Seuraa meitä somessa:

LP Kangasalan vuoro laittaa alkukauden pakkaa uuteen järjestykseen - OrPo haki kaksi pistettä Pihtiputaalta

16.10.2022

Naisten liigalauantai tarjosi LP Kangasalalle makean kotivoiton Hämeenlinnasta ja OrPolle viiden erän voiton Pihtiputaalla.


Lp Kangasala oli lauantai-illan kotiottelussaa Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan parempi eräluvuin 3-1. Ottelu ratkesi lähinnä kotijoukkueen erinomaiseen syöttöpeliin ja onnistuneeseen puolustuspeliin, jonka kärkihahmona hääri tutusti joukkueen libero Tiiamari Sievänen.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä mutta mitä pidemmälle se ehti sitä vankemmin vierailija Hämeenlinna otti siitä otteen. Varsinkin järkevästi hyökänneen Adeola Owokoiranin johdolla vierailija voitti avauserän melko selvästi 25-19.
Toinen erä muutti koko ottelun suunnan. Lp Kangasalan joukkue syötti pelaaja pelaajan jälkeen vierailijan vastaanoton seulaksi ja kun koko joukkue myös hyökkäsi tehokkaasti laajalla rintamalla niin Hämeenlinna jäi ilman mahdollisuuksia ja erä kotijoukkueelle 25-14.

Myös kolmas ja neljäs erä noudatti samaa kaavaa, vierailija Hämeenlinna ei saanut syöttöjä ylös tarpeeksi tarkasti ja kun vielä Kangasalan Perulaishakkuri Kathrine Regalado alkoi löytää tehokkaan lyöntirytmin aina vain paremmin niin vierailija oli kahdessa viimeisessä erässä lähinnä vastaantulija. Myös Emmi Riikilä, erinomaisesti jälleen syöttänyt Roosa Heikkiniemi ja varsinkin satasen hyökkäyksissä pitelemätön Netta Rekola pitivät huolen että pisteet jäivät Kangasalle, kolmas erä 25-16, neljäs 25-13 js koko ottelu siis 3-1.



Jenna Ylivainio, Hämeenlinna :

- Hyvän avauserän jälkeen tehtiin liikaa omia virheitä.Kangasala syötti loistavasti mutta myös meidän vastaanottopelissä oli parannettavaa.Ollaan vasta kuukausi päästy reenamaan tällä porukalla, uskon että keväällä ollaan kovia.

Giovanni Torchio, Hämeenlinna :

- Kangasala syötti hyvin. 14 ässäsyöttöä on liikaa. Avauserä näytti että kyllä mekin osaamme kun palaset ovat paikallaan.Kaikki joukkueet hakevat nyt omaa peliään, se näkyy tuloksissa.



Tiiamari Sievänen, Kangasala :

-Avauserän jälkeen petrattiin ja pelattiin enemmän myös keskeltä ja se alkoi toimia. Syöttö toimi myös loistavasti, ja oli ehdottomasti ehjin peli meiltä tänä syksynä.

Arttu Keränen, Kangasala :

- Meillä on takana todella laadukas reeniviikko, ja vasta eilen alettiin keskittyä enemmän tähän otteluun joten siihen nähden tosi ehjä peli. Kurinalainen puolustus ja hyvä syöttöpeli oli voiton avain tänään. Hämeenlinna on todella hyökkäysvoimainen joukkue jota vastaan ei huonolla puolustamisella pärjäisikään.


LP Kangasala - Hämeenlinna 3-1
19–25, 25–14, 25–16, 25–13
Koti:Regalado 21/+17, Heikkiniemi 14/+7, Riikilä 14/+10
Vieras:Mosser 14/+4, Elbaek 13/+6, Owokoniran 12/+3
Ässät:
Syöttövirheet:
Torjunnat:
Hyökkäys%:

Joukkueiden MVP:t
LP Kangasala Tiiamari Sievänen
Hämeenlinna Jenna Ylivainio

PROlibero
Tiiamari Sievänen LP Kangasala

Yleisöä: 160

Ottelutilasto

Kuvat: Pertti Flinck

OrPo käänsi viisieräisen edukseen

LiigaPloki-Oriveden Ponnistus 2-3 (21-25,25-21,25-22, 21-25, 8-15)

