LP Viestille kärkiottelusta 12:s perättäinen voitto

20.11.2021

Naisten Mestaruusliigan kärkikamppailussa LP Viesti otti täydet sarjapisteet LP Kangasalta ja samalla peräti 12:nnen perättäisen liigavoittonsa. LP Kangasalle tappio katkaisi samalla sen 11 perättäisen voiton sarjan. Liigavoittoihin pelasivat lauantaina myös Puijo Wolley, OrPo, Hämeenlinnan Lentopallokerho sekä LiigaPloki.

Puijo kuittasi tappionsa WoVoa vastaan viidessä erässä

Puijo Wolley ja WoVo tarvitsivat lauantaina täydet viisi erää paremmuutensa selvittämiseen. Kymmenen päivää aiemmin Rovaniemellä WoVo vei voiton 3-0, nyt Puijo Wolley 3-2 (25-19, 25-20, 19-25, 18-25, 15-9).

WoVon Oona Viljaselle ottelu oli 100. pääsarjassa.

Peliin aloitukseen Puijolta passari Venla Hyttinen, hakkuri Natasha Calkins, laiturit Hilkka Hujanen ja Emilia Kääntä, liberoista nostavana Petra Sahlberg, puolustavana Henna Minkkinen, keskellä päivän synttärisankari Pihla Pohjola ja Pilvi Kettunen.

WoVolta kentälle passari Sashiko Sanay, hakkuri Saana Lindgren, keskellä Anny Caroliny Ramos ja Assi Vainikka, liberona Janina Laine ja laidoissa Riikkaliisa Kärkkäinen ja Martina Konecna.

Peli alkupuoli oli Puijon naisten puolelta agressiivista, kovalla syötöllä kotijoukkue sai WoVon yleispelaajat vaikeuksiin ja hyökkäystehot kuriin. Hyvää torjunta puolustusta ja hyökkäyspeli toimi laidoista. Puijo meni reilussa johdossa läpi erän hyvien syöttövuorojen ansiosta. Tuplavaihdolla Anni Toivonen ja Sanni Määttä sisään. Hyviä suorituksia vaihtopelaajilta ja ero pysyi selvänä. WoVo vaihtoi erän loppupuolella Oona Viljasen Konecnan tilalle. Samoin WoVon valmentaja kokeili piristää peliä tuplavaihdolla, Petra Salmelan tullessa passariksi ja Rantasen Nellin hakkuriksi. Erän loppuun tuplavaihto Puijolta vielä takaisin. Viljanen saikin omalla syöttövuorollaan kaunisteltua lukemia, mutta Puijo paineli selvään erävoittoon 25-19 lukemin.

Toiseen erään samat aloituskuusikot. WoVo sai erän alkupuolelle hyvän syöttövuoron, jonka Puijo nopeasti kuroi kiinni. Oona Viljanen Riikkaliisa Kärkkäisen paikalle. Erää edettiin tasapisteissä molempien tehdessä hyviä suorituksia. Tuplavaihdolla Anni Toivonen ja Sanni Määttä sisälle. Hetki erää eteenpäin tasapisteissä, kunnes Puijon kovat syötöt tekivät taas vieraiden pelaamisen vaikeaksi ja puolustus hoiteli koviakin hyökkäyksiä peliin. WoVo yritti hakea tuplavaihdolla muutosta, mutta ilman tulosta. Erä Puijolle agressiivisen hyökkäyspelin siivittämänä 25-20.

Kolmas erä kotijoukkue aloitti Anni Toivonen passarina ja Sanni Määttä hakkurina. WoVolta Petra Salmela passarin paikalla ja Konecnan parina yleispelaajana Nelli Rantanen. WoVo tuli erään sisuuntuneena ja sai Puijon hyökkäyspeliä tylsytettyä. Tuplavaihto Calkins ja Hyttinen sisään. Myös Nea Hämäläinen Hilkka Hujasen paikalle. Pelissä kotijoukkue sai pientä takaa-ajoa aikaiseksi, mutta ei päässyt riittävän lähelle. Tuplavaihto otettiin vielä takaisin, mutta ei muutosta ja erä selvästi WoVolle 19-25.

