Seuraa meitä somessa:

LP-Vampulalle täyden pistesaaliin pohjoisen kiertue

11.11.2018

LP-Vampulan pohjoisen kierros toi joukkueelle täydet kuusi pistettä, kun lauantaisen WoVo-voiton jatkoski tuli isänpäivänä kolme pistettä Kuusamosta. Hämeenlinnan Lentopallokerho puolestaan haki pisteet kolmessa erässä Nurmosta.

Vampula haki hyvällä pelillä pisteet Kuusamosta

Pölkky Kuusamon vieraaksi isänpäivänä saapunut LP-Vampula ei tyytynyt yhteen voittoerään vaan vei mukanaan jaossa olleen pistepotin kokonaan erin 1-3 (27-29, 22-25, 25-19, 14-25).

Vierasjoukkue pystyi hieman pienempään virhemäärään kuin kotijoukkue, jolla etenkin hyökkäyksissä sattui musta päivä 19 hyökkäysvirheellä.

Pölkky johti ensimmäistä erää viidellä pisteellä vielä 16-11, mutta Vampula tuli tasoihin 20 pisteen tuntumassa. Erä kääntyi jatkopalloilla vierasjoukkueelle ja päättyi kotijoukkueen hyökkäysvirheeseen 27-29. Toinen erä oli ehkä kokonaisuudessaan tasaisin, mutta sekin päättyi kotijoukkueen hyökkäysvirheeseen 22-25. Kolmas erä oli Pölkyn ja Trine Kjelsturpin aloittaessa syöttövuoronsa tilanne oli erässä 9-10. Samalla syöttövuorolla Pölkky meni 17-10 johtoon ja erä päättyi Veera Hämäläisen hyökkäyspisteeseen 25-19. Neljännessä erässä Tuomas Alatalo oli käyttänyt molemmat aikalisänsä jo erän alkuun, mutta ne eivät auttaneet vaan Vampula johti erää jo vakuuttavasti 8-16 ja muutama pallo myöhemmin 10-19. Erän loppuun Pölkky teki vielä tukun omia hyökkäysvirheitä ja erä helpohkosti vierailijalle 14-25.

Vierasjoukkueen onnistujia olivat passari Iida Paananen sekä yleispelaaja Kia Bright (18/+11), jonka jyrkät viistohyökkäykset olivat myrkkyä kotijoukkueen puolustukselle. Verkolla tehokas oli myös keskitorjuja Claire Felix pistein 14/+11. Pölkyn onnistujia olivat yleispelaaja Veera Hämäläinen (15/+8), sekä vastaanotossa (65 %) ja puolustuspelissä onnistunut libero Eveliina Rautiainen. Hakkuri Kjelstrup teki pisteet 21/+5, mutta hänellä ei ollut paras päivänsä viiden syöttövirheen takia.

Iida Paananen, Vampula:

- Kiva palata Kuusamoon pelaamaan. Pölkyn hyökkäykset tuntuivat kovilta, mutta saatiin hyviä torjunta-puolustuksia. Oma hyökkäys ja vastaanotto oli ok. Tänään oli kiva passailla, kun vastaanottokin toimi.

Eveliina Rautiainen, Pölkky:

- Hävisimme, mutta emme huonolle joukkueelle. Kaveri pelasi hyvin verkon toisella puolella ja me jäimme vähän ihmettelemään. Katsotaan seuraavalla kerralla, että miten sitten käy. Euro-pelit ja Berlgian reissu eivät painaneet jaloissa.

Darko Dobreskov, päävalmentaja Vampula:

- Marraskuun alkuun meille tärkeä pohjoisen kierros. Eilen hyvä peli ja tänään jaktoimme samaa peliä. Ensimmäisen erä käännekohdassa pysyimme kovina ja saimme käännettyä erän itselle.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:

- Onnittelut Vampulalle hienosta pelistä. Hyvä joukkue oli vastassa ja pelasi ehkä vihdoinkin sillä tasolla mihin potentiaali riittää harjoituspelienkin perusteella. Heidän vastaanottokin kesti hyvin, emmekä saaneet syötöllä tuhoa aikaiseksi. Omalta joukkueelta takkuinen peli. Veera Hämäläiselle puhtaat paperit, vastaanotto ja hyökkäys toimi hänellä nyt hyvin. Ensimmäisen erän alku oli hyvä, mutta sen jälkeen alkoi lipsumaan mitä oli sovittu.

- Huomenna palautellaan kroppaa, tiistaina saamme pari harjoitusta alle keskiviikon Euro-peliin. Onneksi keskiviikko tulee nopeasti ja saamme uuden näytön paikan.

