Seuraa meitä somessa:

LP Kangasala rutisti voiton Rovaniemeltä

25.11.2017

Naisten liigalauantaissa LP Kangasala otti kauden toisen voittonsa kaatamalla niukasti 2-3 -vieraissa edelleen voitoitta jatkava WoVo Rovaniemen. LiigaPloki ja edelleen tappioton LP Viesti ottivat puolestaan helpot 3-0 -voitot LP-Vampulasta ja Nurmon Jymystä.


WoVo Rovaniemi - LP Kangasala

WoVo Rovaniemi oli jo lähellä kauden avausvoittoaan naisten Mestaruusliigassa, mutta lopulta LP Kangasala nousi vierasvoittoon erin 2-3 (11-25, 25-18, 25-20, 22-25, 11-15). Voitto oli vieraiden kauden toinen.

Mita Uiato, LP Kangasala:

-Todella mielenkiintoinen ottelu. Momentum on lentopallossa tärkeää ja tänään se vaihteli puolin ja toisin. Neljännessä erässäkin olimme hieman maassa, mutta onnistuimme nousemaan vielä erävoittoon. Ottelu oli hieman stressaava, mutta oli hauskaa.

Viivi Pyhäjärvi, WoVo:

-Ensimmäinen erä oli meiltä huono. Jos olisimme lähteneet siihen samalla asenteella kuin muihin eriin, niin olisi ollut varmasti helpompaa pelata. Hieman harmittaa, kun johdimme erissä ja esimerkiksi Riikonen syötti niin kovaa, ettemme pystyneet vastaanottamaan niitä kunnolla ja sitä kautta saamaan heidän putkeaan poikki.

Janne Anturamäki, LP Kangasala:

-Ensimmäinen erä tuli suhteellisen helposti ja sitä myöten ehkä hyvänolon tunnekin. Tiesimme kyllä, että WoVo on saanut pari viikkoa harjoitella rauhassa ja haluavat varmasti voittaa pelejä. He pelasivatkin hyvin, mutta olihan se melkoista pallorallia välillä. Keskihyökkäyksemme ja torjunnat alkoivat toimia loppua kohden ja sillä käänsimme lopulta ottelun itsellemme.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

-Emme päässeet avauserässä ollenkaan mukaan peliin, mutta onneksi pienillä muutoksilla saimme homman jotenkin kulkemaan. Neljännessä erässä meillä oli etsikkoaika hoitaa peli, mutta yhteen rotaatioon se sitten pysähtyi. Sitten alkoi näkymään, ettei meillä ole voittoja alla, joten aloimme hieman puristaa. Kokonaisuutena pelistä löytyi hyviäkin pätkiä.

Parhaat pelaajat:
WoVo, Viivi Pyhäjärvi
LP Kangasala, Mita Uiato

LähiTapiolan pisteet
3 Uiato LP Kangasala
2 Pyhäjärvi WoVo
1 Hirvonen WoVo

WoVo Rovaniemi - LP Kangasala 2-3
11-25, 25-18, 24-20, 22-25, 11-15
WoVo Rovaniemi: Pyhäjärvi 18/+13,Rantanen 17/+-3,Sullivan 11/+5
LP Kangasala: Wagner 25/+22,Riikonen 17/+3,Hurskainen 14/+3
Katsojia: 146

Ottelutilasto

LP Viestille Salohallin naispalloilupäivän toinen voitto ja 3 sarjapistettä

LP Viesti otti rutiininomaisen 3-0 –voiton ja täydet 3 sarjapistettä sarjataulukkoon Nurmon Jymyltä lauantaina Salossa. Lukemat olivat pelin kulusta hyvin kertoen 25-17, 25-21 ja 25-12. Salohallissa vietettiin ensimmäistä naispalloilupäivää ja LP Viesti oli päivän toinen voittaja, ensimmäinen oli salibandyseura Huvinsa Kullakin (HuKu), joka kansainvälisessä ottelussa voitti Australian maajoukkueen 7-2.

