Seuraa meitä somessa:

LP Salo päättää kovassa paikassa suomalaisten Europelikauden

17.02.2020

LP Salo päättää oman naisten lentopallon Mestarien liigan lohkovaiheensa tältä kaudelta tiistaina Istanbulissa ja samalla päättyy myös suomalaisjoukkueiden pelit Eurokentillä.

LP Salon urakkaa päättyy Istanbulissa, jossa se kohtaa voittoa omaan jatkopaikkaansa vielä päätöspelistä kaipaavan Fenerbahcen. Maailmantähdet ovat lohkokakkosena naapurinsa Eczacibasin jälkeen ja Eczacibasin voittaessa samassa hallissa juuri ennen tätä peliä omassaan Budowlani Lodzin jää Fenerbahcelle todennäköinen pakkovoitto jatkopaikkaan.

LP Salo on saalistanut yhden erävoiton viidestä aiemmasta pelistään ja se ja tulee jämään jokatapauksessa lohkon viimeiseksi.

Keskiviikon suomalaisjoukkueen vastustaja Fenerbahce sai kasaan täksi kaudeksi kenties parhaan joukkueensa vuosiin. Ulkolaisvahvistusten rooleihin se hankki nuoren kuubalaishakkurin, tulevaisuuden supertähden, Melissa Vargasin, serbialaisen yleispelaajan Brankica Mihajlovicin ja naapuriseurasta VakifBankista yhdysvaltalaisen maailmanmestarin ja olympiamitalistin Kelsey Robinsonin.

Serbian paidassa MM-kultaa, olympiahopeaa ja kaksi EM-kultaa viimeisten kolmen vuoden aikana saavuttanut Brankica Mihajlovic on nyt poissa sormivamman takia, mutta toisaalta Melissa Vargasa palasi juuri sopivasti viime viikonloppuna pelaihommiin oltuaan sieltä pois jo joulukuusta.

Uutena pelaajana joukkueiden joulukuiseen kohtaamiseen Salohallissa on sinikeltaiset saaneet riveihinsä myös yhdysvaltalaisen hakkuri/yleipsleaaja Jordan Thompsonin.

Jos joukkueessa on kovat ulkolaiset, niin myös joukkueen turkkilaisosasto on hurja. Turkin syksyn EM-kisoissa finaaliin ja tammikuussa olympialaisiin karsinnoista johtanut akseli Eda Erdem - Naz Aydemir löytyy ”Keltaisten enkelien” riveistä.

Fenerin ja Turkin maajoukkueen kpateenia Erdemiä voi pitää maailman kovimpana keskipelaajana ja äitiyslomalta entistä ehompana palannutta Nazia maailmanluokan passarina, todellisena tekniikkataiturina. Kahdestaan kaksikko on maajoukkueessa ollut hankkimassa jo mm. kolme EM-mitalia ja molemmilla on palkintokaappi täynnä myös henkilökohtaisia meriittejä arvoturnauksista.

Ja jos on kentällä supertähtiä, niin sellainen löytyy myös penkin edestä. Joukkueen päävalmentaja Zoran Terzic on Serbian naislentopallovallan luoja maailmanmestaruudella, kolmella EM-kullalla sekä olympiahopealla viimeisten vuosien aikana.

Fenerbahce Opet Istanbul - LP Salo
Mestarien liiga
Pelipaikka: Burhan Felek, Istanbul
TV: Yle Areena 18.55
Selostus: Toni Flink

  Takaisin