Neljäs erä WoVo jatkoi samalla. Puijolta aloituksessa passarina Toivonen ja hakkurina Määttä, Nea Hämäläinen jatkoi Hujasen paikalla. Erä oli pitkälle tasaista. WoVo otti pari pistettä hyvillä suorituksilla, Puijo vaihtoi hakkuriksi Calkinsin. Tasaista tekemistä piste pisteeltä, kunnes WoVo otti eroa parin hyvän syöttövuoron avulla ja piti johdon loppuun asti voittaen erän 18-25.

Viides ja ratkaiseva erä. WoVo jatkoi samalla. Puijolta Toivonen passarina, Määttä hakkurina, Hämäläinen sekä Kääntä laidoissa. Puijon Kääntä aloitti hurjalla syöttövuorolla ja repi tuntuvan eron. WoVo sai eroa kurottua hieman kiinni erän loppupuolella, jolloin Puijolta tuplavaihdolla Hyttinen sekä Calkins sisään ja erä viimeisteltiin Puijolle 15-9 lukemin.

Peli oli hyvin ailahtelevaa kokonaisuutena, Puijo vei 3 voittamaansa erää selvästi, kun taas WoVo vei voittamiaan eriä yhtä selvästi. Puijo pärjäsi vastaanotto ja hyökkäyspelissä kokonaisuudessaan paremmin, muutoin tilastot näyttivät osa-alueiden olleen tasapäin. Kahden erän jälkeen WoVo paransi peliään Puijon sortuessa useammin virheisiin, mutta kotijoukkueen riemuksi viidenteen erään pelin hallinta saatiin takaisin. Ottelun parhaana palkittiin kotijoukkueelta Emilia Kääntä ja WoVo:lta Martina Konecna.

Martina Konecna, WoVo

- Aloitimme kaksi erää aivan liian pehmeästi eikä mikään toiminut. Pitkällä erätaukolla teimme muutoksia, mikä auttoikin kaksi erää - muttei enää viidettä. Puijo syötti hyvin tänään ja meillä oli vaikeuksia vastaanotossa. Tänään emme olleet tarpeeksi vahvoja.

Emilia Kääntä, Puijo Wolley

- Kiva pelata, olen tyytyväinen meidän taisteluilmeiseen pelissä. Kun saadaan syöttö-vastaanotto toimimaan niin pärjätään.

Teemu Mäkikyrö, WoVo

- Kun valmistautuminen ei mennyt tänään putkeen, ja annettiin pari erää eteen, niin vieraissa yksi pinna on siihen ihan jees. Pisteeseen on oltava tällä pelillä tyytyväinen.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley

- Onneksi joukkueella meni ihan hyvin, vaikka itse otin keltaisen kortin, potkaisin pallolla hakkuria naamaan ja sössin vielä viidennen erän aloituskuusikon. Hyvä että joukkue klaarasi! Tavoitteena oli olla agrtessiivisia heti alusta asta, ja se onnistui. Pääsimme tosi hyvin peliin sisälle ja vaihdot toimi hyvin toisessa erässä. Kolmannessa ja neljännessä kaverikin paransi vaihdoillaan peliä. Viidenteen erään saatiin sitten unelma-alku. Joukkueella on nyt hyvä tilanne kun jokaiselle pelipaikalle on hyviä vaihtoehtoja. Treenatut asiat ovat siirtyneet hitaasti mutta varmasti tekemiseen.

Lehdistötilaisuus nähtävissä Ruudun tallenteessa

Puijo Wolley - WoVo
3-2 (25-19, 25-20, 19-25, 18-25, 15-9)
Koti: Kääntä 18/+7, Calkins 13/+7, Hämäläinen 12/+8
Vieras: Konecna 18/+8, Lindgren 12/+3, Alves Ramos 8/+5
Ässät 11-9, syöttövirheet 18-12, torjunnat 11-10, hyökkäys% 40-34, vastaanotto% 51-37

Petra Sahlberg, Puijo Wolley

Otteluisäntä
Savon LVI-talo

LP Viestin voittoputki jatkuu - LP Kangaasala nurin kärkipelissä

Mestaruusliigan kärkiottelun pisteet menivät lauantaina ansaitusti kotijoukkueelle, kun LP Viesti kaatoi laajalla rintamalla LP Kangasalan. LP Viestin Elena Becheva pelasi kauden parhaan ottelunsa koko joukkueen pelatessa välillä hurmiossa. Loppunumerot 3-1 (25-21, 25-18, 22-25, 25-17).

