Seuraa meitä somessa:

LP-Vampula murskasi Wovon - OrPo haki voiton Pihtiputaalta

10.11.2018

Naisten liigalauantaissa nähtiin kaksi täysin erilaista vierasjoukkueiden voittoa. Rovaniemellä avainpelaajansa menettänyt WoVo jäi täysi vierasjoukkue LP-Vampiulan jalkoihin, kun taas Pihtiputaalla kotijoukkue LiigaPloki antautui vasta viidennessä erässä OrPolle.

Rovaniemen illassa kotijoukkueen hakkuri Makena Schoene loukkasi nilkkansa ensimmäisessä erässä ja hänen pelinsä päättyi siihen. Kaikkiaan kotijoukkue jäi tämän jälkeen täysin LP-Vampulan jyräämäksi

Outi Polso, WoVo:

- Aivan hirveä peli. Ei tästä voi oikein edes mitään yhteenvetoa tehdä, kun jokainen pelaa alle tasonsa jokaisella osa-alueella. Olemme olleet vahvoja torjunnoissa, tänään emme saaneet yhtään torjuntaa. Emme löytäneet tänään mitään, mistä tarttua kiinni. Vaikka meidän päähyökkääjämme loukkaantui, niin ei sen taakse voi mennä, että jokaisen taso romahtaa noin totaalisesti.

Iida Paananen, LP-Vampula:

- Odotin WoVolta parempaa esitystä. Heillä on mielestäni kuitenkin parempi joukkue kuin viime vuonna. Meiltä ehjä esitys. Torjuntapelikin voitettiin 100-0, joten tämä passaa meille.

Juha Keihäskoski, WoVo:

- Tosi hyvä harjoitusviikko oli takana, teimme vähän muutoksia aloituskuusikkoon. Siirsimme Schoenen laituriksi nelospaikalle, jotta saisimme sieltäkin tehoja, ja Hirvonen siirtyi hakkuriksi. Alku oli nihkeä ja pientä painetta ilmeisesti oli pömpelissä, kun nämä alkavat olla niitä pelejä, missä meidän pitäisi pärjätä.

- Makenan loukkaantumisen myötä joukkue meni shokkiin. Meidän pelitapa on niin vahvasti rakennettu sen ympärille, niin tämän jälkeen kentällä unohtui kaikki, mitä lentopallossa pitää tehdä. Pettyneitä ollaan, että näin kävi, mutta tästä pitää ottaa helvetisti oppia.

Darko Dobreskov, LP-Vampula:

- Minun täytyy onnitella joukkuettani, he ansaitsivat tänään voiton. Meitä helpotti huomattavasti, kun Schoene tippui pois pelistä, se minimoi heidän hyökkäykset kokonaan. Syötimme tänään hyvin, olimme itsevarmoja ja olen tyytyväinen tapaa, jolla pelasimme tänään.

WoVo Rovaniemi - LP-Vampula 0-3
14-25, 10-25, 8-25
WoVo: Helenius 8/-7, Jordan 5/-1, Hirvonen 3/+1
Vampula: bright 17/+14, Andrikopoulou 12/+8, Felix 10/+8

LähiTapiolan pisteet
3 Bright Vampula
2 Polso WoVo
1 Paananen Vampula

PRO Libero
Emilia Sipilä LP-Vampula

Ottelutilasto

OrPo nouti kaksi sarjapistettä Pihtiputaalta

LiigaPloki joutui tyytymään yhteen sarjapisteeseen, kun OrPo haki 2-3 (28-26, 24-26, 25-20, 20-25, 11-15) -voiton Pihtiputaalta.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja kotijoukkue johti vielä tilanteessa 10-8. OrPo näytti kuitenkin marssivan erävoittoon, kun se johti 16-20 ja 18-22. Venessa Loukosen kolmella peräkkäisellä pisteellä (hyökkäys ja kaksi torjuntaa) LiigaPloki nousi tasoihin 23-23 ja vei tiukan erän 28-26. Darian Mack teki ensimmäiseen erään yhteensä 7 pistettä.

Toinen erä oli tasainen ja kahta pistettä suurempaa eroa ei syntynyt missään vaiheessa.

Kolmannessa erässä Miranda Dawe hyökkäsi rohkeasti ja päätti erän kolmeen peräkkäiseen hyökkäyspisteeseen. Neljännessä ja viidennessä erässä OrPon peli pysyi paremmin kasassa ja LiigaPloki teki liikaa helppoja virheitä. Tämän päivän pelissä suurin ero oli joukkueiden torjunta- puolustuspelaamisessa. Oriveden libero Sanna Häkkinen vei Pihtipudas-salin ensimmäisen PRO Libero-kisan huikeilla puolustuksillaan.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Olen tyytymätön tekemiseemme, ei pelattu tänään hyvää peliä. Voiton eteen pitää tehdä enemmän töitä. Meille tuli liikaa helppoja virheitä eikä noudatettu sovittuja asioita. Tanskassa pysyimme paremmin taktiikassa. Miranda Dawen ja Venessa Loukosen suorituksiin olen kuitenkin tyytyväinen. Torstaina pitää parantaa, jotta jatkopaikka saavutetaan Challenge Cupissa.

Apostolos Oikonomou, OrPo:
- Tasomme säilyi varsinkin neljännessä ja viidennessä erässä. Torjunta- ja puolustupelissä onnistuimme tänään. Tämä oli taisteluvoitto.

Miranda Dave, LiigaPloki:
- Meillä oli pelissä hyviä hetkiä, mutta tappio aina harmittaa. Nyt pitää keskittyä harjoituksissa tekemään enemmän töitä.

Saara Lepistö, OrPo:
- Tämä oli meille taisteluvoitto. Kauden aikana olemme hävinneet tiukkoja otteluita, tämäkin peli oli myös tasainen, mutta voitto oli meille tärkeä.

LiigaPloki - OrPo 2-3
28-26, 24-26, 25-20, 20-25, 11-15
LiigaPloki: Dawe 17/+10, Loukonen 16/+11, Mack 12/+1
OrPo: Dugan 22/+8, Lepistö 20/+15, Holm 13/+9

LähiTapiolan pisteet
3 Lepistö OrPo
2 Holm OrPo
1 Dawe LiigaPloki

PRO Libero
Sanna Häkkinen OrPo

Ottelutilasto

Kuvat:
Esko Nevala / WoVo

  Takaisin