LP Viesti ja OrPo ottivat liigapisteet sekä jatkopaikan cupissa - liigavoitto myös LiigaPlokille

07.10.2020

Keskiviikko tarjosi kotivoittojen myötä kolme sarjapistettä sekä paikan Suomen Cupin puolivälierissä LP Viestille sekä OrPolle. Liigavoiton otti myös vierasretkeltä LiigaPloki

OrPolle voitto ja jatkopaikka cupissa kotiavauksessaan

OrPo-LP Vampula 3-0 (25-20,25-23,25-22)

Orpo otti kotiavauksessaan voiton LP Vampulasta, joka oli erien alussa kova, mutta OrPo piti tasonsa ja oli vahvempi. Ottelu oli myös Suomen Cup-ottelu, OrPo jatkoon.

LP Vampula vei torjunnat 12-8 ja ässät 6-5, mutta hyökkäyksissä OrPo oli tehokkaampi 38%-29%.

Illan pistekuningatar oli Vampulan Jutta Riikonen 17/+9. OrPon puolella pisteet jakautuivat tasaisesti.

Darko Dobreskov, LP Vampula:

- Meillä oli parempi peli kuin Nurmoa vastaan, muta paljon on vielä kehitettävää. Pääsyyt olivat teknisiä. Emme saaneet peliämme käyntiin.

Sotiris Gkotsis, OrPo:

- Hienoa, että voitimme ensimmäisen kotipelin. Kova 5 erän peli pohjalla, mutta hyvin jaksoimme. Etenkin Nea Luntamo pelasi hienosti. Olimme parempia hyökkäyksissä ja siksi voitimme pelin. Netta Rekola on pelannut hyvin hakkurin tontilla.

Otteluisäntä Alfa Wear Oy palkitsi joukkeuidensa parhaina Jutta Riikosen LP Vampulasta ja Nea Luntamon OrPosta.

OrPo - LP-Vampula 3-0 (25-20, 25-23, 25-22)
OrPo: Paloniemi 13/+2, Holm 12/+3, Boricheva 9/+8
LP-Vampula: Riikonen 17/+9, Jantunen 12/+9, Hämäläinen 11/+5

Ässät 5-6, syöttövirheet 6-7, torjunnat 9-12, hyökkäys% 38-29, vastaanotto% 32-35

LP Viestille sarjapisteet Mestaruusliigassa ja jatkopaikka Suomen Cupissa

Salossa pelattiin keskiviikkona LP Viestin ja Hämeenlinnan Lentopallokerhon välinen Mestaruusliigan ottelu, joka oli samalla myös Suomen Cupin ottelu. Kotijoukkue LP Viesti vei ottelun erin 3-0 (25-21, 25-22, 26-24).

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. LP Viesti oli selvästi päättänyt pelata paremmin, kuin kauden avausottelussa Pölkky Kuusamoa vastaan. Hämeenlinnan peräti seitsemän syöttövirhettä erään helpottivat LP Viestin pelaamista. Salolaiset puolestaan syöttivät hyvin eikä Hämeenlinna päässyt hyökkäämään keskeltä, laitahyökkäykset pitivät Hämeenlinnan pelissä mukana. LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen teki passarivaihdon (Viktoriia Tuchasvili -> Saana Virtanen) tilanteessa 19-19. Vasta 17-vuotias Virtanen esitti varsin rohkeaa peliä, sillä ensimmäinen kosketus oli keskihyökkäys ja toinen onnistunut peippi. Hämeenlinna otti erän ensimmäisen aikalisän tilanteessa 20-19, mutta se ei auttanut vaan LP Viesti sai kurottua turvallisen eron.

Toisessa erässä LP Viesti johti erää koko ajan muutamalla pisteellä, mutta Hämeenlinna nousi tasoihin tilanteessa 20-20. Kotijoukkueen Anniek Siebring kävi kovaa lyöntikisaa Hämeenlinnan Olena Leonenkon ja Emmi Riikilän kanssa, jotka tosin joutuivat lyömään useinmiten LP Viestin kolmen naisen torjuntaa vastaan. LP Viesti hyökkäsi näyttävästi keskeltä Tuchasvilin tarjoillessa Anna Czakanille ja Nea Haataiselle.