Aloitusseitsikot

LiigaPloki: Napalkova, Yefremenko, Lux, Hollingsworth, Tyynismaa, Joensalo (libero)
OrPo: Kaukoranta, Boricheva, Aronen, Vehmanen, Butkevych, Kuusela, Putkisaari (libero)

Avauserää hallitsi Orivesi lähes koko ajan tehokkaammalla ja virheettömämmällä hyökkäyspelillä. LiigaPlokin seitsemän hyökkäysvirhettä veivät mahdollisuuden erävoiton ottamiseen, vaikka Taija Tikan onnistuneet aloitukset pitivät kotijoukkueen pelissä mukana. OrPon ukrainalaishakkuri Daria Butkevychin tehokas hyökkäyspeli käänsi erän vieraille 25-21.

Toisen erän alkua vei OrPo, joka otti jo 5-2 johdon, kunnes LiigaPlokin Dariana Hollingsworth ja Anna Yefremenko onnistuivat kääntämään vahvoilla hyökkäyksillään erän LiigaPlokille.

Kolmas erä lähti liikkeelle edellisten erien tapaan Oriveden johdossa. Anna Yefremenkon aloitusputkella LiigaPloki käänsi tilanteen 12-9 johdoksi. OrPon joukkue sai samassa tilanteessa keltaisen kortin purnaamisesta. Linnea Kuuselan aloitusvuoro toi vieraat vielä tasoihin, mutta kotijoukkue puristi loppuerän itselleen 25-22.

Neljättä vei LiigaPloki, OrPon peli tökki ja erä oli vahvasti tulossa kotijoukkueelle. 17-14 johto kuihtui Butkevychin hyppysyöttövuoroon. LiigaPlokin kovatkin hyökkäykset puolusti libero Emilia Putkisaari mainiosti peliin.

OrPon aloitus toimi viidennessä ja se repi LiigaPlokin vastaanoton rikki. Eniten kotijoukkuetta rokotti hakkuri Daria Butkevych 29/+23 tehoilla. Viidennen erän selkeän voiton myötä ottelu OrPolle.



Andrea Carasi, OrPo:

– Ensimmäistä kertaa pitkä peli meille. Tulimme hyvin peliin mukaan neljännessä erässä ja etenkin viidennessä erässä onnistuimme taistelemaan voiton itsellemme.

Kim Buchwald, LiigaPloki:

- Hyvä matsi ja hieno yleisö. Mikäli pystymme pelaamaan tällä tasolla, on odotettavissa hyviä pelejä. Olen pettynyt häviöstä ja peli kaatui osaltamme neljännen erän liikoihin virheisiin vaikka alussa tuntui, että menemme kohti voittoa. Lentopallo on yksinkertainen peli, mikäli et pysty lyömään palloa kenttään, et voi voittaa.

Emilia Putkisaari, OrPo:

– Me pelasimme kolme ja puoli erää käsijarru päällä ja sitten peli aukesi neljännessä erässä. Peli tuntui sen jälkeen helpommalta. Pihtiputaalla on aina hyvä yleisö ja tunnelma. Kotijoukkue on vahva täällä.

Taija Tikka, LiigaPloki:

– Henkilökohtaisesti olen tyytyväinen pistetilastooni, mutta se ei auttanut kokonaistulokseen. Ei saatu keksittyä tilanteita, miten pallo saadaan kenttään. Virheitä pitäisi saada vähennettyä.

LiigaPloki - OrPo 2-3
21–25, 25–21, 25–22, 21–25, 8–15
Koti:Yefremenko 17/+7, Tikka 16/+12, Lux 15/+4
Vieras:Butkevych 29/+23, Viljanen 11/+7, Vehmanen 9/+6
Ässät:
Syöttövirheet:
Torjunnat:
Hyökkäys%:

Joukkueiden MVP:t
LiigaPloki Lena Napalkova
OrPo Daria Butkevych

PROlibero
Emilia Joensalo, LiigaPloki

Yleisöä: 318

Ottelutilasto

Kuvat: Jari Kotka

  Takaisin