LP Viesti selvästi kovempi kovien kohtaamisessa

12.10.2018

Hämeenllinnan Lentopallokerho ei löytänyt aseita Ylen TV-ottelussa ja viime kauden finaaliuusinnassa LP Viestin voittamiseen, joka haki helpot pisteet Hämeenlinnasta erin 3-0 (21-25, 20-25 ja 18-25).

LP Viesti oli selvästi paremmalla asenteella matkassa ja ansaitsi voittonsa tasaisuudella. Salolaisista ei heikkoa lenkkiä löytynyt ja vastaavasti Kerho tunaroi välillä helpotkin pallot.

LP Viesti lähti viemään avauserää päättäväisesti heti alusta asti ja onnistui laajalla rintamalla. Vahvan hyökkäys- ja syöttöpelin ansiosta Viesti pysyi kuskin paikalla aina erän loppuun asti ja eteni erävoittoon 21-25.

Toinenkin erä alkoi Viestiltä pirteästi ja joukkue otti nopeasti 0-4 johdon. Hämeenlinna sai kuitenkin pikkuhiljaa koneitaan käyntiin ja otti johdon 10-8. Libero Hillaelina Hämäläinen otti monta tärkeää puolustusta sekä teki vielä hyökkäyspisteenkin ja Viesti otti jälleen kuskin paikan ja karkasi 12-17 johtoon. Hämeenlinna kiri vielä 16-18 tilanteeseen, mutta Kertu Laakin ja Anna Czakanin hyvien otteiden myötä Viesti piti johtonsa ja vei erän lopulta 20-25.

Kolmattakin erää edettiin Viestin komennossa. Kertu Laakin käsi alkoi lämmetä entisestään ja Hillaelina Hämäläinen jatkoi hienoa puolustuspelaamistaan. Viesti piti johtonsa loppuun asti ja eteni selkeään erävoittoon 18-25 ja otteluvoittoon 0-3.

Matteo Pentassuglio, Lentiskerho:

- Molemmat joukkueet ovat hyviä. Välillä tulee vaan huippujoukkuetta vastaan pelatessa itselle se huono päivä. Meidän joukkue on ehkä vähän väsynyt. Lisäksi vastustajan Hillaelina Hämäläinen oli vaan niin hyvä, kehui Matteo vatustajan liberoa.

Emmi Riikilä, Lentiskerho:

- Tappio kyllä harmittaa mutta oltiin vähän väsyneitä. Tällaisia päiviä tulee. Olen ihan hyvillä mielin silti.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

-Tärkeä vierasvoitto sarjajohtajasta ja täydet kolme pistettä, niin täytyy olla todella tyytyväinen. Oltiin tänään selkeästi parempi joukkue ja mahdollisuus oli voittaa selkeämmin, mutta oikeastaan joka erässä annettiin vastustajalle mahdollisuus tulla peliin mukaan. Hillaelina Hämäläinen oli todella hyvä ja oli suurin syyllinen vastustajan vaisuun hyökkäyspeliin. Veda Mansikkaviita pelasi kauden parhaan pelinsä ja laitapelaamisessa oltiin selkeästi vastustajaa edellä. Keskipelaajista Anna Czakan oli kova torjunnassa ja Pilvi Kettunen hyökkäsi tehokkaasti. Vastassa ovat olleet OrPo ja Hämeenlinna vieraissa sekä mestarisuosikki Kangasala kotona, niin erittäin tyytyväinen täytyy olla kuuteen pisteeseen.