Seuraa meitä somessa:

LP-Vampula otti voiton ja kaksi pistettä siipirikkoiselta Hämeenlinnalta

29.11.2023

Loukkaantumisista kärsinyt Hämeenlinna sai kokoon taistelevan joukkueen Huittisiin. kun se kohtasi siirretyssä ottelussa LP-Vampulan. Ratkaisu venyi viidenteen erään ja Vampula piti kaksi pistettä Huittisissa erin 3–2 (25-21, 23-25, 22-25, 25-18, 15-6): Vampula nousi voittonsa ansiosta liigan sarjataulukossa neljänneksi ohittaen Puijo Wolleyn.

Ensimmäinen erä oli Vampulan ja näytti siltä, että kotijoukkue oli niskan päällä heti alusta lähtien. Toisin kuitenkin kävi, sillä toisen erän Hämeenlinna päätti vaihdosta syöttämään tulleen Lotta Alatalon ässillä.

Kolmas erä ei myöskään ollut kotijoukkueelle mairitteleva, sillä sen Hämeenlinna vei 22–25. Neljännessä ja viidennessä erässä Vampula kaivoi voitontahtonsa esille ja piti loput tarjolla olleet kaksi sarjapistettä itsellään.

Vampulalla sujuivat syötöt ja torjunnat erinomaisesti. Ässäsyöttöjä kertyi 14 ja syöttövirheitä vain viisi. Verkkonauha oli tällä kertaa kotijoukkueen puolella, sillä sen yli pyörähti ässiksi ainakin neljä syöttöä. Torjunnoilla joukkue teki 15 pistettä.Hämeenlinnalle syöttövirheitä kertyi 11 ja ässiä kaksi vähemmän.

LP-Vampulan ulkomaalaisvahvistukset osoittivat jälleen hyvää pelitaitoaan, sillä Cheyenne Jonesin pistesaldo oli 25/+17, Jovana Biberdžićin 21/+8 ja Kate Brennanin 14/+10. Linnea Kuusela pelasi myös hienosti pistein 13/+9. Kuusela syötti neljä ässää ja Jones viisi. Cheyenne Jones kaunisteli jälleen myös torjuntatilastoaan neljällä torjunnalla. Kate Brennan oli pallon edessä jopa seitsemän kertaa, joka sivuaa kauden liigaennätystä.

Hämeenlinna oli joutunut loukkaantumisten vuoksi tekemään muutoksia kokoonpanossaan. Libero Tuuli Tuominen pelasi nyt yleispelaajana täyttäen paikkansa erinomaisesti. Hänen pistesaldonsa oli 15/+8 ja hän syötti kolme ässää. Hämeenlinnan parhaana palkittiin Michaela Madsen pistesaldolla 14/+9. Vera Klimovich teki tuhojaan keskikentällä pistein 18/+11. Hänelle kertyi kolme torjuntaa. Taylor Collombinille kertyi 16/-1 pistettä.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Hämeenlinnan Michaela Madsen totesi, että jo etukäteen oli tiedossa että heidän pelaamisensa oli vuoristoratamaista loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi.

–Meillä oli yllätyspelaajia mukana, joten tiesimme, että vuoristorataa on tulossa. Tiesimme, että osaamme pelata, mutta sitten tuli niitä aallonpohjiakin. Täällä on puolikuntoisia pelaajia mukana enkä itsekään ole kunnossa. Pelipaikoille oli pulaa pelaajista. Täytyy olla ylpeä, että pystyimme yllättävänkin hyvin pelaamaan. Yhteen pisteeseen olen tyytyväinen. Pystyimme tekemään hyviä asioita, mutta myös tosi huonoja. Semmosta se on, sanoi Michaela Madsen.

Yhden erän verran pisteitä takonut Vampulan paras pelaaja Cheyenne Jones oli tyytyväinen illan pelisuoritukseensa.

–Joukkueena pelasimme hyvin yhteen. olimme pettynieitä ottelun siirrosta, mutta meillä oli enemmän aikaa valmistautua tähän peliin. Tiesimme, millainen vastustaja meille on tulossa.

–Kumpikin joukkue teki paljon virheitä, mutta tämä oli hyvää syöttöpeliä molemmilta joukkueilta. Lopussa pelasimme paremmin ja se ratkaisi ottelun meille, sanoi Cheyenne Jones.Kotijoukkueella on vuoden viimeinen kotipeli jo lauantaina LP Viestiä vastaan.

–Tiedämme, että tulossa on kova peli, vaikka olemme Viestin jo kerran tällä kaudella voittaneet. Katsotaan, mitä tapoahtuu, sanoi Jones.

–Meidän pitää tässä tilanteessa olla tyytyväisiä peliimme, kun emme ole päässeet harjoittelemaan sairastelun vuoksi. Meidän pitää olla tyytyväisiä yhteen pisteeseen, sanoi Hämeenlinnan Lentopallokerhon päävalmentaja Giovanni Torchio.

–Olen onnellinen voitosta, mutta en siitä, miten hävisimme kaksi erää. Tiesimme, että Hämeenlinnalla oli paljon ongelmia kokoonpanon kanssa, mutta kakkoskentällisestä löytyi laatua ja valmentajalla taitoa valmentaa joukkuetta. Uskon, että tämä oli hyvä ja mielenkiintoinen ottelu kummallekin joukkueelle, sanoi LP-Vampulan päävalmentaja Stefan Paunovic, joka tähdensi, että joukkueen on ryhdyttävä heti valmistautumaan lauantain otteluun.

Lehdistötilaisuus Ruudun lähetystallenteessa


LP-Vampula - Hämeenlinna 3-2
25–21, 23–25, 22–25, 25–18, 15–6
Koti:Jones 25/+17, Biberdzic 19/+6, Brennan 14/+10
Vieras:Klimovich 17/+10, Collombin 16/+0, Tuominen 15/+8

MVP:t
Cheyenne Jones, LP-Vampula
Michaela Madsen, Hämeenlinna

PROlibero
Henna Minkkinen, LP-Vampula

Katsojia

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin