Seuraa meitä somessa:

LP Viesti avasi finaalisarjan vierasvoitolla

07.04.2017

LP Viesti aloitti lentopallon naisten Mestaruusliigan finaalisarjan 0-3-vierasvoitolla HPK:sta. Erät merkittiin salolaisille 16-25, 22-25 ja 23-25.

Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. LP Viestin voitto tarkoitti myös sitä, että kotietu on nyt salolaisilla.

Avauserä alkoi tasaisissa merkeissä tilanteeseen 8-7. Seuraavista kuudesta pallosta LP Viesti otti viisi ja karkasi johtoon, ja sen jälkeen erä oli selvästi vierasjoukkueen. LP Viesti vyöryi HPK:n yli etenkin Viktoriia Tuchashvilin nappipasseilla sekä Noora Kososen, Roosa Heikkiniemen ja Pauliina Vilposen painavilla laitapommeilla. Erä LP Viestille 16-25.

HPK oli jäässä vielä toisen erän alussakin. Salolaiset menivät nopeasti 4-12-johtoon. Kotijoukkue sai hyökkäyksensä pikkuhiljaa linjaan, ja lopulta kuuden peräkkäisen pisteen turvin nousi tasatilanteeseen 22-22. Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen joutui käyttämään molemmat aikalisänsä, mutta se kannatti. Vilponen hoiti ensin torjuntapisteellään eräpallon ja kuittasi hurjalla iskulla LP Viestin 22-25-erävoiton.​

Kolmas erä tiukkaa taistelua ja peli eteni tasaisena. LP Viesti hankkiutui johtoon 9-12, mutta HPK hilautui siitä taas kuuden peräkkäisen pisteen myötä johtoon. LP Viestin Ronja Heikkiniemi teki kaksi ässäsyöttöä ja Nadezhda Gokhshtein yhden, ja taas vieraat olivat johdossa. Huippuhieno ottelu eteni tilanteeseen 23-23, kunnes Noora Kosonen naulasi kahdella hyökkäyspisteellään erä- ja otteluvoiton joukkueelleen.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran sunnuntaina Salohallissa. Toinen finaaliottelu alkaa kello 16:30.

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

- Viesti ei käytännössä tehnyt yhtään virheitä, vaan pelasi oikein hyvin. Me emme pelanneet hyvin. Pelasimme ehkä 50 prosentilla potentiaalistamme, erityisesti torjunta-hyökkäyspelissä. Yleensä olemme siinä paljon parempia ja puolustamme paremmin. Torjunta ja puolustus eivät toimineet tänään ollenkaan. Olimme ehkä liian hermostuneita. Kun energiaa siirtää kauden lopussa johonkin, keskittymistä ei ole helppo saada takaisin. Nyt meidän pitää huomenna selvittää mielemme ja keskittyä seuraavaan otteluun. Vastustaja vaikuttaa varmasti aina suoritukseen. He puolustivat erittäin hyvin. Emme olleet myöskään tarpeeksi kärsivällisiä ja odottaneet oikeaa hetkeä tehdä pisteitä. Kiirehdimme liikaa, mutta katsotaan, mitä seuraava ottelu tuo.

HPK-yleispelaaja Allison Mayfield:

- Tämä ei selvästikään ollut parasta lentopalloamme. Se on tavallaan hyvä asia. Ikinä ei halua hävitä, mutta ainakaan emme hävinneet tänään pelaamalla parasta peliämme. Viestille täytyy nostaa hattua. He tulivat otteluun hyvin, mutta meidän pitää todella katsoa tänään peiliin kotona. Selvitämme pelimme ja olemme valmiita sunnuntaina. Näissä isoissa otteluissa, kuten finaaleissa on aina vähän paineita. Olemme työskennelleet kovaa koko viikon valmistautuessamme peliin, ja mielestäni olimme valmiita, mutta pelimme ei vain toiminut. Oli hetkiä, jolloin asiat näyttivät aika hyvältä, mutta meidän tulee olla tasaisempia ja pelata koko ottelut, emme vasta neljän–viiden pisteen tappioasemassa.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen:

- Mielestäni olimme valmiimpia pelaamaan ja joukkueemme oli rennompi ja nautti pelaamisesta tänään enemmän kuin HPK. Heillä oli mielestäni enemmän jännitystä, eikä tämä tilanne mihinkään muutu. He ovat edelleen suosikkeja, ja me olemme sitkeä haastaja. Yritämme laittaa mahdollisimman pitkään hanttiin. Uusi peli on sunnuntaina, mutta tätä mestaruutta aletaan ratkaisemaan vasta joskus ensi viikon loppupuolella. Uskon myös, että pelin taso nousee, jos pelaajat eivät väsy. Pitkästäperjantaista lähtien on aika tiivis tahti, eli silloin voi alkaa vaikuttaa, kumpi jaksaa paremmin. Tänään viimeisistä puolestatoista erästä jäi aika paljon parannettavaa. Olisimme voineet viimeisessäkin erässä karata aikaisemmin. Saimme hyviä puolustuksia, mutta sen jälkeinen ratkaisu oli hirveän pehmeä. Esimerkiksi 12–9-tilanteessa on iso merkitys, voittaako sen seuraavan pallon. 12–10 on aivan eri asia kuin 13–9.

LP Viestin yleispelaaja Noora Kosonen:

- Oli ihan hyvä esitys meiltä. Tuntui, että meillä oli alusta asti voitontahtoa. Taistelimme ihan joka pallosta: saimme sellaisiakin palloja ylös, joita emme olisi aiemmin saaneet, mutta kaivoimme jostain sellaisen uuden vaihteen. Tietysti HPK:n tasoista joukkuetta vastaan pelatessa sellainen täytyykin löytyä, jotta saamme tällaisia voittoja. Olen tosi ylpeä joukkueesta. Teimme tosi hyvän työn. HPK oli hyvä vastus: kaksi viimeistä erää olivat tosi tiukkoja. Ensimmäinen erä oli vähän selvempi, mutta on huikeaa pelata tällaista lentopalloa. Omakin peli meni hyvin. Toivottavasti pystyy pitämään samanlaisen tason koko finaalisarjan ajan. Näitä pelejä varten on harjoiteltu koko kausi, ja nyt alkaa huippukunto löytyä.

HPK - LP Viesti 0-3
16-25, 22-25, 23-25
HPK: Korhonen 14/+7,Mayfield 13/+7,Friberg 7/+6
LP Viesti: Kosonen 16/+14,Vilponen 15/+11,Gokhshtein 10/+8
Katsojia: 548

Ottelutilasto

Kuvat: Veli-Matti A. Pitkänen / HPK

  Takaisin