Seuraa meitä somessa:

LP Viesti ja LP Kangasala helppoihin voittoihin

06.02.2021

Liigalauantai tarjoili puhtaat 3-0 -voitot LP Kangasalle Kuopiossa Puijo Wolleysta sekä LP Viestille kotonaan WoVosta.


Sarjakärki odotetun kova Kuopiossa

Pelin aloitukseen Puijolta Toivonen, Jooa Hänninen, Kettunen, Smolander, Kääntä ja Hujanen sekä liberoimaan Kerminen ja Sahlberg. Kangasalta kentälle Jalonen, Larson, Tikka, Laakkonen, Sievänen, Roosa Heikkiniemi ja Karhu. Pelin alku oli tasaista vääntöä, ja molemmat joukkueet intoutuivat syöttämään ja puolustamaan kovaa tehden hyökkäyspelaamisen haastavaksi. Erässä nähtiinkin paljon virheitä ja torjuntaan lyöntejä. Kotijoukkueen pienoisessa johdossa ex-puijolainen Arttu Keränen oli pakotettu vaihtamaan Heikkiniemen sisaruksista kokeneemman kentälle. Erässä mentiin jatkopalloille vieraiden viedessä erän nimiinsä 24-26.

Toiseen erään sama aloitus. Kangasala aloitti vahvasti erän puolustaen ja hyökäten tehokkaasti. Kotijoukkue ei saanut rivejään kasaan vaihdoista huolimatta ja erä selvästi vieraille 15-25. Syöttö-vastaanotossa kotijoukkuekin pärjäsi hyvin, mutta jäi hyökkäyksessä vastustajasta selkeästi.

Kolmas erä. Kangasala aloitti erän jälleen vahvasti, ja johti erän puolessa välissä selvästi. Annika Kivioja auttoi sytyttämään joukkuetta uudelleen taisteluun. Puijo kuroi eroa kiinni, mutta virheet katkaisivat ajojahdin. Kangasala erävoittoon kotijoukkueen virheiden avittamana 19-25 lukemin. Kangasalle 0-3 voitto.

Puijo haastoi alussa hyvin ja teki nousua kolmannessa, muutoin kotijoukkueen peli kaatui virheisiin ja hyökkäystehojen uupumiseen. Kangasala oli tänään kovempi hyökkäyspelissä ja teki kärsivällisesti töitä vähillä virheillä. Vieraiden keskitorjujat olivat hyvällä pelipäällä ja parhaana palkittu hakkuri Larson takoi kovat tehot 20/+15. Kotijoukkueelta Kesko palkitsi kokonaisuudessa hyvän ottelun pelanneen laituri Emilia Kääntän. Ilon aihetta toi kotijoukkueelle se, kun sai hetken sivussa olleet Lehdon ja Smolanderin takaisin kentälle, ja Kivioja pääsee kokoajan paremmin peliin mukaan. ´

Pelaaja- ja valmentajakommentit

Jukka Lehtonen Puwo

- Edelleen meillä on tuollaistakin joukkuetta täydet mahdollisuudet voittaa, ei pelkästään pärjätä. Jokaista hyökkäystä ei ole pakko voittaa, vaan torjunta- ja puolustuspelaamisen kautta voidaan tehdä itselle parempia paikkoja. Jokaisessa erässä annettiin liikaa etumatkaa. Kaikille vaihdosta sisään tulleille plussat, erityisesti Kiviojan Annika on aika pitkään odotellut tuolla kulmassa - tosi iso plussa! Annika tuli peliin omana itsenään, pirteänä ja energisenä eikä ujostellut!

Arttu Keränen Kangasala

- Vähän harmittaa se, että ei pystytty pelaamaan aloituskuusikolla loppuun asti. Puijo painosti meitä alkuun hyvällä syötöllä, sitten saatiin pelistä enemmän otetta. Viimeisen erän 10 pisteen jälkeen näki varsinkin torjunnasta, että fokus katosi. Isoja passeja alkoi tulla meidän torjunnan välistä, mitä ei saa ikinä tapahtua. Kun viimeinen 10 % putosi pelistä, tippui tulos ja tekemisen taso todella paljon. 3-0 voittoon pitää olla tyytyväinen tässä otteluruuhkassa, jossa ei ennätetä harjoitella.

Emilia Kääntä, Puwo

- Häviö harmittaa aina. Kangasala on sen verran hyvä joukkue, että meidän åitäisi pystyä pelaamaan virheettomämmin ja kärsivällisemmin.

Jody Larson, Kangasala

- 3-0 voitto on aina hyvä asia, mutta meillä on aina tekemistä. Meidän pitää aina pitää mieli kirkkaana ja fokus pelissä.

