Seuraa meitä somessa:

LP-Vampula nousi liigakolmoseksi

26.02.2020

Taistelu naisten Mestaruusliigan sijoista 3-5 sai taas uuden käänteen, kun LP-Vampula valloitti vuorostaan kolmospaikan voitollaan Kuortaneesta. Pohjoisen derbyssä Pölkky ei antanut WoVon yllättää.

Kuortane tarttui LP-Vampulan tarjoamaan siimaan - sarjapisteet kuitenkin Huittisiin

Poiketen esimerkiksi LP Viestin toteutuksesta Kuortanelaisia vastaan Salossa aiemmin pelatussa ottelussa LP-Vampulan päävalmentaja Darko Dobreskov antoi ottelun alussa mahdollisuuksia vähemmälle peliajalle jääneille pelaajilleen. Salo löi Kuortaneen murskaluvuin ykköskuusikollaan. Dobreskovin luomalla taktiikalla ei ollut hänen toivomaansa vaikutusta, vaan koko joukkue lähti ”pelailemaan” helppoa voittoa ja kotijoukkue sortui lukuisiin helppoihin virheisiin.

Siihen kotijoukkueen tarjoamaan mahdollisuuteen nuoret Kuortaneen pelaajat tarttuivat ja saivat peliinsä puhtia ja uskoa,
joka johti iloiseen peliin ja sitä myötä hyviin suorituksiin. Kuortaneen hyvät otteet mahdollisti lisäksi heidän vastaanottopelinsä varmuus. Tosin ottelun lopulla Vampulan hakkuri Iina Andrikopoulou raateli sen rikki, ratkaisten pelin huittislaisille erin 3-1 (25-21,
23-25, 25-20, 25-14).

Linnea Kuuselan mielestä oli oikein mukava pelata ja he pystyivät pitämään iloisen ilmeen läpi ottelun.

- Vampulan lähtö normaalista poikkeavalla kuusikolla antoi meille mahdollisuuksia, mutta osansa pisteisiin ja erävoittoon oli meidän hyvällä pelillä, hän tuumi ottelun jälkeen. Pelimme on koko ajan kehittynyt ja pelaamme peli peliltä paremmin.

Audrey Alford antoi tunnustusta molemmille joukkueille ja kertoo itse menevänsä pallo pallolta ja ilta illalta eteenpäin. Huittisissa Audrey on viihtynyt hyvin, vaikka sateinen ja viileä ilmasto ei kovin mieluisalta olekaan tuntunut.

- Molemmilla joukkueilla oli hyvä ilta tänään. Oma pelini ja joukkueeseen sisälle pääseminen menee eteenpäin koko ajan. Huittisissa ihmiset ovat supermukavia ja viihdyn muutenkin hyvin, totesi tammikuussa joukkueeseen liittynyt amerikkalaispassari.

Kari Raatikainen oli tyytyväinen illan peliin ja suojattiensa otteisiin.

- Ottelun lopussa Vampulan hakkuri mursi meidät hienolla syöttövuorollaan, mutta muuten esiinnyimme hyvin. Saimme pelattua sillä tasolla, että siitä pystyimme nauttimaan. Passarillemme nostan myös hattua.

Darkpo Dobreskov oli mielestään valmistanut joukkuetta otteluun 100%:sti. Tuon täyden latauksen ylläpitäminen illasta toiseen ei kuitenkaan ole helppoa ja joskus tulee myös tämänkaltaisia otteluita.

- Sarjapisteet on tärkeimmät tästäkin ottelusta, kun katsomme sarjataulukkoa. Tavoitteena on saavuttaa kotietu puolivälieriin ja sen tavoitteen saavuttamiseksi tämän illan pelien pisteillä on iso merkitys. Vastustajan erinomainen vastaanottopelaaminen ja oman joukkueen heikko vire ottelun alussa teki illasta yllättävänkin haasteellisen.

