Seuraa meitä somessa:

LP-Vampula ja LiigaPloki venyivät voittoihin viidessä

14.12.2022

Mestaruusliigakauden 2022-2023 "teeman" mukaisesti keskiviikkona pelattiin molemmat naisten liigaottelun viisieräisinä ja molemmissa vielä ennakkoon altavastaaja nousi voittoon. LiigaPloki löi kotonaan Puijo Wolleyn ja LP-Vampula nousi voittoon Nurmossa.


LiigaPloki voittoon kuudennella ottelupallolla sarjakakkosesta - totta kai viidessä erässä

LiigaPloki-Puijo Wolley 3-2 (18-25, 25-23, 25-21, 20-25,19-17)

Aloituskokoonpanot:
LiigaPloki: Napalkova, Yefremenko, Hollingsworth, Lux, Tikka, Tyynismaa, Joensalo (libero)
Puijo Wolley: Kääntä, Hujanen, Karjalainen, Schmid, Rusnachenko, Tokoku, Help (libero)

LiigaPlokin erikoinen kotipelien sarja sai jatkoa, kun kauden seitsemäskin kotiottelu oli aikaisempien tapaan viisieräinen. Tällä kertaa kotijoukkueen ote piti ja vahvasti kannustanut kotiyleisö pääsi juhlimaan voittoa sarjakakkosesta Puijo Wolleystä.
LiigaPlokin ja Puijo Wolleyn pelin alussa näkyi sähköinen “paikallisottelun” tunnelma. Molemmat joukkueet tekivät pisteitä vuorotahtiin ja ottelu aaltoili tasaisena. Sen jälkeen Puijo onnistui syötöillään sekoittamaan LiigaPlokin vastaanottoa. Sen myötä kotijoukkueen hyökkäyspeli sakkasi. Oksana Rusnachenkon mainion passipelin myötä Puijo vei avauserän selkeästi 25-18.Toisessa erässä joukkueiden tekeminen muistutti paljolti avauserää. Tällä kertaa LiigaPloki vei erän hyvän puolustuspelin myötä ja pitkälle tauolle lähdettiin tasalukemista.

Kolmanteen erään LiigaPloki tuli voitontahtoisena, varsinkin hakkuri Anna Yefremenko ja yleispelaaja Kristin Lux tekivät tärkeitä hyökkäyspisteitä. Lux takoi kolmanteen erään peräti 9 pistettä. Puijon parasta esitti kapteeni Hilkka Hujanen.
Neljännen alkua hallitsi Puijo Wolley. Kotijoukkue ei jäänyt kuitenkaan takamatkalle, vaan tasoitti tilanteeksi 17-17. Puijo Wolleyn Hilkka Hujasen onnistuneet aloitukset veivät vieraat 20-17 johtoon. Erän lopussa LiigaPlokin vastaanotto lipesi ja erä Puijolle 25-20.

Neljä ensimmäistä erää olivat johdanto huikealle viidennelle erälle. Kotijoukkue aloitti 3-0 johdolla, jonka jälkeen Puijon valmentaja Pekka Seppänen otti aikalisän. Heti perään LiigaPlokin Kim Buchwald joutui ottamaan myös aikalisän tilanteessa 3-4. Sen myötä LiigaPlokin torjuntapeli alkoi toimimaan Taija Tikan johdolla. Puijo ei antanut periksi vaan nousi 4-9, 13-10, 14-12 tilanteista tasoihin 14-14. Ilta huipentui LiigaPlokin voittoon kuudennella ottelupallolla!Anna Yefremenko, LiigaPloki:

- Tämä oli tärkeä voitto meille, koska olemme olleet aiemmin lähellä voittoja. Jokainen pelaaja halusi voittaa tämän ottelun. Olemme onnellisia lopputuloksesta.

