Seuraa meitä somessa:

LP-Vampulan päävalmentaja vaihtuu - Zica Kos Sloveniasta peräsimeen

07.04.2021

LP-Vampula ei jatka valmentajasopimusta kolmen kauden ajan päävalmentajana toimineen Darko Dobreskovin kanssa. Uusi valmentaja Zica Kos tulee Sloveniasta. Hän on mukana Itävallan miesten maajoukkueen valmennusryhmässä ja on saanut paljon oppia mm. VaLePan Mestaruuteen valmentaneelta Radovan Gacicilta.

Uusi valmentaja Zica Kos on ammattivalmennuskoulutuksen ja tilasto-osaamisen lisäksi fysioterapeutin ammatin omaava 1993 syntynyt Ziga Kos on toiminut Radovanin apuvalmentajana ja tilastoijana parin kauden ajan Slovenian kansallista sarjaa dominoineessa ja europelejäkin pelaavassa Nova KBM Branik (Maribor, Slovenia) seurassa. Tuon lisäksi hän aloitti kesäkuussa 2020 Itävallan miesten maajoukkueen apuvalmentajana ja tilastoijana. Äidinkielensä lisäksi Englannin, Kroatian ja Serbian kielet hyvin hallitseva valmentaja pärjää lisäksi myös saksan kielellä.

- Olen iloinen mahdollisuudesta tulla LP-Vampulan päävalmentajaksi. Otan mielelläni vastaan tämän uuden haasteen ja mahdollisuuden. Haluan esittää kiitokseni seuran hallinnolle valinnastani ja olen vakuuttunut siitä, että yhdessä me viemme seuraa eteenpäin. Olen kuullut paljon hyvää seurasta ja on kunnia päästä osaksi toimintaa ja jatkaa pelaajiemme kehittämistä. Odotan innolla muuttamista Huittisiin, aloittaakseni uuden vaiheen elämässäni yhdessä LP-Vampulan kanssa. Olen elänyt urheilun parissa koko ikäni, enkä osaa edes kuvitella elämääni ilman sitä.

LP-Vampula Huittisten yhtenä selkeänä pelillisenä tavoitteena on ollut päästä mukaan mitalipeleihin ja koko seurahistorian ajan lisäksi kotimaisten, etenkin lähialueen pelaajien kehittymismahdollisuuksien luominen.

-Olemme pääsarjatason toimijana olemassa siksi, että teemme töitä Huittisten ja seutukunnan paikkakuntien, sen pelaajien ja yritysten hyödyksi sekä fanien iloksi. Olemme nyt LP-Vampulan hallituksessa tehneet kolmevuotisen kehityssuunnitelman, jossa ensimmäisenä tavoitteenamme on päästä tasolle, jossa olimme ennen koronan pakottamaa keskeytystä. Tuon jälkeen pääsemme toivottavasti juhlimaan myös mitalia. Uusi valmentajamme on yksi tärkeä osa tuota tavoitetta. Hän on nälkäinen ja erittäin sitoutunut tähän projektiin. Solmimamme sopimus on tehty 1+2 vuotiseksi ja aloitamme hänen kanssaan rakentamaan tulevaa kautta. Pelillisten asioiden lisäksi panostamme yhteistyön lisäämiseen sekä sitä kautta ottelutapahtumien ympärillä tapahtuvien asioiden kehittämiseen, seura kertoo.

- Darkon valmennuspestin (2018-2021) aikana seuramme kehittyi pelillisesti ja kauden 2019-2020 piti olla varsinainen läpimurtokausi mitalipeleihin pääsemisessä. Samaisella kaudella otettiin ensimmäiset askeleet myös eurokentillä, jonka myötä historiallinen ensimmäinen Cev- cupin ottelutapahtuma näki Huittisissa päivänvalon. Suomen Cupin välieräottelussa saimme jo kaksi ottelupallomahdollisuutta, mutta sekavien loppuvaiheiden myötä finaalipaikka jäi kuitenkin haaveeksi. Tuo hyvässä nosteessa ollut kausi kuitenkin keskeytyi juuri ratkaisupelien kynnyksellä kaikkien tietämästä syystä. Sen myötä seuraavaan kauteen valmistauduttiin isojen kysymysmerkkien ympäröiminä. Päättyneellä kaudella alku oli takkuinen, mutta loppua kohti otteet paranivat huomattavasti, LP-Vampula kirjoittaa tiedotteessaan.

-Olemme Darkon valmennuskausilla menneet lajillisesti paljon eteenpäin, mutta yhdessä koimme, että nyt on muutoksen aika.

Dobreskov avaa ajatuksiaan kolmen kauden mittaisesta periodistaan seuraavasti:

-Tuntemukseni on hieman kaksijakoinen. Toisaalta olen erittäin iloinen kolmen kauden mittaisesta projektista, joka oli monella tapaa hyvä, mutta toisaalta tavoitteena ollut mitali jäi puuttumaan. Kaikki toimemme olivat positiivisia ja ne vei meitä kohti tavoitetta, mutta sitten corona tuli ja pakotti meidät ottamaan askelia takaisin tuossa tavoitteessa. Ainoastaan tuo syy aiheuttaa harmitusta. Toivon, että seura toipuu pandemian vaikutuksista nopeasti ja nousee jälleen taistelemaan mitaleista. Tiedän miten paljon seuran taustajoukot tekevät töitä ja käytävät energiaa tuon tavoitteen eteen ja toivonkin, että tuo työ palkitaan, sillä urheilussa yleisesti voittajat muistetaan.

-Valmennusaikanani pelasimme joitakin historiallisia pelejä, saavutimme historiallisia voittoja, pelasimme monia jännittäviä otteluja, nostimme esille ja kehitimme useita pelaajia, joitakin maajoukkuetasolle asti. Ja mikä tärkeintä kaiken aikaa esiinnyimme taistelevana, periksiantamattomana joukkueena, kuten sloganimme ”Its all about attitude” ohjaa.

-Haluan esittää kiitokseni kaikille pelaajilleni, kun katsotte kehitystänne voitte todeta, että olemme tehneet hyvää työtä yhdessä. Valmennustiimiä haluan kiittää tuestanne, jota ilman moni asia ei olisi ollut mahdollista toteutua. Suomen parhaat fanit, oli vaikeaa pelata ilman teidän uskomatonta tukea. Hallitukselle kaikki kunnia, kun järjestitte minulle täydelliset työolosuhteet ja piditte seuran pystyssä näinä vaikeina aikoina. Lopuksi mutta henkilökohtaisesti kaikesta tärkeimpänä haluan todeta, että olen erittäin onnekas ja ylpeä, että olen saanut olla lajijohtaja Hanna Arve-Talvitien ohjauksessa. Valmentajalle on elintärkeätä, että johtajana on henkilö joka ymmärtää, tukee ja uskoo sinuun ja on avoimessa vuorovaikutuksessa kanssasi.


  Takaisin