Ottelun tilastonostoja
* Puijo-Wolley on hävinnyt 4 viimeisintä otteluaan
* LP Kangasala on voittanut 14/15 viimeistä otteluaan
* LP Kangasala ei ole menettänyt koskaan sarjapisteitä Puijo-Wolleylle joukkueiden viidessä liigakohtaamisessa
* Puijon Hilkka Hujanen on vastaanottotilaston 5. (50%)
* LP Kangasalan Roosa Laakkonen on torjuntatilaston 3. (53) ja hyökkäystilaston 1. (57%). Taija Tikka on saman tilaston 4. (53%)
* LP Kangasalan Tiiamari Sievänen on vastaanottotilaston 1. (59%)
* LP Kangasala voitti kauden avasukohtaamisen kotonaan 3-1

Puijo-Wolley - LP Kangasala
0-3 (24-26, 15-25, 19-25)
Puijo: Kääntä 11/+7, Kettunen 6/+2, Hänninen 6/-1
Kangasala: Larson 20/+15, Tikka 9/+6, Laakkonen 8/+6
Ässät 5-7, syöttövirheet 9-10, torjunnat 6-10, hyökkäys% 26-33, vastaanotto% 32-40

Pistekilpailu:
3 Larson LP Kangasala
2 Karhu LP Kangasala
1 Kääntä Puijo

PROlibero
Sievänen, LP Kangasala

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Sarjatilanne
9) Puijo-Wolley 5-16, 17 p
1) LP Kangasala 19-2, 58 p

Joukkueiden seuraavat ottelut
SU 14.2 17:00 LP Viesti - Puijo Wolley
TI 9.2. 18:30 LP Kangasala - OrPo

LP Viesti toipui erien aluista puhtaaseen voittoon

LP Viestin ja WoVon Mestaruusliigan ottelu päättyi salolaisten 3-0 voittoon. WoVon hyökkäys ei lähtenyt toimimaan ottelussa ja silloin on hankala taistella voitosta. Eränumerot selkeässä ottelussa 25-18, 25-14, 25-15).

WoVo oli panostanut ottelun alkuun, sillä tilanne oli hetkessä 1-7, kotijoukkue ensin mainittuna. LP Viesti ei saanut Alisa Kähkölän ja Iida Paanasen syöttöjä ylös eikä päässyt hyökkäämään kunnolla. Tilanne muuttui täysin toiseen suuntaan LP Viestin Iina Andrikopouloun syöttövuorolla, kun salolaiset kuroivat eron umpeen ja menivät 10-9 johtoon. Seuraava repäisy oli Anna Czakanin syöttäessä eikä WoVo päässyt peliin mukaan. Molemmilla joukkueilla vastaanotto tökki erässä ja esimerkiksi Czakan sai ensimmäisen passinsa vasta tilanteessa 23-18.

Toinen erä noudatteli ensimmäisen kaavaa: WoVo karkasi taas, mutta tällä kertaa karkumatka ei venähtänyt kovin pitkäksi (0-3). LP Viesti oli tasoittanut numerot tilanteeseen 8-8 mennessä. WoVon Saana Lindgren alkoi saada palloja kuolemaan (6/+4), mutta se ei muuttanut joukkueen kurssia. Toisessa erässä oli LP Viestin Arita Ternavan vuoro syöttää pitkä putki ja eränumerot olivat hetkessä tilanteesta 15-11 tilanteessa 19-11. WoVon päävalmentaja Teemu Mäkikyrö yritti aikalisillä ja vaihdoilla herättää joukkuettaan taisteluun. Erä päättyi ensimmäisen erän tapaan Andrikopouloun ässään.

Kolmas erä kulki LP Viestin hallinnassa alusta loppuun. Kotijoukkueen vastaanotossa Anniek Siebring (koko pelin vastaanottoprosentti 83%) ja Netta Laaksonen (71%) tekivät lähes täydellistä jälkeä, jolloin passari Viktoriia Tuchashvilin oli helppo hajottaa WoVon torjuntaa. Molempien joukkueiden pelaamisen tasosta kertoo se, että vaikka LP Viesti teki kolmanteen erään peräti kahdeksan syöttövirhettä, ei sillä ollut erässä mitään hätää.

Pelaaja- ja valmentajakommentit

Janina Laine, WoVo:

- Ei päästy hyökkäämään ja kun saatiin pallo ylös, niin tehtiin aika paljon virheitä. Ensimmäisen erän johtoasemassa olisi pitänyt saada LP Viestin syöttöputki heti katki, kun saatiin pallo ylös, mutta kun hyökkäys ei kuollut, alkoi vastaanotto herpaantua. Viestin hyökkäyspeli on paljon monipuolisempaa ja heillä on paljon kokeneempia hyökkääjiä kuin meillä. Meillä hyökkäys on lähinnä yhden pelaajan (Saana Lindgren) kautta.