Myös kolmannessa erässä kotijoukkue johti parhaimmillaan jo 20-15, mutta Hämeenlinna ei luovuttanut missään vaiheessa. Hämeenlinnalta tuli syöttövaihtoon Tuuli Tuominen, joka ei arkaillut vaan syötti LP Viestin peliä vaikeuksiin. Jo toisessa erässä LP Viestillä kentällä käynyt Linnea Kuusela tuli auttamaan salolaisten vastaanottoa varmoilla suorituksillaan. Erän viimeiset pallot olivat molemmilta joukkueilta kovaa taistelua. Erän kaksi viimeistä pistettä olivat kotijoukkueen Iina Andrikopouloun käsialaa.

Ottelun voittaja LP Viesti jatkaa siis Suomen Cupissa, jossa puolivälierässä vastaan tulee OrPo. Ottelu pelataan Salossa 22.11.

Olena Leonenko, Hämeenlinna:

-Pitkä peli- ja harjoitustauko vaikeutti varsinkin omaa vastaanottoani, mutta hyökkäys onnistui. On mukavaa olla taas takaisin Mestaruusliigassa, täällä on hyvä tunnelma ja mukavat ihmiset.

Matteo Pentassuglia, Hämeenlinna:

-Emme tietenkään voi olla tyytyväisiä koska hävisimme, mutta peliesitykseemme voimme olla tyytyväisiä. Emme luovuttaneet, vaikka olimme kaksi erää jo hävinneet, vaan pelasimme viimeisenkin erän loppuun asti. Tänään LP Viesti oli 3-0 parempi eikä siinä ole selitettävää, he ovat tässä vaiheessa kautta valmiimpia. Emme ole päässeet tekemään kuusi vastaan kuusi -treenejä, joten pelaajat eivät ihan täysin vielä tunne toisiaan kentällä ja siitä aiheutuu sekaannuksia. Kolmekin virhettä erään voi olla ratkaisevaa. Uskon, että pystymme kauden mittaan paljon parempaan kuin tänään.

Anniek Siebring, LP Viesti:

-Meillä oli paljon enemmän luottoa toisiimme ja taistelua kuin ensimmäisessä pelissä. Peli sujui Vikin kanssa hyvin. Hämeenlinna onnistui mielestäni torjunta-puolustuksessa meitä paremmin.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

-Ihan hyvä ja tasapainoinen esitys. Voitto ja Suomen Cupin jatkopaikka olivat tärkeät, mutta tärkeintä oli kuitenkin parantaa peliä viime lauantaisesta ja saada onnistumisia joukkueelle. Kaksi ensimmäistä erää hyökättiin vahvasti joka puolelta, mutta niissä erissä olimme puolustuspelissä jäljessä vastustajaa. Hämeenlinna taisteli hyvin, aika kova henki heillä oli päällä kolmannessa erässä, kun menetimme selkeän johdon. Olen tyytyväinen, että heikon hetken jälkeen saimme kuitenkin erän käännettyä itsellemme.

-Olena Leonenko oli kova vastus meille tänään. Koitimme saada häntä syötöllä vaikeuksiin, mutta ei se hänen hyökkäämiseensä niin vaikuttanut.

-Anniek Siebring pelasi hyvän pelin ja myös Iina paransi selkeästi ensimmäisestä pelistä. Nuoret tytöt passari Saana Virtanen ja Linnea Kuusela tulivat myös rohkeasti kentälle. Saanalta peippi ja Linnealta hyvät syötöt ja nostot tiukoissa paikoissa olivat joukkueen kannalta ratkaisevia suorituksia.