Parhaat pelaajat:
Bright, Vampula
Hämäläinen, Pölkky


(Video: LP-Vampula, Facebook)

Pölkky Kuusamo - LP-Vampula 1-3
27-29, 22-25, 25-19, 14-25
Pölkky: Kjelstrup 21/+5, Hämäläinen 15/+8, Lambert 9/+2
Vampula: Bright 18/+11, Felix 14/+11, Andrikopoulou 12/+4

LähiTapiolan pisteet
3 Bright Vampula
2 Felix Vampula
1 Hämäläinen Pölkky

PRO Libero
Rautiainen, Pölkky

Ottelutilasto

Lentopallokerho kaatoi Jymyn kolmessa erässä

Nurmon Jymyllä ei ollut eväitä nousta haastamaan liigapisteissä kolmantena majailevaa Hämeenlinnan Lentopallokerhoa sunnuntai-illan kotiottelussa. Hämeenlinna vei pelin puhtaasti kolmessa erässä (19-25, 15-25, 17-25).

Etenkin erien alut olivat kotijoukkueelle vaikeita. Hämeenlinna johti ensimmäistä erää jo lukemin 0-8 ennen kuin Jymy pääsi otteluun sisään, ja alkoi kuroa piste-eroa kiinni. Kolmannen erän alkua edettiin vuorovedoin, mutta erän puolivälissä Hämeenlinna pisti vilkun päälle ja ajoi ohi.

Emmi Riikilä, Hämeenlinna:

- Peli ei ole koskaan helppo, mutta tähän otteluun olimme valmistautuneet hyvin sekä fyysisesti että henkisesti. Joukkueen henki oli se, joka ratkaisi ottelun. Oma peli jännitti, entinen kotikenttä tuo aina lisää jännitystä, mutta kun onnistumisia tuli heti alussa, lähti peli rullaamaan. Oma kauteni on vastannut odotuksia. Edessä on euroliiga, ja on hienoa päästä näkemään, miten maailman huiput pelaavat.

Matteo Pentassuglia, Hämeenlinnan päävalmentaja:

- Tämä oli meiltä todella positiivinen peli sekä henkisesti että pelillisesti. Nurmolle ottelu ei ollut helppo, koska me onnistuimme aluissa todella hyvin. Siitä olen todella iloinen.

Annina Keinonen, Jymy:

- Meillä on menossa vaikea vaihe. Peli etsii itseään, ja nytkin pääsimme ajoittain hyvin peliin kiinni. Ottelu kaatui pieneen huolimattomuuteen, ja annoimme vastustajalle liikaa turhia pisteitä. Eväät ensi viikon treeneihin ovat selkeät, ihan pallokontrollista pitää lähteä. Otteluohjelma on mielenkiintoinen, mutta sillä mennään, mitä on annettu. Me pelaamme ottelun kerrallaan, ja joukkueen itseluottamus on hyvä. Nyt tarvitaan vain malttia, sillä tiedämme, että pelejä tulee ja menee. Andie Malloy on ollut nyt kaksi peliä mukana, ja tietysti vie aikansa ennen kuin opitaan pelaamaan yhteen, mutta koko ajan tilanne menee paremmaksi.

Kari Tuomela, Jymyn päävalmentaja:

- Hämeenlinna pelasi juuri niin kuin odotin. He eivät tehneet virheitä, passit olivat hyviä, mutta emme mekään huonoja olleet. Pelasimme paremmin kuin Salossa edellisen ottelun, ja Andiekin tulee mukaan koko ajan. Tällä kertaa olimme huonompia jatkopalloissa, emme vain saa riittävän kovaa vastausta etenkään, kun Suvi (Kokkonen) tappaa lähes kaiken mahdollisen.

- Tarvitsemme lisää kovuutta tekemiseen. Pitää muistaa, että olemme pelanneet liigan kovimpia joukkueita eli Saloa ja Hämeenlinnaa vastaan. Kun voittoja ei tule, ollaan pään kanssa kovilla, mutta me kyllä selvitämme sen. Kun saadaan tasaisemmat vastustajat, tulee otteluihin lisää mielekkyyttä, ja toivottavasti saamme myös voittoja.

Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin Pauline Martin ja Andie Malloy.

Nurmon Jymy - Hämeenlinnan Lentopallokerho 0-3
19-25, 15-25, 17-25
Jymy: Kriljic 10/+1, Hujanen 10/-1, Malloy 8/0
Lentopallokerho: Kokkonen 16/+11, Green 10/+9, Principato 10/+6

LähiTapiolan pisteet
3 Kokkonen Hämeenlinna
2 Green Hämeenlinna
1 Friberg Jymy

PRO Libero
Porsanger Hämeenlinna

Ottelutilasto

Kuvat:
Tomi Mäenpää / Jymy

  Takaisin