Seuraa meitä somessa:

LP-Vampula ja Puijo Wolley tylyjä vieraita sunnuntaina

28.11.2021

LP-Vampula avasu kauden vierasvoittotilinsä tyylillä sunnuntaina kaataessaan erinttäin hyvin tällä kaudella kotonaan aiemmin pelanneen WoVon Rovaniemellä suoraan kolmessa erässä. Helsingissä Puijo Wolley oli puolestaan tyly vieras edelleen avausvoittoon hakevalle Helsinki Volleylle.

Savolaiset ryöstöretkellä isolla kirkolla

Puijo Wolleyn ensimmäinen vierasottelu Helsingissä päättyi kuopiolaisten hyväksi eräluvuin 0-3 (21-25, 9-25, 22-25). Molemmilta joukkueilta oli flunssan johdosta poissa kokoonpanosta avainpelaajia. Esimerkiksi Helsinki Volleyltä oli kokoonpanosta poissa kapteeni Mona Kokko ja vierasjoukkueelta hakkuri Natasha Calkins.

Ottelun ensimmäinen erä käynnistyi kotijoukkueen hallinnassa. Helsinki Volley pääsi tehokkailla hyökkäyksillään neljän pisteen etumatkalle tilanteeseen 8-4. Kuopiolaiset ottivat välimatkan kiinni, kun he ryhtyivät suuntaamaan hyökkäyksiään alkuerää tehokkaammin Helsinki Volleyn kenttään. Vierasjoukkueelta ensimmäisessä erässä kunnostautuivat etenkin Pilvi Kettunen ja Emilia Kääntä ässäsyötöillään ja hyökkäyksillään. Kotijoukkueelta eniten pisteitä teki hyökkäyksillään hakkuri Sanni Vallin. Lisäksi hän vaikeutti Puijo Wolleyn pelinrakentamista painavilla syötöillään. Vielä tilanteeseen 10-11 mentiin tasaisesti, mutta Puijo Wolleyn Sanni Määtän syöttövuoroa helsinkiläiset eivät meinanneet saada poikki millään. Kotijoukkue teki passarivaihdon tilanteessa 12-19, jolloin Elina Lind tuli pyörittämään peliä Irina Melnichukin tilalle. Tästä peli piristyi siinä määrin, että Puijo Wolley joutui erän loppupuolella ottamaan aikalisän ja vaihtamaan passariksi Anni Toivosen tilalle Venla Hyttisen. Erä kuitenkin vierasjoukkueelle pistein 21-25.

Toinen erä oli Puijo Wolleyn näytöstä. Kotijoukkue ei oikein päässyt peliin mukaan missään vaiheessa, vaan helsinkiläisten peli oli virhealtista. Varsinkin vastaanotto takkuili. Puijo Wolleyn passari Anni Toivonen pääsi pyörittämään omilleen monipuolista hyökkäyspeliä. Vierasjoukkue teki useita pisteitä myös torjunnoilla ja ässäsyötöillä. Toisen erän tehokkain oli ensimmäisen erän tapaan Puijo Wolleyn Pilvi Kettunen. Erä vierasjoukkueelle pistein 9-25.

Kolmas erä oli tasainen ihan viimeisille pisteille, tilanteeseen 22-22 saakka. Molemmat joukkueet tekivät pisteitä ja välillä myös syöttövirheitä lähes vuorotellen. Kolmannessa erässä kotijoukkueelta hyökkäyspisteitä tehtaili verkolta ja kolmesta metristä Jemina Jäärni. Vierasjoukkueen Hilkka Hujanen tyrehdytti kotijoukkueen taistelutahdon päättämällä ottelun kahteen ässäsyöttöön. Erä 22-25.

