Seuraa meitä somessa:

LP-Vampulan Mestaruusliiga- ja ykkössarjajoukkueille päätoiminen fysiikkavalmentaja

13.04.2021

Parin viime kauden omien opettajatöiden ohessa seurassa toiminut Markku Köykkä ottaa LP-Vampulan kahden ylimmän sarjatason joukkueiden fysiikkavalmennuksesta kokonaisvastuun.

Seurassa on useita motivoituneita ja lahjakkaita pelaajia, joille lajivalmennuksen ja psyykkisen valmennuksen lisäksi oikeanlaiseen ja pitkäjänteiseen kehitykseen oleellisena osana kuuluu laadukas fysiikkavalmennus. Markku on tuota tehtävää parin kauden aikana LP-Vampulassa hoitanut opettajan työnsä ohella, eikä päätoiminen opettajan tehtävän mahdollistama aikaresurssi anna mahdollisuutta hoitaa laajaa fysiikkavalmennusta sen edellyttämällä tavalla.

- Markku on ollut urheilussa mukana koko ikänsä. Hän on itse pelannut niin lentopalloa, jalkapalloa sekä pesäpalloa ja kilpaillut lisäksi yleisurheilukentillä, joista saaliina on ollut mm. 6 SM- mitalia. Valmennuspuolella hänellä on yleisurheilun A,B ja C tason tutkinnot sekä lisäksi valmentajan erikoisammattitutkinto suoritettuna. Hänen valmennettavillaan on saavutuksina mm. 24 Suomenmestaruutta, yhteensä 40 SM- mitalia, sekä joitakin EM- tason edustuksia. Hyppylajeihin erikoistuneena valmentajana Markku on toiminut Suomen Urheiluliiton päävalmentajana kolmiloikassa, sekä nuorten maajoukkuevalmentajana useita vuosia kolmiloikassa ja pituushypyssä. Pääsarjatason salibandyssä Markku on ollut nostamassa joukkueita pariin otteeseen pronssimitaleille.

- Haluan tulevalla kaudella olla kehittämässä LP Vampulan edustus- ja ykkössarjan lentopallopelaajien fysiikkaharjoittelua kohti ammattimaisempaa suuntaa ja yrittää saada jokaisen ymmärtämään, että lentopallosta voi tulla koko elämän mittainen juttu. Kilpaurheilu ei tarvitse olla ainoa syy lentopallon pelaamiseen. Kun nautit elämästäsi, niin nautit lentopallosta ja kun nautit lentopallosta, niin nautit elämästäsi. Lentopallon, kuten muidenkin palloilu- ja urheilulajien tärkein asia on terveys. Terveenä pysyminen mahdollistaa fyysisen kehittymisen ja antaa myös eväät henkisen puolen kehittymiselle. Kun kilpaurheilija huolehtii terveydestään, niin silloin voidaan puhua "itsensä kunnioittamisesta", oikeanlaisesta kivijalan rakentamisesta tulevalle pelikaudelle ja koko urheilu-uralle. Fyysisellä puolella lentopallo vaatii ehdottomasti hyvän lihastasapainon. Itse pohjaan valmennuksessani lihaskunto- ja liikkuvuusharjoittelun lantionseudun vahvistamiseen, liikkuvuuden kehittämiseen, lihastasapainoon ja pikku- sekä tukilihasten hahmottamiseen kehossa ja niiden kehittämiseen.

- Lentopallo on hyppylaji, missä lajiharjoituksessa iskutetaan voimakkaasti joka hyppysuorituksessa. Fysiikkavalmennuksessa täytyy huomioida, että varsinkin pelikaudella hyppymäärät ja tehot pitää pysyä balanssissa lajiharjoittelun kanssa. Liiallinen hyppiminen vie hermotuksen huonolle tasolle, jonka vuoksi riski loukkaantumisille varsinkin peleissä on suuri.

  Takaisin