijaan tasaisempi ja Kuortane nousi taistoon mukaan nappaamalla kolmannen erävoittonsa liigaporukoista. Kahdessa viimeisessä erässä WoVo oli rutinoituneempi ja otti pudotuspelipaikkataistelun kannalta tärkeän pistepotin. Neljännen perättäisen kotivoiton ratkaisijana toimikin Oona Viljanen, joka matkustaa täksi viikonlopuksi Helsinkiin taistelemaan kuulantyönnön nuorten hallisuomenmestaruudesta.

Kuortane jatkaa sen sijaan matkaansa huomiseksi Kuusamoon, jossa vastaan asettuu sarjakakkonen Pölkky Kuusamo. Pölkky saa vieraakseen WoVon heti perään keskiviikkona.

Taylor Slover, WoVo:

- Mielestäni hyökkäyspeli oli meiltä tänään hyvää, siitä kiitokset Rutalle, kun piti passirytmin hyvänä. Arvelen, että tämäkin voitto oli kovan työn tulosta. Niin kauan kuin voitamme joukkueena, olen onnellinen. Ei ole väliä teenkö kolme vai 30 pistettä.

Janina Laine, Kuortane:

- Mielestäni pelasimme tänään parasta peliä, mitä tällä joukkueella olemme pelanneet. Hienosti lähdettiin Rovaniemeä haastamaan, vaikka pitkä matka takana. Ollaan treenattu tämä viikko tosi hyvin ja se näkyi myös pelissä. Erävoitto liigajoukkueelta antaa kyllä buustia tekemiseen, ei pelkästään tämän ottelun loppuun, vaan myös seuraaviin otteluihin. Liigavauhti on tuntunut välillä hyvältä, välillä huonolta, kun tullut rajuja tappioitakin, mutta ne kasvattavat.

Tuomas Alatalo, WoVo:

- Voitto lämmittää mieltä etenkin, kun olimme ensimmäistä kertaa niin sanotussa pakkovoittotilanteessa. Hyvä startti peliin, saatiin klaarattua ensimmäinen erä kotiin. Kuortane on siinä mielessä hieno joukkue, että he ovat 24/7 valmiita tekemään kaikkea sitä ”roskatyötä”, mikä ei aina tulostaululla näy, eli puolustamaan, varmistamaan ja kaivamaan palloja takaisin peliin. Sen ansiosta he kampesivat itsensä tänään peliin mukaan, mutta hyökkäyksessä ratkoimme tämän ottelun. Hieno voitto, unelmat elävät edelleen.

Kari Raatikainen, Kuortane:

- Kun harjoituskentällä tekeminen alkaa näyttämään hyvältä, niin se näkyy tällaisena monesti peleissä. Toki nämä neidot ovat esittäneet aiemmissa peleissäkin parempia otteita, mitä harjoituksissa on annettu ymmärtää, mutta kaikesta huolimatta tämä oli selkeästi kauden paras peli. Hyökkäyksessä hävitään edelleen liigajoukkueelle, mutta muuten olimme hyvin pelissä mukana.

Taylor Slover teki ottelussa 31 pistettä, joka oli seitsemäs kerta tällä kaudella naisten liigassa, kun ylitettiin 30 pisteen raja. Tässä kauden kaikki vähintään 25 pisteen illat naisten liigassa:

Parhaat pelaajat
WoVo: Taylor Slover
Kuortane: Liisa Rinta-Tassi

Parhaat pisteentekijät
WoVo: Slover 31/+25, Jordan 14/+8, Lindgren 13/+2
Kuortane: Rinta-Tassi 14/+7, Mursula 12/+6, Kuusela 7/-1

LähiTapiolan pisteet
3 Taylor Slover WoVo
2 Liisa Rinta-Tassi, Kuortane
1 Jessika Mursula, Kuortane

PROlibero
Outi Polso, WoVo

Ruudun huippuhetket

Ottelutilasto

LP Kangasala kuittasi LiigaPlokilta sarjapisteet 5-4 kotivoittonsa myötä

Perjantai-illan Lp Kangasalan ja Liigaplokin välisestä kärkiottelusta odotettiin jännitysnäytelmää mutta toisin kävi kun Kangasala oli tällä kertaa vastustajaansa selkeästi terävämpi ja vei pelin kahden 2-3 -tappion jatkeeksi 3-0 (25-18, 25-14, 25-20).

LP Kangasalalla on jäljellä runkosarjassa kolme peliä, kaikki vieraissa: JymyVolley, Pölkky ja OrPo. Ainoana joukkueen sen runkosarjan voittoa uhmaa enää Pölkky, joka on yhden pelin vähemmän pelanneena viiden pisteen päässä. Joukkueiden keskinäinen kamppailu 29.2. voi hyvinkin todennäköisesti määritellä runkosarjan voittajan.