Puijo Wolleyn päävalmentaja Jukka Lehtonen:

- Tuloksen puolesta meni, kuten haluttiinkin: tärkein anti tältä päivältä oli 3-0 ja kolme pistettä. Alun jälkeen pelattiin hyvin. Ensimmäinen ja toinen erä menivät tosi hienosti. Kolmannessa erässä kotijoukkue paransi peliään. Siihen tuli sellainen pieni pätkä, jossa oltaisiin voitu tehdä parempia ratkaisuja: olla pikkuisen parempia kenttäpuolustuksessa ja torjunnassa. Kokoonpanosta oli poissaoloja, Kuopiossa on ollut pientä flunssaa liikkeellä. Ei haluttu ottaa sairaita mukaan. Tervehtyneet otettiin mukaan, plussat niille, jotka tulivat peliin suoraan viime viikon sairastelujen jälkeen. Smolanderin Eveliina ei ole pariin viikkoon treenannut, hänellä on ollut pientä vaivaa ja tuli peliin suoraan. Hän onnistui hienosti siihen nähden. Oppeina tästä pelistä seuraaviin on torjunnan ajoitus, tempo ja paikat, joita lähdetään viilailemaan.

Puijo Wolleyn MVP Pilvi Kettunen:

- Tuntui, että saatiin syötöllä hyvin rikki vastustajan peliä. Oli helppo rakentaa torjunta. Tämä oli meiltä ehjän tuntuinen peli. Voittoa lähdettiin hakemaan ja se saatiin, tämä on tärkein.

Helsinki Volleyn päävalmentaja Ismo Tuominen:

- Pelissä oli monenlaisia käänteitä. Hyvin päästiin alkuun, johdettiin ensimmäistä erää 8-4. Jotenkin tuntuu, että pelaaminen loppui siihen siinä erässä. Valtavia määriä palloja peipattiin meidän kenttään, me ei saatu niitä ylös. Toisesta erästä ei kannata enää puhua tässä kohtaa. Unohdetaan se. Kolmas erä oli vähän sellaista peliä, mitä pitäisi olla koko ajan. Sitten tuli anteeksiantamattomia palloja meidän puolella, joissa vastustaja ei edes koskenut vastaanoton jälkeen palloon. Näissä meillä on vielä tekemistä. Tässä pelissä kokoonpanosta oli flunssan johdosta muutamia poissaoloja. Poissa oli esimerkiksi kapteeni Mona Kokko, joka on normaalisti kuusikossa. Ohkaisella rosterilla oltiin tänään liikkeellä. Tosin pari puuttui vastustajaltakin. Meillä jäi paljon oppeja seuraaviin peleihin. Ensinnä meidän kannattaa heti alkaa pelaamaan ja mikä tärkeintä, selkä ei saa notkahtaa pelissä missään kohtaa. Toiseksi helppojen pallojen ja vastaanoton kanssa on vielä epäselvyyksiä.

Helsinki Volleyn MVP Sanni Vallin:

- Ensimmäiseen erään lähdettiin tosi hyvin ja kolmannessa erässä parannettiin peliä tosi paljon. Toista erää ei kannata muistella, otetaan siitä opit taskuun, miten ei kannata pelata. Seuraaviin peleihin lisäksi oppina se, että kun vastustajalle tulee pitkiä pisteputkia, niin meillä ei saa pää notkahtaa alas. Näitä tilanteita pitää korjata, ei auta painaa päätä alas jatkossa.



Helsinki Volley - Puijo Wolley
0-3 (21-25, 9-25, 22-25)
Koti:Vallin 13/+9,Jäärni 10/+4,Mämmi 4/+1
Vieras:Kettunen 17/+16,Hujanen 14/+11,Määttä 10/+1
Ässät 0-13, syöttövirheet 5-9, torjunnat 6-6, hyökkäys% 36-43, vastaanotto% 30-33

Joukkueiden MVP:t
Sanni Vallin, Helsinki Volley
Pilvi Kettunen, Puijo Wolley

PROlibero
Petra Sahlberg, Puijo Wolley

Ottelutilasto

LP-Vampulalle kauden ensimmäinen vieraspiste ja samalla vierasvoitto

251-päinen yleisö pääsi Rovaniemellä todistamaan LP-Vampulan vahvaa vierasvirettä, WoVo – LP Vampula 0-3 (23-25, 19-25, 20-25)

Ensimmäinen erä oli alkoi kotijoukkueen hallinnalla. WoVon Martina Konecna ja Anny Caroliny Alves Ramos johdattivat WoVon jo 12-7 johtoon. Erän lopussa kuitenkin LP-Vampula oli vahvempi kuin kotijoukkue, kun erän loppuun Cassidy Baird teki kaksi pistettä ja erä LP-Vampulalle luvuin 23-25.

