LP-Vampulan vuosi käynnistyi pirteästi kotivoitolla WoVosta

09.01.2021

LP-Vampula oli selkeästi vierasjoukkue WoVo Rovaniemeä parempi sen vuoden avasupelissä lauantaina. Hakkuri Taylor Miltonin tulivoiman johtamana LP-Vampula otti voiton 3-0 (25-21, 25-17, 25-19)

Ottelun kulku

Ottelu oli historian ensimmäinen Huittisten Tahto Areenalla pelattu Mestaruusliigaottelu, joka pelattiin tyhjille katsomoille. Alussa joukkueiden otteista näkyi hermostuneisuutta ja yliyrittämistä, joka mitä ilmeisemmin johtui ottelun olleen ensimmäinen pitkän tauon jälkeen.

Ensimmäisessä erässä pohjoisen vieraat saivat pelinsä paremmin kulkemaan, mutta Huittislaiset saivat kuitenkin erävoittoon tarvittavat pisteet kasaan. Kahdessa jälkimmäisessä erässä Vampula sai vieraista niskalenkin, eikä Wovolta löytynyt enää paukkuja siitä irti päästä. Mila Viljasen passit löysivät tulikuumassa kunnossa olleet Taylor Miltonin ja Dayshia Loftonin. Edellisen joukkueiden kohtaamisen tavoin Iina Niemelän peli mahdollisti keskihyökkäyksen käyttämisen, jossa ensimmäistä kertaa tällä kaudella nähtiin myös lupaavia otteita esittänyt Aleksandra Petrovic. Wovon hakkuri Saana Lindgren aloitti ottelun hienosti, mutta loppua kohti pistetehtailu väheni. Keskipelaajaosastolla joukkueiden välinen ero oli selkein. Vampula ansaitsi voittonsa hyvällä yhteisellä pelillään tänään. Ottelu päättyi lopulta 3-0(25-21, 25-17, 25-19)

Voiton myötä sarjataulukossa Vampula nousi playoff- viivan paremmalle puolelle, kahdeksanneksi, tasapisteissä seitsemäntenä majailevan Nurmon Jymyn kanssa. Parhaina Wovon pelaajista palkittiin Iida Paananen ja kotijoukkueesta Taylor Milton.

Pelaaja- ja valmentajakommentit

Iida Paananen, WoVo

- Vanhaan kotisaliin on aina mukava tulla. Täällä on paljon tuttuja, niin organisaatiossa, pelaajissa kuin myös talkooväessä. Vampula oli varsin vahva etenkin keskihyökkäyksissä ja meidät yllätti Aleksandran oleminen pelaavassa kokoonpanossa. Huomenna lähdetään Orpoa vastaan rohkealla ja rennolla peliasenteella. Etenkin puolustuspelaamista meidän on parannettava rutkasti tästä illasta.

Taylor Milton, LP-Vampula

-Pelasimme mielestäni tosi hyvin. Takana on hyvä harjoitusjakso ja saimme tuotua sen myös peliin.

Teemu Mäkikyrö, WoVo

Ensimmäisessä erässä meillä oli saumaa, kun Vampulan peli ei ollut siinä vielä samanlaisessa iskussa kuin loput kaksi erää, joissa meillä ei ollut oikein mitään mahdollisuuksia saada tosissaan kotijoukkuetta horjutettua.

Darko Dobreskov, LP-Vampula:

- Olen tosi iloinen voitosta ja siitä, että pelit jatkuivat pitkän tauon jälkeen. Olo tuntuu siinä valossa helpottuneelta. Olemme harjoitelleet paljon ja nyt edessä onkin melkoinen otteluruuhka, kun pelejä on siirretty paljon.

* Kauden aiemmatkin kaksi kohtaamista päättyivät kotivoittoihin
* WoVon Saana Lindgren piti paikkansa liigan pistetilaston kärjessä (314)
* LP-Vampulan Aleksandra Petrovic pelasi kauden ensimmäisen liigapelinsä heti seitsikosta aloittaen

LP-Vampula - WoVo Rovaniemi 3-0 (25-21, 25-17, 25-19)
LP-Vampula: Milton 20/+13, Lofton 11/+8, Hämäläinen 10/+6
WoVo: Lindgren 16/+6, Kärkkäinen 8/+4, Kähkölä 7/+4
Ässät 1-3, syöttövirheet 8-7, torjunnat 3-8, hyökkäys% 46-31, vastaanotto% 47-41