Seuraa meitä somessa:

LP Viesti nousi liigakärkeen

06.12.2017

LP Viestin ja LP-Vampulan joukkueiden voimasuhteet eivät olleet muuttuneet neljän päivän aikana mihinkään (silloin kun kentällä ovat ykköskokoonpanot), vaan LP Viesti on edelleen 3-0 -lukemin parempi. Itsenäisyyspäivän aattoillan liigaottelussa eränumerot olivat 25-14, 25-17 ja 25-16.

Voitto tiesi samalla LP Viestin nousua ensimmäistä kertaa tällä kaudella naisten Mestaruusliigan kärkipaikalle. Salolaisilla on kasassa kymmenestä ottelusta kolmea pistettä vaille täydet 27 pistettä. Pölkky Kuusamo on tasapisteissä, mutta kolme peliä enemmän pelanneena. OrPo on sarjataulukossa nyt kolmantena pisteen päässä LP Viestistä yhden pelin enemmän pelanneena ja HPK neljäntenä myös pisteen päässä kärjestä kaksi peliä enemmän pelanneena.

Ottelun pienenä erikoisuutena oli yleisömäärä: runsaiden eri tapahtumien ruuhkassa LP Viesti sai Salohalliin 561 katsojaa, joista peräti 205 käytti hyväkseen "ilmaiseksi Suomen lipun kanssa sisään" -etua hyväkseen. Suomen liput toivatkin mukavasti väriä muutoin aika rutiinipeliin.

Pelin kulusta kertoo paljon se, että LP-Vampula oli koko ottelussa kaksi kertaa johtoasemassa: kolmannessa erässä 1-2 ja 3-4. Tilastojen perusteella merkittävin ero oli hyökkäystehoissa: LP Viesti mätti palloja lattiaan 40-prosenttisin tehoin, vieraat jäivät 23%:iin.

Tilastot vahvisti vieraiden parhaana palkittu Roosa Nieminen.

- Meidän vastaanotto toimi ihan kohtuullisen hyvin, mutta hyökkäyksistä jäi paljon tehoja puuttumaan. Kaikkiaan tämä oli näistä joukkueiden kolmesta kohtaamisesta meidän heikoin, mietti Nieminen (tehot 6/+4).

Salohallissa oli myös naisten maajoukkueen päävalmentaja ja hänen kiikarissa olivat ottelussa etenkin keskipelaajat, siis myös Roosa Nieminen salolaiskaksikon Czakan - Kettunen lisäksi.

LP Viestin puolesta median edessä oli Roosa Heikkiniemi. Hänelle avautui kuusikkopaikka, kun isosisko Ronja Heikkiniemi vietti iltaa ylioppilaslakki päässään.

- Vasta pukuhuoneessa ennen peliä sain tietää paikan avauksesta, näin meillä on normaalistikin tapana. Pelattiin minusta aika ehjä peli joukkueena, omassa pelissä on edelleen sellaisia junnumaisia virheitä ja nukahduksia, kritisoi Roosa Heikkiniemi, 16, peliään.
Nuorempi Heikkiniemi sai kuitenkin aikaan tehot 9/+2.

LP-Vampulan valmentaja Arttu Keränen hyväksyi lehdistötilaisuuden juontajan kommentin: turpiin tuli.

- Juu, sano vain suoraan, turpiin otettiin. Ei me oltu tässä salissa ja pelissä ollenkaan, valmistautuminen ei onnistunut ja siinä asiassa saadaan kaikki katsoa kukin peiliin. Toisaalta: LP Viesti pelasi hyvän pelin, tunnusti Keränen.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen toivoi, että Vampula olisi pelannut kauden parhaan pelinsä. Näin ei käynyt.

- Tätä toivoin sillä taustalla, että meillä on tiistaina Tsekissä kova CEV-ottelu ja olisimme kaivanneet hyvää, kovaa peliä. Pelattiin kuitenkin ehjä peli, mietti Lemminkäinen, joka pääsi käyttämään runsaasti myös vaihtopelaajiaan etenkin toisessa erässä.

Niin Lemminkäinen kuin Keränenkin kritisoivat niin tämän ottelun kuin koko alkukauden tuomarityöskentelyä.

- Meillä on tällä kaudella ollut vain yhdessä ottelussa sellainen tuomarilinja käsittelyissä, että silloin tiesi, milloin kosketukset vihelletään ja milloin ei. Useimmissa muissa peleissä linja on ollut hyvin epävarma ja ennalta-arvaamaton. Erityisesti huonojen käsittelyiden päästäminen läpi on huono linja, sillä tavalla eivät pelaajat kehity, tiivisti Lemminkäinen ja Arttu Keränen nyökytteli vieressä.

Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksien ja vapaapäivän jälkeen LP Viesti "vaihtaa" jälleen nimensä reiluksi viikoksi muotoon LP SALO tulevan CEV-cupin ottelun takia. Joukkue lähtee Salosta kohti Tsekkiä varhain sunnuntaina aamulla, matkustaa Brnon kaupunkiin ja valmistautuu siellä puolentoista vuorokauden ajan tiistaina 12.12. pelattavaan otteluun Kralovo Pole BRNO -nimistä joukkuetta vastaan.

Brnosta haetaan asetelmia Salohallissa pelattavaan toiseen osaotteluun 10.1.2018.

Mestaruusliigaa LP Viesti pelaa vielä ennen viikon mittaista joulutaukoa kahden ottelun verran, molemmat samalla Pohjanmaan - Keski-Suomen matkalla vieraspeleinä: 17.12. Nurmon Jymyä vastaan ja 18.12. LiigaPlokia vastaan.

Valmistautuminen 2.1. pelattavaan LP Viesti - LP Kangasala -otteluun sekä tulevaan Suomen cupin Final4 -tapahtumaan Turussa käynnistyy joulun jälkeen 27.12. Ennen vuoden vaihtumista ohjelmassa on mm. parin päivän leiri Lohjan Kisakallion urheiluopistolla.

Otteluisäntä Talonmiespalvelu A. Määtän palkinnot:
Anna Czakan, LP Viesti
Roosa Nieminen, LP-Vampula

LähiTapiolan pisteet:
3 Czakan LP Viesti
2 Kosonen LP Viesti
1 Hämäläinen LP Viesti

LP Viesti - LP-Vampula 3-0
25-14, 25-17, 25-16
LP Viesti: Laak 15/+10,Kosonen 13/+9, Roosa Heikkiniemi 9/+2
LP-Vampula: Hujanen 7/+0,Nieminen 6/+4
Katsojia: 561

Ottelutilasto


  Takaisin