Seuraa meitä somessa:

LP-Vampula hoiteli ratkaisupallot ja Pölkyn

24.02.2018

LP-Vampula oli ratkaisevissa palloissa parempi kaikissa erissä ja haki täydet pisteet Kuusamosta varmistaen samalla kahdeksannen tilan runkosarjassa ja pudotuspelipaikkansa. OrPo otti niukan voiton paikallispelissä LP Kangasalasta ja LP Viesti LiigaPlokista.

LP-Vampula oli rento ja oikeaan aikaan agressiivinen

Liigan kolmospaikasta taisteleva Pölkky Kuusamo koki kotitappion suoraan kolmen tiukan erän jälkeen pudotuspelipaikkansa samalla varmistaneelle LP-Vampulalle 0-3 (28-30, 24-26, 22-25).

LP Vampula antoi Pölkky Kuusamolle shokkihoitoa voittamalla tämän lauantai-iltana Kuusamossa suoraan kolmessa erässä (28–30, 24–26, 22–25). Helpolla voitto ei vierasjoukkueelle suinkaan tullut, sillä lähes koko illan takaa-ajoasemassa ollut kotijoukkue haastoi erien loppuun asti ja eräpalloista nähtiin kovaa vääntöä.

Kotijoukkue lähti runkosarjan toiseksi viimeiseen otteluun poikkeavalla kokoonpanolla, jossa toisen liberon nutun oli vetänyt ylleen Amanda Sifferlen. Veera Hämäläinen puolestaan pääsi pariin otteeseen väläyttelemään otteitaan yleispelaajana Olena Prokopenkon tilalla. Nea Haataisen ollessa sivussa vatsataudin vuoksi peliaikaa ja vastuuta sai Siiri Vehmainen.

Jo ensimmäisen erän alku antoi viitteitä ottelun kulusta. Pölkky meni kyllä muutaman pisteen johtoon Malina Terrelin ja Prokopenkon onnistuessa hyökkäyspelissä, mutta kotijoukkueen syöttövirheiden vuoksi Vampula pääsi tasoihin. Rinnalle päästyään Vampula kiirehtikin hyvän vastaanottopelinsä turvin reippaalle etumatkalle, ja tekniselle aikalisälle mentiin vierasjoukkueen neljän pisteen johtoasemassa. Tilanteessa 16–19 syöttöruutuun asteli koko kauden selkävaivojen vuoksi sivussa ollut Lotta Piesanen, jonka paluu kentälle alkoi komealla ässäsyötöllä. Piesasen syöttövuorolla kotijoukkue kiipesi vielä Vampulan peesiin ja teki eräpallotaistelusta trillerin, joka päättyi Vampulan eduksi Mara Greenin tykittäessä pallon Vampulan vastassa olleeseen vahvaan torjuntaan.

Toinen erä alkoi Terrelin ässäsyötöllä, mutta ilonaiheet loppuivat siihen. Vampula jatkoi siitä, mihin ensimmäisessä erässä jäi. Pölkyn ollessa viiden pisteen takaa-ajoasemassa Tuomas Alatalo vaihtoi Iida Paanasen tilalle Venla Huurneen, mutta merkittävää apua passarivaihdosta ei ollut. Pölkylle jäi perässähiihtäjän rooli, ja Vampulan kannoille se pääsi vasta eräpallon ollessa käsillä. Tasatilanteessa 23–23 päätuomari arpoi pisteen Vampulalle. Sarah Blombergin ja Elli-Noora Hiltusen onnistumisilla Vampula vei erän vieraille.