Nurmon Jymyn paras jakso ottelussa oli toisessa erässä, kun se pystyi kirimään teknisen aikalisän jälkeen 14-9 –lukemat ensin tasoihin 14-14 ja jopa pisteen johtoon 14-15 pääosin Karoliina Fribergin syöttöputken turvin.

Erän loppuosalla kotijoukkue oli totutun kova ja vei sen 25-21 – sen jälkeen tuntui, että nousijajoukkueelta vähän uskokin alkoi loppua.

LP Viestille voitto oli toki tärkeä, kun se kamppailee sunnuntaisen vastustajansa HPK:n ja Pölkky Kuusamon kanssa Mestaruusliigan kärkipaikasta.

Kotijoukkue käytti runsaasti vaihtopelaajia, kokoonpanosta vain yksi pelaaja ei pelannut ottelussa palloakaan: passari Viktoriia Tuchashvili. Passithommat hoiteli tyylikkäästi Elina Käsnänen.

Nurmon Jymyn vahvat ”syömähampaat”, ulkomaalaisvahvistukset Julie Mikaelsen ja Alexandra Vajdova eivät olleet parhimmillaan: Vajdovan peli painui miinukselle ja norjalaisen Mikaelsenin lukematkin jäivät ”vain” 8/+4:ään.

Jymyn parhaana palkittu keskipelaaja Karoliina Friberg (8/+6) myönsi, että parhaimpaansa nurmolaiset eivät pystyneet.

- Parannettavaa jäi paljon, ei oikein saatu omaa peliä kulkemaan toisen erän jaksoa lukuun ottamatta. Oltiin Saloa vähän joka osa-alueella jäljessä, tilastoissa näköjään on saatu yksi torjunta toki enemmän. Mutta ei saatu palloa nousemaa ja jos saatiinkin, ei saatu sitä kuolemaan.

- Oma peli on kauden aikana ollut ok-tasolla, nyt on tullut paljon enemmän vastuuta kuin aiemmilla kausilla, tiivisti 150 Mestaruusliigapelin rajan ylittänyt Friberg.

LP Viestin parhaaksi arvioitiin libero Hillaelina Hämäläinen, joka välillä vei uskon vieraiden hyökkääjiltä hyvillä puolustuksillaan.

- Tosi tyytyväinen voi olla voittoon ja siihen, että se tuli 3-0 –numeroin, tästä on helpompi lähteä sunnuntaina Hämeenlinnaan. Meiltä tasapainoinen peli, vaikka pelaajavaihtoja tehtiinkin aika paljon.

- HPK:ta vastaan lähdetään innolla pelaamaan, odotettavissa on kova peli kovaa joukkuetta vastaan, pohti ”Hiltsu”.

Hän kommentoi myös ensimmäistä salolaista naispalloilupäivää:

- Huikea idea ja hyvä toteutus! kiitteli mestarilibero.

Nurmon Jymyn päävalmentaja Kari Tuomela totesi suoraan:

- Meiltä huono ottelu. Valmistautuminen oli ihan ok, mutta peli ei vaan millään lähtenyt kulkemaan. Vastaanoton kautta tuli hyökkäyksiin ongelmia, mutta kyllä tämä oli häviö joka osa-alueella. Toinen erä oli lähellä meidän omaa, normaalia tekemistä, mutta ensimmäinen ja kolmas huonoja.

- Puolustus oli kotijoukkueella selkeästi parempi, siellä oli puolustaja aina oikeassa paikassa ottamassa meidän hyökkäystä, kyllä siinä alkoi usko jo jotenkin loppua.

- Ja lisäksi on sanottava, että on hienoa kun LP Viestillä on kaupungin omia pelaajia kokoonpanossa, näin ei kovin monella joukkueella ole, totesi pitkän linjan Nurmon Jymyn juniorivalmentaja.

Tomi Lemminkäinen oli lyhyesti sanottuna tyytyväinen.

- Sunnuntain peliä ei vielä millään tavoin ajateltu, keskityimme tähän ja pelasimme tasapainoisen pelin useista pelaajavaihdoista huolimatta. Nurmo ei varmaan ollut kaukana kauden huonoimmasta pelistä, mutta eipä tänne Salohalliin vierailijan ole muutoinkaan kovin helppo tulla pelaamaan. Ja taisi vastustajan pelaajilla oli vähän kunnioitustakin sarjajohtajaa kohtaan, arvioi Lemminkäinen.

