Seuraa meitä somessa:

LP Viesti otti finaalipaikan katkolle

24.03.2018

LP Viesti otti 2-0 -johdon naisten Mestaruusliigan välierissä kukistettuaan lauantaina LP Kangasalan sen koitikentällä 3-1 (25-18, 24-26, 25-16, 25-15). Finaalipaikka on näin katkolla salolaisille sen kotikentällä ensi keskiviikkona.

Kangasala antoi ottelussa paljon kovemman vastuksen kuin perjantaina Salossa, mutta myös LP Viesti paransi otteitaan. Toisen erän koitjoukkue kuittasi nimiinsöä Jessica Wagnerin loistokkaan hyökkäyspelin myötä. Muissa erissä LP Viesti jyräsi etenkin loppupuolikkaalla vahvasti.

LP Viestin ykköseksi nousi 18/+11 tehnyt Noora Kosonen, joka sai hyvää tukea koko muulta salolaisnaisistolta. LP Viesti muutti perjantaista peluutustaan sen verran, että Hanna-Mari Arminen pelasi suurimman osan pelistä ns. puolustavana liberona ja Roosa Heikkiniemi hoiti vastaanottopuolen.

Avauserän edetessä Brisebois alkoi löytää tehojaan, mutta apuja ei muualta juuri tullut. Keskihyökkäystä ei käytetty juuri lainkaan, vaikka vastaanotto oli ihan kelvollisella tasolla. Viesti sen sijaan suoritti läpi erän riittävän tasaisesti ja laajalla rintamalla, ja vei sen lopulta selkeästi.

Toiseen erään Kangasala tuli rohkeammin heti alusta, ja johti erää pitkään. Passari Uiato löysi jälleen Wagnerin, joka pelasikin huiman erän (9/+9). Viesti kiri kuitenkin erän lopulla jo ohikin. Loppuerä saatiin ihastella vuorotellen Wagnerin ja Kososen suorituksia. Erä ratkeaa lopulta Taija Tikan komeaan torjuntaan.

Kolmas erä on tasainen puoliväliin asti. Sitten Kangasalan vastaanotto alkaa horjua, ja muitakin virheitä alkaa tulla. Lopussa peli hajoaa täysin, ja Viesti rallattelee helposti selvään erävoittoon.

Neljättä erää Viesti hallitsi läpi ottelun hyvin pelanneiden Noora Kososen ja Anna Czakanin johdolla, eikä Kangasala löytänyt keinoja ottelun kääntämiseksi.

Anna Czakan, LP Viesti:

- Kangasala paransi paljon eilisestä, niin kuin mekin. Saatiin hyvin heidän kaksi päähyökkääjää Wagner ja Brisebois kiinni.

Jessica Wagner, LP Kangasala:

- Meillä on vahan ongelmana, että annetaan vastustajalle aina piste tai pari jokaisella omalla syötöllä, ja ero kasvaa erän edetessä näin liikaa. Saatiin kuitenkin vähennettyä virheitä eilisestä. Nyt levätään hiukan ja keskiviikkona tullaan täysillä takaisin.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Kova esitys meiltä. Hyökkäys ja vastaanotto toimivat hyvin läpi ottelun. Kahdessa ensimmäisessä erässä tehtiin torjunnassa ja puolustuksessa virheitä, mutta seuraavissa erissä saatiin nekin kuntoon. Ollaan tasaisempi joukkue. Se on ratkaissut nämä kaksi ottelua meille. Kangasalan syöttö oli yllättävän helppo tänään.

Kai Stenius, LP Kangasala:

- Odotin, että toisen erän voiton jälkeen olisi peli lähtenyt käyntiin, mutta ei. Aika pehmeää on. Jännitys tuntuu olevan kova. Suomalaisten laiturien 20 % tehoilla ei voiteta näitä pelejä. Viesti luki kyllä meidän peliä hyvin. Ja onhan se niin, että Wagnerin kautta pitää pelata silloin, kun paikka tulee, joten hyökkäyksestä tulee väkisin hyvin yksinkertaista. Jotakin täytyy yrittää keksiä.

Parhaat pelaajat:
Jessica Wagner, LP Kangasala
Anna Czakan, LP Viesti

LP Kangasala - LP Viesti 1-3
18-25, 26-24, 16-25, 15-25
LP Kangasala: Brisebois 24/+11,Wagner 17/+14,Riikonen 5/+-2
LP Viesti: Kosonen 18/+11,Laak 18/+10,Czakan 13/+9
Katsojia: 453

Kuvat: Pertti Flinck / LP Kangasala

Ottelutilasto

Välierien tilanteet

LP Viesti - LP Kangasala 2-0
HPK - LiigaPloki 1-0
Kolmella voitolla finaaleihin

Välierien otteluohjelma

Ke 28.3. 18:30 LP Viesti - LP Kangasala
Tarvittaessa
Pe 30.3. 17:00 LP Kangasala - LP Viesti
Su 1.4. 17:00 LP Viesti - LP Kangasala

Su 25.3. 17:00 LiigaPloki - HPK
Ke 28.3. 18:30 HPK - LiigaPloki
Tarvittaessa
Pe 30.3. 18:30 LiigaPloki - HPK
Su 1.4. 18:00 HPK – LiigaPloki

  Takaisin