Kolmanteen erään kentälle marssi herännyt Pölkky Kuusamo kirien heti kolmen pisteen johtoon. Torjuntapeli horjui kuitenkin yhä ja Hilkka Hujasen syöttövuorolla Vampula otti Pölkyn pistejohdon kiinni. Kotijoukkue ei lannistunut: Paananen onnistui syöttöruudussa, Vehmainen verkolla ja tekniselle aikalisälle mentiin kotijoukkueen johdossa. Parin verkkovirheen jälkeen Vampula hengitti kuitenkin jälleen emäntien niskaan ja pääsi taistelemaan erä- ja ottelupallosta. Ottelu päättyi Vampulan juhliin Hämäläisen ja Sifferlen törmäillessä toisiinsa ja vieraiden hyökkäyksen painuessa kuusamolaisten kenttään.
Pölkyn tehokkaimmat pelaajat olivat Essi Helminen (14/+7) ja Olena Prokopenko (13/+7).

Julia Porsanger, LP-Vampula:
- Meidän oma pelimme oli tänään todella rentoa, meillä toimi hyvin vastaanotto sekä hyökkäyspeli. Kokonaisuus oli todella hyvä tänään. Kuusamon hyökkäys ei ollut ehkä sillä tasolla kuin viime kohtaamisessamme.

Siiri Vehmanen, Pölkky Kuusamo:
- Peli tökki tänään, varsinkin hyökkäyspuolella. Pakko myöntää, että Vampula pelasi hyvän pelin tänään, siellä oli hyvä joukkue vastassa ja me emme päässeet omalle tasollemme. Mukava oli pelata, mutta aina sitä omassa pelissä löytää parannettavaa ja kehitettävää.

Arttu Keränen, LP-Vampula:

- Olimme tänään erittäin hyviä rentoudessa sekä olemalla aggressiivisia oikeaan aikaan. Pääsimme hyvin puolustuksella kiinni Pölkyn hyökkäyksiin ja se loi lisää itseluottamusta. Kaivettiin takakentältä palloa ja saimme muutamat torjunnat oikeaan paikkaan. Kun vastaanotto on 60%, voi olettaa jotain tulosta tulevankin. Vastaanoton paraneminen on ollutkin meidän viimeajan trendi. Vaihdosta erien lopussa tullut Elli-Noora Hiltunen löi pari tärkeää hyökkäyspistettä hyviin paikkoihin ja Jantusen Jenni pelasi hienosti ensimmäisen koko liigapelinsä.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

- Kokoonpano oli hieman poikkeava tänään, koska Haataisen Nea on vatsataudissa, vastaanottoa taas koitettiin parantaa Mandy Sifferlenin pelaamisella toisena liberona. Hienoa oli nähdä Lotta Piesanen kentällä, hän ei ole vielä täydessä kunnossa, mutta on jo syötöillään meille iso apu. LP-Vampula pelasi hienon pelin. Ennen peliä sanoinkin vip-tilaisuudessa, että Vampula on erittäin hyvä puolustusjoukkue, ei tullut ainakaan valehdeltua otteluisännälle. Torjunnassa he vaimensivat hyvin meidän hyökkäyksiä, vaikka suoria torjuntapisteitä eivät montaa saaneetkaan. Myös Vampulan vastaanotto oli tänään erittäin hyvää. Täytyy hieman analysoida omaa syöttöpelaamista, meidän virhemäärät tippuivat viime peleistä mutta en osaa äkkiseltään sanoa hävisikö samalla myös tehoa meidän syötöistä.

LähiTapiolan pisteet
3 Ferrera LP-Vampula
2 Porsanger LP-Vampula
1 Helminen Pölkky

Pölkky Kuusamo - LP-Vampula 0-3
28-30, 24-26, 22-25
Pölkky Kuusamo: Helminen 14/+7, Prokopenko 13/+7, Green 11/+8
LP-Vampula: Blomgren 18/+11, Ferrera 16/+10, Hujanen 12/+5
Katsojia: 447

Ottelutilasto

LP Viesti toistamiseen perättäin LiigaPlokia parempi - nyt selvemmin

LP Viestin ja LiigaPlokin toinen kohtaaminen kahden päivän sisällä ei ollut ihan yhtä tunteikas ja kuumahenkinen kuin perjantain peli, mutta silti hyvätasoinen taistelu liigapisteistä. LP Viesti oli lukenut läksyjään perjantaista enemmän ja kuittasi sille tärkeät kolme sarjapistettä 3-1 –voitolla. Erät merkittiin Salohallin lauantai-illassa 25-19, 25-19, 21-25 ja 25-16.

