Seuraa meitä somessa:

LP Viesti siirsi mestaruusratkaisun sunnuntaille

12.04.2018

Hallitseva mestari LP Viesti venyi torstaina Hämeenlinnassa neljännen finaalin voittoon takamatkalta ja siirsi naisten Mestaruusliigan ratkaisun kauden 2017-2018 osalta sunnuntaille Salohalliin. LP Viesti löi HPK.n erin 2-3 (26-28, 25-18, 25-20, 20-25, 10-15).

LP Viesti nousi kuuden pisteen takaa avauserän voittoon jatkopalloilla 28-26, vaikka joukkueen ykköshammas Kertu Laak viettikin suurimman osan erästä vaihdossa. Toinen erä oli kotijoukkueen, kuten kolmaskin.

Näin neljänteen erään lähdettiin HPK:n tarvitessa enää yhden erävoiton mestaruuteen.

Laak pääsi koko ajan peliin paremmin mukaan ja edes libero Saana Koljosen ja yleispelaajien Suvi Kokkosen sekä Salla Karhun vahvat otteet eitvät saaneet HPK:ta vietyä enää erävoittoon. Viides erä oli jo selkeästi salolaisten, kun kotijoukkueen tuplavaihto näytti sotkeneen pasmat sen osalta melko pahasti.

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

- Missasimme ensimmäisessä erässä ison mahdollisuuden. Loppu ei ollut hallinnassamme. Toisen ja kolmannen erän pelasimme hyvää lentopalloa. Neljännessä ja viidennessä erässä henkinen lähestymistapamme oli väärä. Viesti muutti pari juttua syötössään, ja se toimi. He venyttivät vastaanottoriviämme jatkuvasti eivätkä tehneet virheitä. Sitten teimme liikaa virheitä, koska jouduimme ottamaan riskejä. Selitys tulokseen ei tietenkään tule yhden joukkueen kautta. Salo muutti myös hyökkäysstrategiaansa ja oli hyvä. Muutama nuori pelaajamme pelasi tänään todella kypsästi, kun taas kokeneemmat vaikuttivat nuorilta. Sitä sattuu, vaikka sanotaan, että tällaisiin hetkiin tottuu pelatessa.

LP Viesti-päävalmentaja Tomi Lemminkäinen:

- Saimme syötön tänään vähän enemmän pois Saanan ulottuvilta. Ensimmäinen erä oli sikäli tärkeä, että se nousu kuuden pisteen takaa voittoon antoi paljon itseluottamusta neljänteen ja viidenteen erään. Saimme niihin eriin hyvät alut ja käytännössä johdimme niitä eriä koko ajan. Puhuimme kolmannen erän jälkeen, että puolustuksemme oli näennäistä. Siihen tuli kahteen viimeiseen erään oleellinen muutos. Varsinkin Kosonen ja Heikkiniemi alkoivat hakea kutospaikalta palloja, jotka kolmessa ensimmäisessä erässä jäivät kenttään, ja Hiltsukin paransi puolustuspeliään. Vaisun alun jälkeen myös Kertu oli omalla tasollaan. Oli toki kova ratkaisu ottaa hänet ensimmäisessä erässä pois, mutta saimme siten pelin käyntiin.

HPK-libero, MVP, Saana Koljonen:

- Ratkesi aika moneen asiaan, mutta lopussa söhlimme itse aika monta palloa. Viestin syöttö oli lopussa myös tosi hyvä, joten se oli ehkä avainasia tuloksen kannalta. Tällä hetkellä harmittaa niin pirusti, ettei oma peli lämmitä yhtään. Pettymys on ensimmäisenä rinnassa, mutta sunnuntaina on uusi peli. Meillä oli kaksi mahdollisuutta ja hukkasimme nyt toisen. Ei auta muuta kuin nostaa pää pensaasta ja lähteä palautumaan kohti sunnuntaita. En usko, että sillä ensimmäisellä erällä oli tänään tavallaan merkitystä tuloksen kannalta. Mentaliteettimme on, että jokainen pallo pitää taistella.

LP Viesti-passari, kapteeni, Elina Käsnänen:

- Kohtaamisemme ovat yleensä olleet aikamoista vuoristorataa, kuten tänäänkin. Olimme aikamoisessa sillassa painitermein. Meidän naisilta ihan mahtavaa periksiantamattomuutta, jolla haimme kolme erävoittoa. Syöttömme olisi voinut olla kovempi, mutta vastustaja nosti ja hyökkäsi tosi hyvin. Loppua kohti kaivoimme tehot ja taistelutahdon. Tällä kertaa oli meidän vuoro viedä viisieräinen. Salossa kaksi viimeistä erää meni HPK:lle ja täällä meille, joten ehkä asenne oli nyt meillä parempi. Kukaan ei ole kuitenkaan voittanut vielä mitään eikä myöskään hävinnyt. Toivottavasti Salossa on sunnuntaina täysi mökki.

HPK - LP Viesti 2-3
26-28, 25-18, 25-20, 20-25, 10-15
HPK: Kokkonen 20/+12, Karhu 18/+4, Öhman 17/+13
LP Viesti: Laak 23/+13, Kosonen 14/+4, Heikkiniemi 13/+4
Katsojia: 1297

Ottelutilasto

Kuvat: Veli-Matti A. Pitkänen / HPK

  Takaisin