Hilkka Hujanen, Puijo Wolley:

- Tänään oli tiukka matsi. Peli oli tasaista jokaisella osa-alueella. Tappio harmittaa, paljon oli hyviä juttuja pelissä, tärkeissä paikoissa emme pystyneet tekemään niitä asoita mitä olimme suunnitelleet.

Kim Buchwald, LiigaPloki:

- Olen tyytyväinen ottelun tulokseen. Meillä oli hyvä mahdollisuus voittaa peli tänään jo neljännessä erässä, joukkueellamme oli hyvä asenne. Peli sujui suunnitelmien mukaisesti.

Pekka Seppänen, Puijo Wolley:

- Harmittaa meidän tämän päivän esitys. Ei tehty niitä asioita, mitä oli sovittu.Enemmänkin olisi ollut saatavilla, mutta tulostaulu on rehellinen. LiigaPloki oli tänään vahvempi.


LiigaPloki - Puijo Wolley 3-2

18–25, 25–23, 25–21, 20–25, 19–17
Koti:Yefremenko 23/+16, Lux 22/+5, Hollingswo 18/+6
Vieras:Hujanen 23/+18, Kääntä 17/+4, Karjalaine 7/+4

Ässät: 4-9
Syöttövirheet: 14-12
Torjunnat: 14-6
Hyökkäys%: 41-38

Joukkueiden MVP:t
Ploki Anna Yefremenko
Puijo Hilkka Hujanen

PROlibero
Emilia Joensalo, LiigaPloki

Yleisöä: 204

Ottelutilasto

JymyVolleyn nousu ei riittänyt voittoon saakka

JymyVolleyn paukut eivät riittäneet enää viidenteen erään vaan se joutui tunnustamaan LP Vampulan paremmakseen keskiviikon ottelussa Nurmohallilla. Ottelun selostajan Marko Hakalan viiden erän joukkueeksi kutsuma LP Vampula vei ottelun lopulta erin 2-3 (20-25, 19-25, 25-23, 25-16, 10-15).

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat vieraiden vahvaa näytöstä. Torjunnat toimivat, hyökkäykset olivat vahvoja, kun taas kotijoukkueella oli ongelmia saada palloa vastustajien kenttään.

Pitkällä erätauolla Aleksi Mutka sai viritettyä kotijoukkueen uuteen iskuun, ja kentälle tuli sisuuntunut JymyVolley. Kun kotijoukkueen peli alkoi sujua, alkoi vastustaja sortua helppoihin virheisiin. Kolmannessa erässä emännät kulkivat pisteen parin johdossa lähes koko ottelun ajan. Lopulta voitto tuli kuitenkin pienimmällä mahdollisella marginaalilla. Kolmannen erän lopussa Mutka vaihtoi kentälle Mette Aron, joka lunasti tonttinsa mainiosti.

Neljännessä erässä kotijoukkue löysi torjunnan, ja parivaljakko Ada Peura ja Ivana Radonjic napsivat vastustajalta komeita torjuntapisteitä yksi toisensa jälkeen. Peli oli kauttaaltaan uhrautuvaa ja yleisö sai nähdä pitkiä ja näyttäviä palloralleja. Viidenteen erään vieraat lähtivät vauhdilla, ja johtivat erää nopeasti seitsemällä pisteellä. JymyVolley sai vielä otteen peliin, mutta loppukiri ei riittänyt vaan sekä erävoitto että kaksi pistettä matkasivat vieraiden mukana Vampulaan.

Iveta Stanchulova:

- Ottelu oli kuten kaikki muutkin ottelut tähän saakka. Taas pelattiin viisi erää. Oli erikoinen ottelu, oltiin kaksi erää todella keskittyneitä, mutta sitten menetimme kontrollin. Viidenteen erään saimme sen taas takaisin. Vaikea sanoa, miksi menee aina viiteen erään, mutta joka kerta, kun olemme pelanneet viisi erää, olemme pystyneet keskittymään viidenteen emmekä ole antaneet periksi.