Eräpisteet kuvastavat varsin osuvasti pelin kulkua: kaksi ensimmäistä erää olivat kotijoukkueen lievää hallintaa, kolmannessa vieraat saivat 0-4 –alulla johdon, joka kesti samansuuruisena loppuun saakka – neljännessä erässä LP Viesti karkasi teknisen aikalisän (14-13) jälkeen erä- ja otteluvoittoon. Kolmen pisteen täyspotti varmisti salolaisille runkosarjassa vähintään kahden parhaan joukkoon sijoittumisen.

LiigaPlokin parhaana palkittu, tilastojenkin valossa (22/+15) paras pelaaja, hakkuri Canace Finley totesi myös LP Viestin paremman valmistautumisen.

- LP Viesti oli selvästi meitä paremmin valmistautunut tähän peliin. Vain kolmas erä oli meille parempi, mutta muuten kotijoukkue hallitsi. Esimerkiksi oma syöttömme ei ollut niin hyvä kuin edellispelissä.

- Oma peli oli tilastoissa lauantaina perjantaita parempi, yhteispeli passarin kanssa sujui tehokkaammin, kuvaili USA-pelaaja iltaansa.

LP Viestin pelaajista lehdistötilaisuudessa oli Viron 100-vuotisjuhlapäivänä Kertu Laak, joka takoi pisteet 15/+4.

- Yritin olla ajattelematta, että nyt on maani juhlapäivä. Kuten perjantainakin, lauantainkin peli oli vaikea ja kova peli. Tunnetta ei kai ollut ihan samalla tavalla kuin aiemmassa pelissä. Perjantainen voitto oli hieno ja mukava saavutus ja siitä oli helppo lähteä valmistautumaan tähän peliin, myhäili pari päivää sitten 20 vuotta täyttänyt virolaispelaaja.

- Kolmannessa erä nukahdimme, mutta neljännessä tämä viimeinen runkosarjan kotipeli sujui taas hyvin. Runkosarjan jälkeen pitää vielä jokaisessa harjoituksessa parantaa lentopallon kaikkia osa-alueita, ennakoi Kertu, joka pelin jälkeen pääsi viettämään Viron 100-vuotisiltaa vanhempiensa ja veljensä kanssa Salossa.

LiigaPlokin valmentaja Jukka Koskinen oli vähemmän tyytyväinen kuin perjantain pelin jälkeen.

- Ei saatu samalla tavalla tunnetta mukaan kuin perjantaina ja kun LP Viestillä oli pelissä enemmän panosta, tulos oli nyt tämä. Vähän tuntui, että olimme eilisestä yhdestä pisteestä ”maha täynnä” –tunteessa.

- Kotijoukkueen passari Viki (Tuchashvili) pyöritti meitä kaksi erää mennen tullen, kolmannessa erässä LP Viesti oli peruslentopallossa löysempi ja hävisi sen takia erän. Neljännessä erässä teimme liikaa virheitä. Vähän ole pettynyt tähän peliin, tiivisti Koskinen.

- Pääsemme päättämään runkosarjan vielä kovassa pelissä HPK:ta vastaan Hämeenlinnassa, se palvelee valmistautumista pudotuspeleihin, päätti Koskinen, jolla joukkueensa ja taustavoimien kanssa on mitalinkiilto silmissä.

- Aina yritetään voittaa, mutta mitali olisi hyvä saavutus, kiteytti Koskinen.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen oli moneen asiaan tyytyväinen – myös illan tuomarointiin.

- Tänään oli tiukka käsittelylinja ja mikä parasta, se pysyi tasaisena koko ottelun ajan. Ehkä ihan pelin lopussa oli yksi vihellys jopa liiankin tarkan linjan mukainen, mutta muuten päätuomari Mira Cavén onnistui hyvin.