Aloitusseitsikot
LP Viesti: Viktoriia Tuchashvili, Jessica Kosonen, Jenni Jantunen, Anna Czakan, Iina Andrikopoulou, Elena Becheva ja Netta Laaksonen
LP Kangasala:, Gabriela Da Silva, Roosa Heikkiniemi, Katja Kylmäaho, Roosa Laakkonen, Emmi Riikilä, Taija Tikka ja Tiiamari Sievänen

Kärkijoukkueiden esittämä ensimmäinen erä oli juuri niin tasainen, kuin odottaa voi. Alussa LP Kangasala pääsi parin- kolmen pinnan karkumatkalle ja sen jälkeen oli taas LP Viestin vuoro ottaa muutama piste peräkkäin. LP Viestin Elena Becheva nosti valtaosan Kangasalan syötöistä ja sen lisäksi hyökkäsi rohkeasti tehden erään kahdeksan pistettä. Anna Czakan huudatti myös katsomoa syötöillään ja näyttävillä torjunnoillaan. Erän loppu meni LP Viestille kovien hyökkäys- ja torjuntasuoritusten myötä.

Toinen erä ei enää ollutkaan tasainen vaan LP Viestin heiniä alusta alkaen. Joukkueet hakivat kovaa aloitussyöttöä, joka näkyi runsaina syöttövirheinä ensimmäisen erän tavoin: LP Viestillä viisi ja LP Kangasalalla neljä syöttövirhettä toisessa erässä. LP Viestin vastaanotto toimi selkeästi paremmin (67%-32%) ja myös hyökkäykset kuolivat luonnollisesti tehokkaammin (56%-38%).
Pitkän tauon jälkeen LP Kangasala tuli kentälle uudella innolla ja otti erään hyvän startin (3-6). LP Viesti tasoitti ja meni ohi johtaen parhaimmillaan 12-8. Tilanne oli tasoissa vielä 19-19, mutta sen jälkeen LP Viestille pari epäonnistumista hyökkäyksissä ja ero riitti erän loppuun. Kangasalan Gabriela Da Silva teki joukkueelleen kahdeksan pistettä, mutta myös Roosa Heikkiniemi pelasi varmasti sekä etu- että takakentällä.

Viimeisessä erässä LP Viestin repäisy alkoi 10 pisteen korvilla, kun kotijoukkue otti pari torjuntaa putkeen. Sen jälkeen eroa tulilisää koko ajan ja joukkue puolusti Netta Laaksosen ja Viktoriia Tuchashvilin johdolla Kangasalan hyökkäykset takaisin peliin.

Netta Laaksonen, LP Viesti:

- Totta kai oli kova peli, oli odotettavissakin. Pystyttiin mielestäni pelaamaan tasaisesti koko ottelu lukuun ottamatta kolmannen erän loppua, jossa sorruttiin vähän tyhmiin virheisiin. Tärkeä voitto ja tästä on hyvä jatkaa. Tänään jännitti vähän. Tämä oli hyvä peli, kun saatiin kova taistelu alle ajatellen ensi viikon Mestarien liigan ottelua.

Gabriela Da Silva, LP Kangasala:

- Tosi kova peli. Tiesimme jo etukäteen, että olisi molemmille joukkueille kova, koska vastakkain parhaat joukkueet. Taistelimme ollaksemme ykkösiä sarjassa. Teimme pieniä virheitä, jotka auttoivat LP Viestiä voittamaan.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Kyllähän me pitkään ollaan tasaisesti pelattu, mutta olen tyytyväinen, että pelin taso pysyi hyvänä, kun oli kova joukkue vastassa. Kärkiporukoita vastaan oli varmaan meidän koko joukkueen tasainen ja vahva esitys. Iina pelasi tänäänkin hyvin, mutta tänään koko joukkue tuki siinä. Oli pelkkiä onnistujia, Oltiin joka osa-alueella Kangasalaa parempi, se näkyi tulostaululla. Kolmas erä taas ansaitusti Kangasalle. Hyvin kasattiin itsemme neljänteen erään. Elenalla oli jo Pihtiputaalla ja Kuopiossakin hyviä esityksiä. Samoja merkkejä kuin Anniek Siebringillä, että vaisu alkukausi, mutta keväällä yksi parhaista yleispelaajista. Mestarien liigan pelejä on odotettu ja videoita aletaan katsomaan tänään. Meillä on seitsemän Mulhousen peliä videolla, niiden jälkeen ollaan valmiina pelaamaan.