Netta Laaksonen, LP Viesti:

- Alun jälkeen saatiin vastaanottoa parannettua ja sen jälkeen päästiin hyökkäämään vähän paremmin. Olen tottunut pelaamaan pelit Annan (Syrjälä) kanssa puoliksi. Tänään ensimmäisen erän alkua lukuun ottamatta ihan hyvin.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Alkuun muutama hyvä syöttö ja aika tiivis torjunta-puolustus siihen päälle. Niissä palloissa jo näki, ettei ollut oikein hyökkäys syönnillä tänään. Ensimmäisen erän puoliväliin asti ihan ok, mutta peli oli taputeltu sen erän jälkeen. LP Viestillä oli vielä ensimmäisessä sen verran huono vastaanotto, että pysyttiin mukana. Meidän syöttömme pehmeni eikä tällaisella syöttö-vastaanottopelillä ole mitään mahdollisuuksia. Kaveri myös puolusti tänään hyvin, että mitkä saatiin ohi torjunnasta, pelattiin laadukkaasti passarille. Heti kun kaveri sai paineen meille, oltiin aika purjeissa. Kellään ei ollut oikein puhtia ja meiltä Janina Laine oli tänään selkeästi paras pelaaja, piti ääntä ja jaksoi taistella loppuun asti. Kolme seuraavaa peliä kotona pitää voittaa.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- He tulivat kovalla syötöllä, 9-2 tilanteessa meillä ei ollut yhtään hyvää vastaanottoa. Huono alku, mutta sen jälkeen aika hyvä esitys. Kuitenkin vastustaja sai vain 47 pistettä koko pelissä. Vastaanotto parani toiseen ja kolmanteen erään ja sen jälkeen myös hyökkäys parani. Syöttöön olen tyytyväinen paitsi viimeisen erään kahdeksaan syöttövirheeseen, joista toki osa oli vain vähän pitkiä. Tänään niihin virheisiin oli varaa. Laiturit pystyivät hyökkäämään yli 40%:n tehoilla. Päästiin ilman erätappioita, silläkin voi olla lopussa merkitystä.

Ottelun tilastonostoja
* LP Viesti nousi sarjakolmoseksi ohi Pölkky Kuusamon
* LP Viesti on voittanut 10/11 viimeistä otteluaan
* LP Viesti on voittanut kotonaan 8/9 viimeistä otteluaan
* Kaikkien aikojen keskinäiset 26-3 LP Viestille
* LP Viesti voitti kauden avauskohtaamisen kotonaan 3-0
* WoVon Saana Lindgren johtaa pistetilastoa (418)
* LP Viestin Anna Czakan on torjuntatilaston 2. (56) ja hyökkäystilaston 2. (56%)
* WoVon Outi Polso on vastaanottotilaston 3. (54%) ja LP Viestin Netta Laaksonen 2. (56%)
* Ottelussa tehtiin vastustajalle omilla virheilä 46 pistettä (LP Viesti 22, WoVo 24)

LP Viesti - WoVo Rovaniemi
3-0 (25-18, 25-14, 25-15)
LP Viesti: Andrikopoulou 14/+11, Siebring 14/+9, Ternava 9/+1
WoVo: Lindgren 9/+2, Viljanen 5/-5, Kärkkäinen 3/-3
Ässät 7-4, syöttövirheet 14-11, torjunnat 8-4, hyökkäys% 51-22, vastaanotto% 51-37

Pistekilpailu:
3 Tuchashvili LP Viesti
2 Siebring LP Viesti
1 Czakan LP Viesti

PROlibero
Laaksonen LP Viesti

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Markus Moision pelikuvat

Sarjatilanne
3) LP Viesti 16-4, 47 p
10) WoVo 5-17, 16 p

Joukkueiden seuraavat ottelut
TO 11.2. 18:30 LP Viesti - LP-Vampula
LA 13.2. 17:00 WoVo - Liigaploki Pihtipudas

Naisten liigan seuraavat ottelut
SU 7.2. 17:00 OrPo - Kuortane
SU 7.2. 17:00 JymyVolley - LP-Vampula
SU 7.2. 17:00 Liigaploki Pihtipudas - Pölkky Kuusamo
SU 7.2. 18:00 Hämeenlinna - WoVo
TI 9.2. 18:30 LP Kangasala - OrPo
TO 11.2. 18:30 LP Viesti - LP-Vampula
LA 13.2. 17:00 Pölkky Kuusamo - LP-Vampula
LA 13.2. 17:00 WoVo - Liigaploki Pihtipudas
SU 14.2. 17:00 JymyVolley - LP Kangasala
SU 14.2 17:00 LP Viesti - Puijo Wolley

Kuvat:
Vesa Hallikainen / Puijo
Markus Moisio / LP Viesti

  Takaisin