- Pelasimme kaksi ensimmäistä erää tosi kovilla tehoilla, vaikka toki virheitäkin tuli. Kun hyökkäystehot alkoivat laskea, laski onneksi myös virheiden määrä. Syöttövirheitä tuli liikaa (12 kpl), mutta ässiäkin mukavat yhdeksän. Vikin peli oli todella hienoa, kuten Jukkakin totesi – ehkä pitää pitää hänet kipeänä kauden loppuun saakka, hymähti Lemminkäinen passaristaan, joka oli viikonlopun ajan pienessä kuumeessa ja jätti mm. lauantaisen aamuharjoituksen väliin.

LähiTapiolan pisteet
3 Tuchashvili LP Viesti
2 Czakan LP Viesti
1 Finley LiigaPloki

LP Viesti - LiigaPloki 3-1
25-19, 25-19, 21-25, 25-16
LP Viesti: Kosonen 16/+10,Laak 15/+4,Czakan 11/+7
LiigaPloki: Finley 22/+15,Reid 13/+2,Hardy 7/+3
Katsojia: 434

Ottelutilasto

OrPo punnersi lauantai-illan viisieräisen vuoristoradan voiton.

Oriveden Ponnistus ja LP Kangasala väänsivät launtai-illan iloksi täydet viisierää paikallisderbyssä. Liigan kolmospaikasta taisteleva OrPo nappasi kenties hyvinkin tärkeät kaksi pistettä erin 3-2 (18-25, 25-13, 18-25, 25-16, 15-13).

Danielle Brisibois, LP Kangasala:

- Pelasimme ylös-alas, lopussa teimme liikaa virheitä.

Reetta Väisänen, OrPo:

- Paljon tapahtui.Käytiin välillä pohjilla. Hyvä puristus meiltä viidenteen erään.

Kai Stenius, LP Kangasala:

- Tyypillinen naisten peli. Tasollisesti ei ollut kauhean hyvä. Harmittaa tuo virhemäärä, suoria virheitä 15. Laitoihin tarvitaan muutakin apua.

Apostolos Oikonomou, OrPo:

- Onnittelut Kangasalan valmentajalle hyvästä suorituksesta ja joukkue on parantanut peliä. Meillä ensimmäinen ja kolmas erä oli liian pehmeä syötöissä. Heillä on hyvät keskarit ja Kanadan vahvistus (Brisebois 30/+19) hyökkää vahvasti. Toisessa ja neljännessä saimme painetta vastustajan vastaanottoon. Siitä jatkettiin viidenteen ja kiitos pelaajille voitosta. Meille tämä helmikuu on ollut hankala loukkaantumisien ja sekoittanut pelijärjestystämme. Kaksi viimeistä peliä ovat kuin pudotuspelejä, koska haluamme pisteitä jäljellä olevasta pelistä..

Illan kuningatar oli Danielle Brisebois 30/+19. OrPo voitti torjunnat 10-7 ja LP Kangasala ässät 10-6.Otteluisäntä Oriveden seurakunta valitsi joukkueidensa parhaimmiksi:
Danielle Briseboisin LP Kangasalasta ja Daniela Batistan OrPosta

LähiTapiolan pisteet
3 Batista OrPo
2 Brisebois LP Kangasala
1 Lepistö OrPo

Oriveden Ponnistus - LP Kangasala 3-2
18-25, 25-13, 18-25, 25-16, 15-13
Oriveden Ponnistus: Lemos 13/+8, Lepistö 13/+7, Batista 12/+7
LP Kangasala: Brisebois 30/+19, Wagner 13/+9, Hurskainen 12/-2

Ottelutilasto

Kuvat:
Veli-Jussi Lietsala / OrPo
Jouni Ronkainen / Pölkky
Markus Moisio / LP Viesti

  Takaisin