LP Viesti - Hämeenlinna 3-0 (25-21, 25-22, 26-24)

LiigaPloki vei pisteet Kuopiossa

LiigaPlokin voitto-ottelu Puijo Wolleytä vastaan päättyi Kuopiossa lukemiin 1-3 (24-26, 17-25, 25-23, 18-25)

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä kummankin joukkueen viedessä erää vuorollaan. Tilanteesta 6-6 Ploki repäisi pienen kaulan pisteisiin 6-9. Puijon ottaman aikalisän jälkeen tilanne kaventui jo yhteen pisteeseen, mutta vieraat kirivät edelle 8-14. Yleisöön menevien kovienkin suoritusten myötä tilanne oli kohta 10-15 ja Puijo toistamiseen aikalisällä. Pisteissä 12-17 kotijoukkue turvautui tuplavaihtoon ja kavensi pisteiksi 14-17, Plokin vuoro ottaa aikalisä. Kotijoukkue hyökkäsi rajusti jo pisteen päähän. Vieraat otti muutaman pisteen lisää ja kotijoukkueen kavennettua 20-23 otti Ploki toisen aikalisänsä. Siitä ei ollut apua, vaan Puijo kavensi edelleen ja tasoitti tilanteeksi 23-23. Ensimmäisenä eräpallotilanteeseen pääsi Puijo, seuraavana Ploki, joka sitten veikin erän lukemin 24-26.

Toiseen erään Puijo sisuuntui ja meni heittämällä 7-2 johtoon. Ploki otti aikalisän, vaihtoi pelaajan ja hivuttautui pikkuhiljaa perään kaventaen tilanteeksi 8-5 ja edelleen 9-8. Kumpikin joukkue otti välillä pisteen itselleen ja välillä antoi sellaisen verkon toiselle puolelle. Ploki siirtyi 10 pisteen kohdalla rinnalle ja ohi, erä olikin kohta 10-14. Vuorotellen syötettiin ja vastaanotettiin, hyökättiin ja puolustettiin, vaihdettiin pelaajia. Ploki voitti enemmän palloja ja vei erän 17-25.

Kolmannen erän alun tasaisten hetkien jälkeen Puijo vei tilanteeksi 5-2. Kumpikin joukkue pelasi yleisöön menevää tasokastakin lentopalloa. Edettiin pisteen-parin erolla ja tultiin tasatilanteeseen 9-9. Ploki pysyi kuitenkin peräpenkillä, ja ero kasvoi tilanteessa 18-12 jo kuuteen pisteeseen. Vierasjoukkueen aikalisän jälkeen peli tasoittui ja Ploki punnersi rinnalle tilanteessa 21-21, ja otti myös seuraavan pisteen. Puijo kuitenkin nousi ja väänsi itsensä ensimmäisenä eräpallotilanteeseen ja otti kolmannen erän 25-23.

Kotijoukkue oli selvästi ajatellut neljättä erää pesäpallotermein neljännen tasoittavaksi. Ajatus kantoi ensimmäiseen etappiin tilanteeseen 10-7. Yleisökin innostui toden teolla kannustamaan ja tilanteessa 11-7 päädyttiin vieraiden rauhoittavalle aikalisälle. Kaksi pistettä aikalisä antoikin, mutta edelleen jatkettiin Puijon pienessä johdossa. Ploki tuli kuitenkin tasoihin 14-14 ja siirtyi johtoon. Puijo otti parin pallon jälkeen lisähappea, mutta elvytyksestä ja tulostaulun lukemisssa 16-21 tehdystä tuplavaihdosta huolimatta Ploki karkasi erävoittoon 18-25 ja voitti ottelun 1-3.

Jukka Lehtonen, PuWo

- Tasaisuutta tarvitaan vielä, taktiikkapuolella on vielä vara nopeuttaa reagointia. Vastustajan uusi joukkue oli meille vielä hakusessa, ja on mielenkiintoista nähden miten Ploki pelaa kun saa toisenkin viikon harjoitella yhdessä.