Ottelun alku oli tasainen ja hyvätasoinen ja LP Kangasala hyökkäsi laajalla rintamalla, ja erän loppupuolella syöttöruutuun astelleen Roosa Laakkosen pitkällä syöttöputkella ja jälleen erinomaisesti koko ottelun pelanneen Mary-Kate Marshallin onnistuneilla ratkaisuilla kotijoukkue karkasi melko selkeään 25-18 voittoon.

Toisessa erässä LP otti kuskin paikan heti alussa ja vaikka vierasjoukkueen valmentaja Alessandro Lodi yritti tempperamenttiseen tapaansa herätellä joukkuetta ja punaisen kortin arvoisesti jopa tuomareita niin LP Kangasala vyöryi helppoon 25-14 voittoon.

Pitkällä erätauolla LiigaPloki kierrätti hieman pelaajiaan ja saikin kolmannen erän puolivälissä LP Kangasalan otteen hieman herpaantuessa kotijoukkueen kiinni mutta voittoon asti se ei kuitenkaan riittänyt vaan koko laajaa arsenaaliaan käyttänyt kotijoukkue vei kolmannenkin erän 25-20 ja koko ottelun siis selkeästi 3-0.

Taija Kaukoranta, LiigaPloki :

– Ei oltu omalla tasolla kun taas Kangasala oli, ja noin hyvin hyökkäävää joukkuetta vastaan täytyy esittää parastaan jos meinaa voittaa.

Alessandro Lodi, LiigaPloki :

– Tällä esityksellä ei pitkälle mennä pudotuspeleissä. Sarja on niin tasainen että jos pelaamme tällä tasolla ja vastaan tulee kuka tahansa sijoilta 3-6 niin meidän pitää löytää tasomme.

Julia Miniuk, LP Kangasala :

– Pelasimme hyvin, ja oli hieno onnistua kun myös omat vanhemmat olivat katsomossa. Meillä on upea kotiyleisö, haluamme saavuttaa heille jotain suurta.

Arttu Keränen, LP Kangasala :

– Pelasimme hyvin ottelun alusta kolmannen erän puoliväliin jolloin ote hieman herpaantui mutta onneksi rutiinimme riitti voittoon. Mary-Kate on sellainen pelaaja, että kun hän on parhaimmillaan, niin mikään joukkue ei ole häntä vielä saanut pysäytettyä.

Parhaat pelaajat
LP Kangasala Julia Miniuk
LiigaPloki Sini Koljonen

LähiTapiolan pisteet
3 Marshall LP Kangasala
2 Sievänen LP Kangasala
1 Miniuk LP Kangasala

PROlibero
Sievänen LP Kangasala

Ottelutilasto

Puijo vailla mahdollisuuksia Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan Lentopallokerho oli ylivoimainen ja voitti Puijo Volleyn reilussa tunnissa 3-0 (25-14, 25-16 ja 25-20).
Ainoastaan kolmannessa erässä Puijo pysyi osittain Kerhon kyydissä mutta siinäkin erässä Kerholla ei ollut hädän päivää. Pieni turboruuvin kiristys erän lopussa ja kolmen pisteen voitto kotijoukkueelle.

Kaksi ensimmäistä erää olivat Kerhon näytöstä. Lentiskerho esitti ehkä kauden parasta puolustuspeliä ja se antoi eväät monipuoliseen hyökkäyspeliin. Kaikkia Kerhon pelaajia voisi kehua mutta hakkuri Mikayla Shields iski valtavalla voimalla palloa vastustajan lattiaan ja lisäksi hän loisti upeilla suorituksilla puolustustilanteissa.

Puijo ei ole huono joukkue mutta kun vastustaja oli kova niin se söi joukkueen parhaan terän.


Puijo Wolleyn päävalmentaja Jukka Lehtonen:

- Tänään olimme väärällä kaistalla menossa toiseen suuntaan kuin kotijoukkue ja ihan eri kaistalla kun Kerho. Kolmanteen erään olen tyytyväinen mutta siinäkin erässä Shields oli liian kova. Koko otteluun en voi olla tyytyväinen.

Hämeenlinnan Lentopallokerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia:

- Joka pelissä keskitymme omaan tekemiseen ja tänään onnistuimme siinä hyvin. Teemme kokoonpanossa muutoksia sen mukaan kun peleissä tarvitaan ja tänään kaksi penkillä edellistä peliä istunutta saivat komennuksen kentälle. Pelasivat myös hyvin niin kuin koko joukkuekin. Pelipaikoista on kova kilpailu ja kenet tahansa voin laittaa kentälle.

Ottelun parhaina palkittiin Puijon yleispelaaja Hilkka Hujanen ja Lentiskerhon hakkuri MIkayla Shields.

LähiTapiolan pisteet
3 Shields Kerho
2 Jeremic Kerho
1 Porsanger Kerho

PROlibero
Porsanger Kerho

Ottelutilasto

Kuvat:
Veli-Matti A. Pitkänen / Kerho
Pertti Flinck / LP Kangasala

  Takaisin