Seuraa meitä somessa:

LP Viesti vahvisti rivejään liberolla ja kahdella keskipelaajalla

23.04.2019

LP Viesti on tehnyt kolme uutta pelaajasopimusta kaudelle 2019-2020. Joukkueeseen liittyvät libero Eveliina Rautiainen sekä keskipelaajat Nea Haatainen ja Inka Mehtola.

Eveliina Rautiainen on pelannut aiemmat kautensa LiigaEuran, HPK:n sekä Pölkky Kuusamon riveissä. Lapin Narvi-Pallon kasvatilla on tilillään kaksi Suomen mestaruutta, yksi SM-hopea sekä SM-kaksi pronssia.

- Olen iloinen mahdollisuudesta edustaa suomalaista huippuseuraa tulevalla kaudella ja kiittää LP Viestiä luottamuksesta. Henkilökohtaisena tavoitteenani on maajoukkuepaikka ja ulkomaan pelikentät kiinnostavat. LP Viesti on varmasti loistava paikka näiden tavoitteiden saavuttamiseksi hyvän valmennuksen ansiosta. Ensimmäinen tavoite tulevalle kaudelle on kuitenkin auttaa Viestiä uusimaan mestaruus. Salossa on hyvä ja menestyksekäs valmennus, joka auttaa näiden tavoitteiden saavuttamisesa. Olen todella innoissani tulevasta kaudesta, uusien ihmisten tapaamisesta ja joukkueeseen tutustumisesta. LP Viestin monivuotinen hyvä tekeminen ja pitkäjänteisyys ja tahto saavuttaa yhteiset tavoitteeet saivat minut tulemaan Saloon, kertoi Eveliina tunnelmistaan.

- Eveliina on tottunut olemaan jo useamman vuoden menestyvässä joukkueessa ja on myös tottunut taistelemaan peliajasta, mikä on hyvä juttu. Uskon hänellä olevan hyvät mahdollisuudet olla ensi kaudella liigan parhaimpia liberoita ja henkilökohtaisella tasolla maajoukkuepaikka on lähivuosina realistinen tavoite, kertoi päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

Nea Haatainen pelasi kaksi viimeistä kauttaan Pölkky Kuusamossa ja sitä ennen hän on edustanut Viron Kohilaa sekä Kuortaneen joukkuetta. Keskipelaajan paikkaa pelaava Haatainen oli voittamassa SM-pronssia keväällä Kuusamon joukkueessa ja tililtä löytyy myös Suomen Cupin hopea vuodelta 2017.

- Odotan kehittyväni pelaajana ja saavan uutta oppia ja haastamaan muita pelaajia samalla. Olen kuullut että Salossa on hyvä valmennus sekä laji- että fysiikkapuolella. Joukkue taistelee joka vuosi kirkkaimmista mitaleista niin asiat on hoidettu todella hyvin. Salo on myös mukava pieni kaupunki, minne on helppo kotiutua. Odotan innolla uutta kautta, kertoi Nea tunnelmistaan.

-Nea on ollut vakiokasvo nuorten maajoukkueissa ja tuo hyvää kilpailua keskipelaajien peluuttamiseen. Hänellä on hyvät mahdollisuudet kehittyä naisten maajoukkuetasolle. Hän saa myös mittarin siihen päivittäisessä tekemisessä, kun Anna Czakan on joukkueessa, kertoi päävalmentaja Lemminkäinen.

18-vuotias Inka Mehtola on Raahen Lentopallon kasvatti. 181-senttinen keskipelaaja on voittanut urallaan B-tyttöjen SM-hopeaa ja hän on ansioitunut myös korkeushypyssä, mm. voittaen Suomi-Ruotsi tyttöjen maaottelun vuonna 2018.

- Halusin lähteä hakemaan uusia kokemuksia ja mahdollisuuksia ja mielestäni LP Viestillä on siinä asiassa paljon annettavaa. Ensi kaudelta odotan kovien pelien myötä kehittymistä niin pelillisellä kuin henkiselläkin puolella ja totta kai uusia tuttavuuksia, kertoi Inka.

- Inka kävi jo viime kesänä kesällä treeneissä ja pärjäsi ihan hyvin liigaporukankin mukana. Silloin hän ei vielä halunnut lähteä kauas kotimaisemista, mutta tällä kertaa halusi lähteä ja hyvä niin. Yleisurheilutausta auttaa monessa asiassa todella paljon lentopallossakin ja antaa hyvät lähtökohdat kehittymiselle. Todennäköisesti pääpelipaikka tulee olemaan Akatemiajoukkue ja kovalla työllä on mahdollisuus taistella peliajasta myös liigajoukkueessa, jos kehittyminen on riittävää, Lemminkäinen kommentoi.

- Joukkueen rakentaminen sujuu hyvin aikataulussa ja sopimuksia on hyvä määrä, vaikka kausi päättyi vasta muutama viikko sitten. Tiedossa on myös, että keskipelaaja Pilvi Kettunen ei jatka ensi kaudella LP Viestissä. Näillä näkymin liigajoukkueeseen tulee vielä 4-5 sopimuspelaajaa lisää, jotka tarkoittavat kahta yleispelaajaa, yhtä keskipelaajaa sekä 1-2 hakkuria, kertoi Lemminkäinen

Eveliina Rautiainen

Synt. 1.4.1995
Pituus 168 cm
Pelipaikka libero
Kasvattajaseura Lapin Narvi-Pallo
1. liigaottelu 3.10.2012 HPK - LiigaEura
Liigaseurat: LiigEura 12-14, HPK 14-18, Pölkky Kuusamo 18-19
Suomen mestari 2016, 2018
SM-hopea 2017
SM-pronssia 2015, 2019
Suomen Cup 2017
Suomen Cupin hopeaa 2014, 2016
Liigaotteluita 187
Liigapisteitä 14

Nea Haatainen

Synt. 26.9.2000
Pituus 186 cm
Pelipaikka keskipelaaja
Kasvattajaseura Savonlinnan Ajo
1. liigaottelu 8.11.2016 Pölkky - Kuortane
Liigaseurat: Kohila (Viro) 15-16, Kuortane 16-17, Pölkky Kuusamo 17-19
SM-pronssia 2019
Suomen Cupin hopea 2017
Liigaotteluta 79
Liigapisteitä 181

Inka Mehtola

Synt. 8.2.2001
Pituus 181
Pelipaikka keskipelaaja
Kasvattajaseura Raahen Lentopallo
B-tyttöjen SM-hopeaa 2017 ja 2018, alue SM-hopea 2015
Korkeushypyssä Suomi-Ruotsi tyttöjen maaotteluvoitto 2018 sekä viisinkertainen SM-mitalisti 14-19 -v sarjoissa

  Takaisin