Otteluisäntä Someron Säästöpankin palkitsemat parhaat pelaajat:
Hillaelina Hämäläinen, LP Viesti
Karoliina Friberg, Nurmon Jymy.

LähiTapiolan pisteet
3 Hämäläinen LP Viesti
2 Czakan LP Viesti
1 Kosonen LP Viesti

LP Viesti - Nurmon Jymy 3-0
25-17, 25-21, 25-12
LP Viesti: Czakan 10/+7,Kosonen 10/+6,Laak 9/+7
Nurmon Jymy: Friberg 8/+6,Mikaelsen 8/+4,Niemi Sara 7/+5
Katsojia: 459

Ottelutilasto

LiigaPloki ei antanut LP-Vampulalle mahdollisuuksia kotonaan

LiigaPloki haki pisteet virheilevältä LP-Vampulalta lauantaina Huittisissa suoraan erin 0-3. Ottelu oli jo kauden kolman joukkueiden liigakohtaaminen ja voitot niistä menivät pihtiputaalaisille 2-1, pisteet 7-2.

Ottelun ensimmäisen erän alun hermoilun jälkeen kotijoukkue näytti saavan juonesta kiinni ja kiri Plokin etumatkan kiinni. Kiri ei kuitenkaan riittänyt loppuun asti, vaan ensimmäinen erä kirjattiin vieraille pistein 19-25. kaksi seuraavaa meni samalla kaavalla ja vahvasti hyökännyt Ploki vei ja LP-Vampula yritti sinnittellä mukana.

Ottelun parhaina Huittisten Laatuauto palkitsi kotijoukkueesta Julia Porsangerin ja vieraista Suzanne Hornerin.

Suzanne Horner, Ploki:

- Ensimmäinen ottelumme tällä kaudella oli vaikea, mutta onneksi kaksi seuraavaa olemme pystyneet hoitamaan hyvin. Suomessa on hyvä olla ja olenkin nauttinut kaikesta täällä.

Sarah Blomgren, LP-Vampula Huittinen:

- Kolmas kerta kun pelaamme vastakkain ja toinen kerta kun häviämme. Meillä on vaikeuksia saada kunnollinen joukkuepeli toimimaan.

Jukka Koskinen, Ploki

- Ottelu oli meiltä joukkueena riittävän hyvä ja tasainen ottelu. Vampula antoi virheillään paljon pisteitä meille, joka helpotti meidän peliämme. Joka osa-aluetta pitää vielä parantaa, mutta kauden alusta olemme jo nyt kehittyneet paljon. LiigaPlokin joukkueessa ei ole yhtään ongelmapelaajaa ja tykkään valmentaa heitä.

Arttu Keränen, LP-Vampula:

- Lukemat kertovat pelin sisällön. Eka aloitettin huonosti, mutta kiri olisi tarvinnut riittää erävoittoon. Omituista oli, että huonosta vastaanotosta tehtiin enemmän pisteitä, kuin hyvistä. Liian helposti katkeaa meidän pelimme. Joudutaan sinnittelemään ja itseluottamus katkeaa liian helposti. Päämäärämme on hiukan pidemmällä kuin tässä kaudessa ja nyt viimeistään kaikki ymmärtävät että työtä on vielä edessä. Siivosen Marko tuo lisää virtaa ja osaamista seuraan ja nyt aletaan kaivaman potentiaalia paremmin esille.

LähiTapiolan pisteet
3 Horner Ploki
2 Matalamäki Ploki
1 Hardy Ploki

LP-Vampula - LiigaPloki 0-3
19-25, 18-25, 16-25
LP-Vampula: Blomgren 15/+8,Hujanen 7/+-2,Nieminen 4/+1
LiigaPloki: Reid 13/+8,Tuominen 11/+7,Hardy 9/+8
Katsojia: 238

Ottelutilasto

Kuvat:
Marko Junttila / WoVo
Antti Kaskinen / LP-Vampula

  Takaisin