LähiTapiolan pisteet
3 Cveticanin LP-Vampula
2 Jakic LP-Vampula
1 Kuusela Kuortane

PROlibero
Laine Kuortane

Ottelutilasto

Pölkylle selkeä voitto Woman Volleysta

Pölkky - WoVo 3-0 (25-18, 26-24, 25-15).

Pölkky Kuusamo vei pohjoisen valtikan nimiinsä melko selvin numeroin voittamalla Kuusamon talvisessa parinkymmenen asteen pakkaskelissä WoVo Rovaniemen 3-0. WoVo tuli hyvin taistellen ja puolustaen kahteen ensimmäiseen erään, mutta ei yltänyt erävoittoihin sarjakakkosesta. Kolmas erä oli jo selkeämmin kotijoukkueen kokonaisuutena varsin virhealttiissa kamppailussa.

Timo Tolvanen kertoi Pölkyn osalta vähän huonompia uutisia, sillä Kuortane-pelissä polveaan loukanneen Brittany Maxwellin kausi on vamman johdosta ohi. Brittany paransi otteitaan joka pelissä ja Tolvanen samoin kuin joukkueen parhaana palkittu Jessica Kosonenkin painottivat muiden pelaajien ottavan enemmän vastuuta loukkaantuneen puolesta taistellessaan. Ennen Maxwellin loukkaantumista myös Jenna Mustosen kausi oli ohi jo ennen kuin kausi ehti kunnolla alkaakaan. Loukkaantumisesta kuntoutunut Jessica Kosonen puolestaan esitti jälleen erittäin vahvoja otteita pelikentällä.

Saana Lindgren, WoVo:

- Koskaan ei tunnu hyvältä hävitä suoraan 0-3, emmekä pystyneet haastamaan Pölkkyä kuin kahdessa ensimmäisessä erässä. Emme pystyneet myöskään syötöllä rikkomaan kaverin peliä. Toisen erän alun jälkeen omakin peli alkoi rullaamaan. Hihapelissä, hyökkäyksessä ja syötössä jäi vielä parannettavaa.

Jessica Kosonen, Pölkky:

- Ei mikään hirmuisen hyvä peli meiltä, mutta kolme pistettä kumminkin. Teimme liikaa virheitä ja otimme kaverin reppuselkään kahdessa ensimmäisessä erässä. Loukkaantumiset harmittavat, mutta toiset pelaajat pelaavat sitten loukkaantuneelle pelaajalle. Omaan peliin olen vastaanottoa lukuunottamatta tyytyväinen. Adeja (Lamber) ja Nikolina (Bozicevic) hoitelivat siinä vierellä vastaanoton paremmilla tehoilla. Torjunta, puolustus ja hyökkäys oli ihan ok. Kiva päästä lauantaina pelaamaan sarjan kärkipaikasta.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja WoVo:

- Kahden ensimmäisen erän osalta olen tyytyväinen taisteluilmeeseen sekä torjunta-puolustuspelaamiseen. Vastustajan puolellakin havaittiin, että pallot eivät niin helposti kuolekaan. Hyvin laitoimme kampoihin vieraskentällä, mutta Kuusamo oli parempi erien lopussa. Kolmannessa erässä ote sitten lipesi.

Timo Tolvanen, päävalmentaja Pölkky:

- Muuten ei voi olla tyytyväinen peliin, mutta 3-0 voitto kelpaa. Virhemäärät olivat poskettomia, 17 syöttövirhettä kolmeen erään on ehdottomasti liikaa. Puolustuspelaamisessa pärjäämme kyllä muille joukkueille ja pystymme luomaan sitä kautta tilanteita itsellemme. WoVo taisteli vimmatusti pudotuspelipaikastaan. Meillä on välillä huippuhyviä pelejä ja välillä emme pysty ihan samalle tasolle.

Parhaat pelaajat:
Jessica Kosonen Pölkky, Saana Lindgren WoVo

LähiTapiolan pisteet
3 Kosonen Pölkky
2 Wasserfaller Pölkky
1 Bozicevic Pölkky

PROlibero
Bozicevic Pölkky

Ottelutilasto

  Takaisin