Seuraa meitä somessa:

LP Kangasala oli suupala Pölkylle

17.12.2018

Naisten Mestaruusliiga siirtyi joulutauolle, kun Pölkky Kuusamo rökitti LP Kangasalan maanantaina 3-0.

Pölkky Kuusamo pelasi vahvan pelin syyskauden päätteeksi Mestaruusliigassa loppunumeroiden ollessa 3-0 (25-15, 25-18, 25-18).

Pölkyn ensimmäinen erä on ollut usein hakemista, mutta nyt siitä ei ollut tietoakaan, vaan hyvän syöttö-vastaanottopelin ansiosta Pölkyn hyökkäyspeli toimi kaikilta pelipaikoilta. Koko joukkueen hyökkäystehot olivat 52 %. Keskitorjuja Jonna Wasserfaller hyökkäsi erittäin napakasti 60 % tehoilla, toinen keskari Mia Swanegan 62 % teholukemalla, hakkuri Trine Kjelstrup tehot olivat 55 % ja yleispelaaja Mia Swaneganin 52 %. Suurimman pistemäärän keräsi Kjelstrup 18/+8.

Kangasalan suurimman pistemäärän keräsi Nette Peit 10/-1, mutta hänelle sattui virheitä vastaanotossa ja hyökkäyksissä. Keskitorjuja Taija Tikka hyökkäsi myös napakasti pisteet 7/+4. Myös hakkuri Jooa Hänninen väläytteli ajoittain pistein 5/+3.

Joukkueen yhdysvaltalaispelaajista sivussa olivat keskipelaaja Kayla Haneline ja aamulla nilkkaansa pyöräyttänyt hakkuri Nikki Taylor.

Molempien joukkueiden parhaina palkittiin passari, Pölkyltä Jennifer Nougueras ja Kangasalta Mita Uiato. Liberoiden taiston vei tällä kertaa Pölkyn Kristen Moncks varmalla pelaamisella sekä 83 % vastaanotolla. LPK:n Tiiamari Sievänen haki muutaman "mahdottoman" pelastuksen lähes katsomon penkkiriveiltä asti.

Mita Uiato, LP Kangasala:

- Rankka peli meillä. Tavoitteena oli, että syötetöön hyvin, mutta Kuusamo pääsi pyörittämään hyökkäysarsenaaliaan. Kolmannessa erössä syöttö alkoi toimia paremmin. Oma vastaanottomm ei toiminut, vaan jouduimme heittämään roskapassia laitoihin.

Jennifer Nogueras, Pölkky:

- Olen tyytyväinen peliimme ja olimme hyvällä enerialla. Emme päästäneet myöskään Kangasalaa mukaan peliin. Syöttömme toimi hyvin ja saimmen Kangasalan pelaamaan paineen alla. Oma vastaanotto-puolutuspelimme toimi myös hyvin.

Arttu Keränen, päävalmentaja LP Kangasala:

- Lähtökohtamme oli hankala, kaksi pelaajaa on tippunut pois, hakkuri aivan äskettäin. Meiltä jo kolmas peli viiteen päivään. Jos olisi ollut kotipeli, ei olisi niinkään painanut. Meidän torjuntapelimme ei vaan toiminut. Siihen olen tyytyväinen, että kahden erän jälkeen aloimme syöttämään paremmin. Kolmanteen erään lähdimme syöttömään kaikki tai ei mitään periaatteella ja saatiin pidettyä peli kasassa. Tämä toimikin vajaan erän verran.

- Syyskautemme on ollut aika laskusuhdanteinen. Itselläkin on tullut juuri perheenlisäystä ja vähän vähille ovat unet jääneet. Tauko tuleet hyvään paikkaan myös loukkaantumisten takia.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:

- Vastustajan kokoonpano hiukan yllätti. Valitettavasti heillä oli loukkaantuneita pelaajia pois. Tänään olimme valmiita pelaamaan ja saatiin tasapainoinen esitys. Myös virheet pysyivät kurisssa. Puolustuspeliin olen myös tyytyväinen, kaivettiin hyvin puolustuspalloja ylös. Mukava päättää liigasyksy kahteen kolmen pisteen voittoon.

Parhaat pelaajat:
Nogueras, Pölkky
Uiato, LPK

Pölkky Kuusamo - LP Kangasala 3-0
25-15, 25-18, 25-18
Pölkky: Kjelstrup 18/+8, Lambert 15/+10, Hämäläinen 11/+8
Kangasala: Peit 10/-1, Tikka 7/+4, Hänninen 5/+3

LähiTapiolan pisteet
3 Nogueras Pölkky
2 Moncks Pölkky
1 Kjelstrup Pölkky

PRO Libero
Kristen Moncks Pölkky

Ottelutilasto

  Takaisin