Seuraa meitä somessa:

LP-Vampulalle pisteet helposti Helsingistä

26.01.2022

LP-Vampula haki kolme pistettä selvällä voitolla Helsinki Volleystä Töölön kisahallissa. Ottelu päättyi 0-3 (12-25, 15-25, 20-25).

LP-Vampula otti ensimmäisen erän alussa tukevan johdon. Vierasjoukkue painosti etenkin syötöllä ja kotijoukkueen vastaanotto takkusi. Myös LP-Vampulan hyökkäykset olivat tehokkaita, kun kotijoukkue sai ensimmäisessä erässä hyökkäyksillä vain seitsemän pistettä ja vierasjoukkueen 16:ta vastaan. Erän tehokkain oli LP-Vampulan Kristiana Petrova viidellä hyökkäys- ja yhdellä torjuntapisteellä. Kotijoukkue otti aikalisän ensin tilanteessa 4-10 ja toisen heti perään tilanteessa 4-13. Hakkuri Julia Seikkulan syöttövuoro päättyi kuitenkin vasta syöttövirheeseen. Erän lopussa kotijoukkue pyrki piristämään peliä passarivaihdolla, kun Elina Lind tuli Irina Melnichukin tilalle tilanteessa 9-23. Erä päättyi 12-25.

Toinen erä pelattiin myös vierasjoukkueen ottaessa jo alkuerästä vakuuttavan johdon. Kotijoukkueen otteissa oli alkuerässä hermostuneisuutta, joka näkyi verkko- ja syöttövirheinä. Kotijoukkue teki ensimmäisestä erästä tutun passarivaihdon tilanteessa 4-10. Erän puolivälissä nähtiin yllättävä kuuden pinnan putki, jossa pisteet tulivat molemmille joukkueille vuorotellen vastustajan hyökkäys- tai syöttövirheillä, mutta LP Vampula pystyi kokoamaan rivinsä paremmin. Erän tehokkain oli LP-Vampulan Cassidy Baird viidellä hyökkäyspisteellään. LP-Vampula piti johtonsa koko erän ja erä päättyi 15-25.

Kolmanteen erään kotijoukkue vaihtoi keskitorjuja Tiia Heikkisen hakkuriksi. Erä pelattiin kahta aikaisempaa tasaisemmin. Helsinki Volleylle onnistumisia verkolla tuli tasaisesti yleispelaajille Jemina Jäärnille ja Janica Heleniukselle, sekä keskitorjuja Mona Kokolle. Vierasjoukkueesta verkolla tehokkaana oli etenkin yleispelaaja Kristana Petrova. Vasta tilanteesta 14-15 LP-Vampula sai otettua johdon, joka säilyi erän loppuun asti. Erä päättyi 20-25.

LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos:

- Oli vaikea peli, kuten odotimme. He taistelivat hyvin ja tekivät meidän työmme vaikeaksi. Aloitimme hyvin. Meillä oli hyvä syöttö. He kuitenkin tulivat mukaan peliin mukaan hiljalleen. Etenkin kolmannessa erässä mentiin piste pisteeltä. Keskivaiheilla erää me saimme fokuksen jälleen ja meillä oli sitten kahdesta kolmeen hyvää torjunta-puolustussuoritusta. Enimmäkseen kyse oli meidän hyvästä asenteesta. Olen tyytyväinen siitä, miten aloitimme kaksi ensimmäistä erää. Meidän pitää vielä tehdä töitä sen eteen, että jatkamme hyvin myös pidemmän erätauon jälkeen.

LP-Vampulan MVP Elvita Dolotova:

- Pelasimme hyvin kaksi ensimmäistä erää. Julia syötti etenkin ensimmäisessä erässä hyvin ja tämä auttoi meitä saamaan helppoja palautuspalloja. Sitten kolmannessa erässä he alkoivat pelata parempaa puolustuspeliä ja taistelivat hyvin. Olemme iloisia näistä kolmesta pisteestä.

Helsinki Volleyn päävalmentaja Ismo Tuominen:

- Aloitettiin pelaamaan varttia vaille kahdeksan, vaikka peli alkoi seitsemältä. Vähän parani, mutta ei oltu yhtään valmiita pelaamaan. Tuntuu Vampula olevan meille äärimmäisen vaikea vastus, en tiedä miksi. Hakemistahan se oli taas, että millä kuusikolla pelataan. Muutokset vähän paransivat peliä. Mutta 13 hyökkäysvirhettä ja seitsemän kertaa torjuntaan, se tekee 20 ja heillä vastaava luku 6. Ei sitä tarvitse enempää selitellä. Tähän plus ne 12 peippiä, jotka jäivät meidän kenttään. Tässä on vielä painimista. Täytyy toivoa, että saadaan kaikki terveeksi ja että on viikonloppupelejä tästä eteenpäin.

Helsinki Volleyn MVP Janica Helenius:

- Tuntuu, että aloimme palaamisen vasta kolmannessa erässä. Vaikka kaksi ekaa erää vastustaja pelasi kyllä hyvin, niin tuntui, ettei me pelattu oikeastaan ollenkaan. Meiltä tuntui puuttuvan aggressiivinen hyökkäyspeli. Vaikka vastaanotto oli välillä vaikeuksissa, silloin hyökkäyksen pitäisi pystyä auttamaan. Tuntuu, että takkusi kaikki kaksi erää. Vasta kolmannessa erässä päästiin pelin makuun.

Helsinki Volley - LP-Vampula 0-3
12-25, 15-25, 20-25
Koti:Helenius 10/+6,Jäärni 5/+3,Kokko 5/+0
Vieras:Petrova 16/+14,Baird 13/+9,Seikkula 9/+6
Ässät 2-4, syöttövirheet 6-9, torjunnat 0-5, hyökkäys% 27-38, vastaanotto% 43-43

Joukkueiden MVP:t
Elvita Dolotova, LP-Vampula
Janica Helenius, Helsinki Volley

PROlibero
Mia-Maria Jokinen, LP-Vampula

Ottelutilasto

  Takaisin