Arttu Keränen, LP Kangasala:

- Vähän käytiin tätäkin peliä läpi palaverissa äsken, mutta viime aikojen tekemistä erityisesti. Sillä tasolla oltiin tänään, millä ollaan edellisissä peleissä ja harjoituksissa oltu. Pikkusen pitää tietysti peiliin katsoa ja olikin jo puhe, että pitää alkaa hommia kiristämään. Ihan selkeästi tämän verran ollaan perässä LP Viestiä. Ei pelattu tänään huonommin kuin mitä viime aikoina on pelattu, ehkä jopa paremmin ja saatiin revittyä erävoittokin. Hyvät jaksot kestävät liian vähän aikaa. Viesti oli ihan selkeästi parempi ja se oli tiedossa, että kovaa syöttöä ja puolustamista on vastassa. Ronja Heikkiniemi pystyy harjoittelemaan jo määrällisesti paljon, mutta ei oteta hänen kohdallaan riskejä, ettei vaiva lähde menemään väärään suuntaan. Annetaan aikaa tervehtyä. Pitkä kausi vielä edessä, niin eiköhän Ronja kentällä vielä nähdä tällä kaudella.

LiigaPlokille voitto ja Finnish Teknikum Cupin jatkopaikka

LiigaPloki - Helsinki Volley 3-0 (25-20, 25-22, 25-23)

LiigaPloki Pihtipudas voitti kotiottelussaan Helsinki Volleyn suoraan kolmessa erässä. Mestaruusliigapisteiden lisäksi ottelussa oli panoksena Suomen Cupin puolivälieräpaikka. Voitto ei tullut pihtiputaalaisille helpolla, sillä hyvin taistellut helsinkiläisryhmä teki kotijoukkueen illasta työntäyteisen. Helsinki Volley puolusti uhrautuvasti ja onnistui tylsyttämään LiigaPlokin hyökkäystä, kun taas LiigaPloki oli torjuntapelissä suvereeni, voittaen ne 13-1.

Ottelu lähti käyntiin tasaisena ja kotijoukkue sai ensimmäisen erän puolivälin jälkeen aikaiseksi etumatkan, joka kesti erän loppuun saakka. Suurin ero tuli torjunnoissa, joita LiigaPloki napsi viisi. Erässä viisi pistettä tekivät LiigaPlokin Silvia Pertens ja Lena Napalkova sekä Helsinki Volleyn Sanni Vallin.

Toista erää kotijoukkue johti jo viidellä pisteellä. Helsinki tuli neljällä peräkkäisellä pisteellään tilanteeseen 23-22, mutta LiigaPlokin parhaana palkittu Siiri Vehmanen ratkaisi erän torjunnalla ja hyökkäyspisteellä.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä. Kotijoukkueen kolmen pisteen etumatka 19-16 kääntyi helsinkiläisten 20-21 johdoksi. Mona Kokko teki tuohon saumaan vierasjoukkueen viidestä pisteestä neljä! Kotijoukkue otti aikalisän tilanteessa 23-23, jonka jälkeen Helsinki Volleyn Sanni Vallinin tekemän hyökkäysvirhe toi LiigaPlokille ottelupallon, jolla Roosa Päykkönen viimeisteli otteluvoiton pihtiputaalaisille.

Päävalmentaja Mikko Pesonen, LiigaPloki

- Tänään oli taistelupeli. Tytöt joutuivat pelaamaan tosissaan. Ensimmäinen kunnon painepeli. Toisessa erässä ruvettiin jännäämään, kun huomattiin, että voidaan pärjätä tässä. Sählättiin ja odotettiin kaveria mukaan. Voitto tuli. Tyyli oli vapaa. Kolmas peli viikkoon. Saattoi vähän näkyä isommilla pelaajilla.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Helsinki Volley:

- Pystyttiin lähtötilanteeseen nähden haastamaan ihan oikeasti voitosta. Ensimmäinen ja toinen erä annettiin vähän helposti epäselvillä palloilla, mutta saatiin takaisinkin vastustajalta. Viimeisessä erässä oli paras näkemäni puolustuspeli meiltä. Lopussa pienet asiat ratkaisivat. Joukkue kaipaa sitä, että aletaan voittamaan eriä. Tämän päivän peli muistutti jopa lentopalloa.

