Seuraa meitä somessa:

LP-Vampulan liigajoukkueeseen vahvistuksia Salosta ja Vaasasta

24.05.2022

LP Viestin liigajoukkueessa debytoinut Ada Vikstedt, 20, tulee vahvistamaan LP-Vampulan liigajoukkueen keskikenttää tulevalla kaudella. Yleispelaajaksi on nimetty vaasalainen Alisa Mansikka-aho, 23, joka on pelannut viime kaudet Vaasan Kiiston ykkössarjajoukkueessa.

Salolainen Ada Vikstedt valmistautuu parhaillaan ylioppilasjuhliensa järjestämiseen ja saapuu Huittisiin, kun juhlat on juhlittu kesäkuun alussa.

–Olen pelannut viimeiset neljä vuotta LP Viestin akatemiajoukkueessa. Liigassa debytoin jo 16-vuotiaana, mutta liigajoukkueessa ei ole herunut peliaikaa, sanoo 182-senttinen keskipelaaja.

Lentopallon pariin hän lähti vanhempiensa innostamana.

–Harrastin aiemmin uintia, mutta se ei oikein ollut minun juttuni. Olen pelannut lentopalloa jo 13 vuotta eli ekaluokkalaisesta lähtien.



Vikstedt otti itse yhteyttä LP-Vampulaan.

–LP-Vampula vaikuttaa hyvältä seuralta. Minusta joukkue saa taistelevan keskipelaajan. Haluan luoda joukkueeseen hyvää fiilistä ja tuoda positiivista energiaa. Haluan kehittyä tässä lajissa edelleen ja toivon saavani kuusikkopaikan Vampulassa.

Hän pitää itseään varmana pelaajana, mutta haluaa kehittää erityisesti nopeuttaan.

–Pelinlukutaito kasvaa, kun saa enemmän peliaikaa. Otan hyvin kaikki pelaajat huomioon ja pidän itseäni tsemppaavana joukkuepelaajana.

Ada Vikstedt panostaa tulevan vuoden täysillä lentopalloon, sillä opinnoissa hän pitää välivuoden.

Alisa Mansikka-aho on 177-senttinen yleispelaaja ja hänelle vuosia lentopallon parissa on kertynyt jo 16, sillä hänkin aloitti lajin parissa 7-vuotiaana.

–Perheen mukana lähdin tähän lajiin ja nuorimmaisena lajivalinta oli aika selvä. Lentopallossa viehättää eniten se, että kyse on joukkuelajista, jossa ei olla yksin. Onnistumiset ja epäonnistumiset koetaan yhdessä joukkueen kanssa.



Mansikka-aho on pelannut uransa aikana lentopalloa lähes kaikissa mahdollisissa rooleissa.

–Olen aloittanut lajin parissa Laihian Lujassa ja Vaasan Kiistossa olen pelannut viimeiset viisi vuotta. LP-Vampula kiinnosti, kun seurasta otettiin yhteyttä. Olen pelannut Huittisissa muutamia ykkössarjan pelejä ja ne ottelutapahtumat ovat jääneet mieleeni, sanoo Alisa Mansikka-aho.

–Olen ehdottomasti joukkuepelaaja. Uskon, että meillä on LP-Vampulassa nuori, potentiaalinen joukkue, joka pystyy haastamaan liigan nimekkäimpiä joukkueita.

Mansikka-aho tulee Huittisiin elokuun alussa. Hän opiskelee sosionomiksi ja on kesätöissä Vaasassa. Opinnoissa on nyt kolmas vuosi takana.

–Alisaa olemme seuranneet jo pidempään, eli jos hänelle pelit Huittisissa ovat jääneet mieleen, niin vaikutuksen on hänkin meihin tehnyt. Alisalla on erinomainen kyky hoitaa vaikeistakin paikoista pisteet kotiin hyvän peliälynsä ja taitavuutensa avulla. Uskon, että nämä ominaisuudet kehittyvät Ziga Kosin valmennuksessa edelleen, toteaa LP-Vampulan manageri Timo Talvitie.

–Ada tulee LP Viestin organisaatiosta ja hänelle rakennetaan kehityspolkua eteenpäin. Potentiaalia löytyy hänestäkin varsin paljon, sanoo Timo Talvitie.


  Takaisin