Seuraa meitä somessa:

LP Viesti vei jännittävän toisen finaalin

09.04.2017

LP Viesti venyi kotikentällään sunnuntaina toisen naisten Mestaruusliigan finaalin voittoon HPK:ta vastaan erin 3-2 ja otti finaalisarjassa johdon voitoin 2-0. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.

LP Viesti ja HPK tarjosivat naisten lentopallon Mestaruusliigan toisessa finaalissa hienon ottelun. Kotijoukkue otti yli 2-tuntisen rallin jälkeen 3-2 (25-19, 25-22, 23-25, 18-25, 15-12) –voiton. Voiton myötä Salo nousi finaalisarjassa 2-0-johtoon. Suomenmestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Ottelu alkoi odotetun tasaisena. HPK nautti johtoasemasta tilanteessa 5-6, mutta sen jälkeen LP Viesti ei johtoasemaa enää vierailleen antanut. Se hyökkäsi aktiivisesti ja otti 12-8-johdon, jonka vieraat kuitenkin vielä kavensivat tilanteeseen 13-12. LP Viesti laitahyökkäys (Noora Kosonen, Ronja Heikkiniemi, Pauliina Vilponen) oli voimissaan, ja kun Viktoriia Tuchashvili heitteli jälleen maailman luokan passeja, niin kotijoukkue vyöryi erävoittoon 25-19.

Toinen erä oli lentopalloa parhaimmillaan. Kumminkin joukkue halusi voittaa jokaisen pallon. Mukaan mahtui myös muutamia outoja virheitä sekä finaalien luonteenmukaisesti pieniä keskustelutuokioita tuomarin kanssa. LP Viestin puolustus etenkin oli vakuuttavaa, ehkäpä jopa kauden parasta. Joukkueet olivat tasoissa 19-19, mutta ratkaisupalloissa kotijoukkue oli voimakkaampi. Erän voittopisteen iski jälleen avausviisikkoon nostettu Viestin oma kasvatti Anna Czakan.

Kolmannen erän alussa HPK sortui omiin virheisiin. Joukkueen päävalmentaja Luca Chiappini oli pakotettu jo toiseen aikalisäänsä tilanteessa 8-4. Se kannatti, sillä hetken kuluttua Salohallin tulostaululla olivat lukemat 9-9. HPK karkasi 12-16-johtoon. Kuusi peräkkäistä pistettä tulivat kolmella ässäsyötöllä ja kolmella torjuntapisteellä. HPK vei erän 23-25, kun se onnistui neljännessä eräpallossaan.

Neljäs erä oli kotijoukkueelta vaisu. HPK oli kuskin paikalla maaliin asti. LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen yritti vielä herätellä joukkuettaan vaihdoilla, mutta erävoittoon asti usko ei riittänyt. Erä vieraille 18-25.

Ottelu sai viidennessä erässä arvoisensa päätökseen. Ensin sitä vei HPK ja sitten LP Viesti. 11-11 jälkeen kotijoukkue antoi Salohalliin keväthurmosta koko rahalla. Ensin kapteeni Pauliina Vilponen räjäytti tilanteen ässäsyötöllä 14 pisteeseen, ja lopullisen karnevaalin käynnisti Nadezhda Gokhshtein iskemällä pallon HPK:n lattiaan: erä 15-12 Salolle ja koko ottelu 3-2.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran tiistaina Hämeenlinnassa. LP Viestin seuraava kotiottelu finaalisarjassa on pitkäperjantaina. Ottelu alkaa Salohallissa kello 18:00.

Piia Korhonen, HPK:

- Yritetään unohtaa tämä mahdollisimman nopeasti, ja parannetaan omaa peliämme. Kolmas ja neljäs erä oli meiltä parempaa peliä, mutta pitäisi pelata koko peli niin. Syötimme ihan hyvin ja torjuntojakin tuli. Ratkaisupalloissa he olivat parempia.

Pauliina Vilponen, LP Viesti:

- Ei paljon parempi fiilis voisi olla. Yritän nyt painaa tuon viimeisen erän hetket mieleeni. Jokainen peli on uusi peli. Hetken saadaan nauttia nyt tästä voitosta, mutta huomenna alkaa valmistautuminen seuraavaan peliin.

Luca Chiappini, päävalmentaja, HPK:

- Tänään oli kaksi peliä yhden pelin sisällä. Aluksi emme löytäneet omaa rytmiämme. Pyysin pelaajia pysymään kärsivällisenä. Kolmannessa erässä otin Noora Venhon kentälle, ja pelimme oli energisempää. Tämä oli hyvä show yleisölle. Täytyy katsoa peli läpi ja miettiä mitä vaihdetaan seuraavaan peliin. Ehkä juuri nyt Salo pelaa parempaa lentopalloa ja korkeammalla tasolla.

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja, LP Viesti:

- HPK pelasi paremmin kuin ensimmäisessä pelissä. Kaksi ensimmäistä erää pelasimme todella kovalla tasolla. Meillä oli vähän vastaanotossa ongelmia, mutta laiturit hoitivat tilanteen. Se vähän harmittaa, että kolmas erä lähti meiltä hyvin, mutta emme pystyneet tappamaan sitä. Viidennessä erässä tehtiin hieno nousu, ja erikseen on mainittava Saanan (Lindgren) torjuntapiste ja Annan (Czakan) puolustus lopussa. Voimasuhteet ovat vähän tasoittuneet runkosarjan jälkeen, mutta edelleen me olemme se sitkeä haastaja.

LähiTapiolan ottelun vakuuttavin pelaaja: Noora Kosonen, LP Viesti.

Otteluisäntä Traktoauton valitsemat parhaat pelaajat: Pauliina Vilponen, LP Viesti ja Piia Korhonen, HPK.LP Viesti - HPK 3-2
25-19, 25-22, 23-25, 18-25, 15-12
LP Viesti: Vilponen 17/+10,Kosonen 15/+5,Gokhshtein 14/+8
HPK: Korhonen 23/+17,Madsen 12/+7,Kehoe 11/+9
Katsojia: 639

Ottelutilasto

Kuvat: Osku Sahlsten

  Takaisin