Toisessa erässä WoVo jälleen aloitti vahvasti ja LP-Vampula turvautui aikalisään jo tilanteessa 4-0. Ziga Kosin aikalisä kuitenkin LP-Vampula otti WoVon kiinni ja 10-11 tilanteessa LP-Vampula otti itselleen johdon eikä päästänyt enää WoVoa johtoon ollenkaan. Hakkuri Julia Seikkula sekä yleispelaaja Kristiana Petrova hakkasivat palloa lattiaan ja erä LP-Vampulalle 19-25.

Kolmas erä alkoi samalla lailla kuin toinen. Ziga Kos otti aikalisän jälleen tilanteessa 4-0 ja se oli jälleen tehokas. LP-Vampula nousi taas WoVon rinnalle ja lopulta ohi eikä antanut WoVolle mahdollisuutta ottelussa. Erä Vampulalle 20-25 ja koko ottelu 0-3. Kolmannessa erässä liigadebyytin teki vahvan alkukauden WoVo Akatemian riveissä pelannut, vuonna 2004-syntynyt libero, Neea Luodes.

WoVon kausi jatkuu keskiviikkona LiigaPlokia vastaan vierasottelulla kello 18:30 alkavassa ottelussa. Seuraava ja samalla vuoden viimeinen kotiottelu on 15.12. myös LiigaPlokia vastaan. LP-Vampulan kausi jatkuu myös keskiviikkona LP Viestiä vastaan vieraissa.



Riikkaliisa Kärkkäinen, WoVo:

- Huonot fiilikset. Sunnuntai peli. Ei saatu mitään aikaseksi. Hyvin treenataan, mutta se ei näy kentällä. Sitä pitää lähteä parantamaan.

Julia Seikkula, LP-Vampula:

- Hyvä fiilis, vaikka annettiin erien alussa WoVo edelle, mutta taistelulla saatiin kairattua pisteitä. Vahva treeniviikko alla, niin on helppo lähteä pelaamaan.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Kaikki näki ettei oltu tänään valmiita. Tänään ei ollut meidän hyökkäys kohdillaan. Harmittaa, kun sitä harjoiteltiin koko viikko. Penkiltä ei saatu tänään parannusta. Hävitään syöttö-vastaanotto kotona, niin se kertoo kaiken. Luokaton syöttöpeli kotisaliin. Neea tuli rohkeasti sisään ja pari hyvää vastaanottoa ja hyviä puolustuksia. Neealla on hyvä tulevaisuus edessä.

Ziga Kos, LP-Vampula:

- Ylpeä joukkueesta. Pelisuunnitelmaa päästiin hyvin toteuttamaan. Voidaan vielä parantaa, mutta meidän syöttö-vastaanotto toimi tänään tosi hyvin. Kolmannessa erässä oli hidas alku, mutta pystyttiin parantamaan. En tiedä, mikä on, että meidän pitää ottaa aikalisä, että aletaan pelaamaan, jos tietäisin sanoisin sen jo erätauolla.

WoVo - LP-Vampula
0-3 (23-25, 19-25, 20-25).
Koti:Konecna 13/+8,Lindgren 8/+6,Kärkkäinen 6/+3
Vieras:Petrova 18/+10,Baird 15/+11,Rubal 11/+8
Ässät 3-9, syöttövirheet 4-7, torjunnat 5-8, hyökkäys% 34-39, vastaanotto% 36-52

Joukkueiden MVP:t
Martina Konecna, WoVo
Kristiana Petrova, LP-Vampula

PROlibero
Mia-Maria Jokinen, LP-Vampula

Ottelutilasto

  Takaisin