Ziga Kos:

- Peli oli nousua ja laskua kummaltakin joukkueelta. Me aloitimme tosi hyvin, kaksi ensimmäistä erää olivat jopa liian helppo meille ja se oli ehkä syy siihen, että kolmas erä alkoi niin uneliaasti. Erä oli jo 10-2 kotijoukkueelle, ennen kuin me tulimme takaisin. Meillä oli mahdollisuuksia ottaa kolmas erä, mutta emme onnistuneet. Kotijoukkue alkoi pelata tosi hyvin, emmekä onnistuneet ratkaisuissa emmekä saaneet erää käännetty. Meillä oli neljännessä erässä isoja teknisiä ongelmia ja siksi vaihdoimme tekniikkaa viidenteen erään. Alettiin keskittyä torjuntaan ja lopussa oltiin keskittyneempiä kuin kotijoukkue, se oli ero tänään.

- Sarjataulukosta näkee, miten tasavertaisia joukkueita liigassa tällä kaudella on. Voi pelata ketä vastaan tahansa, ja voittaa, se riippuu vähän päivästä ja keskittymisestä. Kuka tahansa voi lyödä kenen tahansa tällä kaudella. Olemme onnellisia siitä, että viiden erän otteluissa olemme pystyneet keskittymään niin, että olemme saaneet niistä voittoja.

Riikka Valkonen;.

- Oltiin kaksi ensimmäistä erää unessa. On harmi että niin käy kotipelissä. Pitkällä tauolla saatiin käännettyä kelkka, ja kairattiin edes yksi piste. Mihin ottelu ratkesi, se on hyvä kysymys – me voitettiin hyökkäyspelissä, vastaanotto oli vähän heikompi, mutta ehkä me emme ole ratkaisuhetkillä tarpeeksi rohkeita. Hienosäätö jää ja annetaan helppoja palloja vastustajalle. Se ratkaisee lyhyissä erissä. Täytyy tehdä hirveesti työtä mindsetin kanssa, meidän pitää olla valmiimpia pelaamaan. Omaan peliini olen pettynyt, en pystynyt auttamaan joukkuetta tänään tätä enemmän.

Aleksi Mutka:

- Kaksi erää heikompaa ja kaksi parempaa meiltä. Viides erä on viides siinä mielessä, että kumpi saa rotaation ja pari tärkeää pistettä, on vahvoilla erän voitossa. Tässä kohtaa ei voi muuta kuin ottaa ne positiiviset jutut eli sen, että me pystytään joukkueena kääntämään suuntaa kahden erän jälkeen. Harmi, ettei se tänään riittänyt viidenteen erään.
Kahdessa ensimmäisessä erässä ei ehkä oltu tunnetasolla riittävästi mukana. Kun pelataan ääritasolla, se vaatii jokaiselta onnistumista, ja jos ei olla tunnetaso riittävän korkealla, se tuottaa haasteita.

- Pitkällä tauolla tarvittiin pukukopissa pientä herättelyä, pelaajista itsestä se lähtee. Valmentaja tekee, mitä pystyy. Pelaajista itsestään kiinni, miten sen tunnetason saavuttaa. Me haettiin se raivon kautta, ja se on raskasta kaikille. Haluaako tehdä isoimman työn tunnetilan löytämiseksi.


JymyVolley - LP-Vampula 2-3
20–25, 19–25, 25–23, 25–16, 10–15
Koti:Valkonen 16/+8, Radonjic 16/+2, Aro 9/+5
Vieras:Petrova 18/+6, Vuorenmaa 17/+4, Stanchulova 16/+7

Ässät: 2-5
Syöttövirheet: 12-12
Torjunnat: 12-10
Hyökkäys%: 32-35

Joukkueiden MVP:t
Jymy Riikka Valkonen
Vampula Iveta Stanchulova

PROlibero
Laura Penttilä, JymyVolley

Yleisöä:

Ottelutilasto

  Takaisin