Siiri Vehmanen, LiigaPloki

- Oli huomattavasti tiukempi kuin meidän edellinen keskinäinen peli. Hyvä, että voitettiin, jotenkin hieman hätäistä oli tekeminen, pitäisi saada rauhallisempaa meininkiä kentälle ja ei olisi kaikilla niin paniikki päällä. Voitto tuntuu kivalta ja hyvä päästä Suomen cupissa eteenpäin.

Sini Eerola, Helsinki Volley

- Peli sujui omaan silmään oikein hyvin, paljon on menty eteenpäin. Meillä hyökkäyspeli toimi hyvin tänään ja pystyimme pelaamaan rohkeammin ja luomaan tiukempia ja hankalampia tilanteita. Valmentajan vaihtuminen on tuonut omat haasteensa, erilaista tekemistä uudesta vinkkelistä. Harjoituksissa on ollut hyvä henki ja tekemisen meininki.

LP-Vampulan tyytyminen yhteen sarjapisteeseen OrPon vieraillessa

LP-Vampula Huittinen hukkasi mahdollisuutensa erävoittoon heti alussa Oriveden Ponnistusta vastaan, mutta tuli sisuuntuneena pitkältä erätauolta kahden erätappion painolasti niskassaan. Kaksi seuraavaa erää jäi kotijoukkueelle, joten mentiin viidenteen erään, jonka kuitenkin Orivesi voitti. Erät 2-3 (25–27, 21–25, 25–19, 25–23, 12–15).

Mestaruusliigan lauantai-illan ottelu Huittisten Tahto Areenalla alkoi kotijoukkueen hienoisessa johdossa. Orivesi tuli ensimmäisen kerran tasoihin ja meni pisteellä ohi tilanteessa 13–14. Tästä ei Vampula hätkähtänyt, vaan vei erää kolmen pisteen johdossa aina tilanteeseen 22–19, jolloin varsinainen taistelupallo kääntyi Vampulan eduksi. Mutta sitten, kuten niin monesti aiemminkin, vastustaja tulee rinnalle aivan erän loppuhetkillä. Ensimmäinen erä mentiin jatkopalloille, vaikka Vampulalla oli jo eräpallokin tilanteessa 22–24. Orivesi vei erän jatkopalloille ja voitokseen pistein 25–27.

Toinen erä alkoi sekin tasaisesti ja eteni aina tilanteeseen 13–13 asti samoissa merkeissä, kunnes Orivesi otti tilanteen omiin käsiinsä ja Vampulan virheiden säestämänä johti erää jo 13–19. Vampula kykeni kuitenkin kaunistelemaan erän loppunumeroiksi 21–25.

Pitkän erätauon LP-Vampulan valmentaja Ziga Kos marssitti kentälle joukkueen, joka vei erää miten tahtoi. Vampula johti erää luvuin 17–9, mutta tähän ei Orivesi taipunut, vaan kuroi eroa umpeen piste pisteeltä. Vampulan pelastajana monessa pisteessä oli mahtavaa puolustuspeliä esittänyt Kristiana Petrova, joka noukki palloja uhrautuvasti. Mutta niin puolusti Orivesikin. Sen kenttään oli vaikea saada uppoamaan palloja. Orivesi jäi kuitenkin erässä kakkoseksi pistein 25–19.

Neljännessä erässä kotijoukkue uhkui taisteluhenkeä puolustaen ja hyökäten loppuun asti. Vampula johti erää jo 17–10, mutta sarjanelonen Orivesi kuroi eroa umpeen piste pisteeltä. Tilanteessa 20–18 verkkotuomari Mira Cavén horjahti väistäessään kohti tullutta palloa ja löi päänsä toimitsijapöydän reunaan sillä seurauksella, että ottelu keskeytyi toviksi. Haava paikattiin ja Cavén jatkoi tuomarointia. Tauon jälkeen ottelu jatkui ja Vampula vei erän pistein 25–23.

Viides erä oli tiukkaa, tasaista vääntöä aina loppumetreille asti, mutta Orivesi oli ratkaisuhetkillä vahvempi ja vei erän ja kaksi sarjapistettä luvuin 12–15.

LP-Vampulasta ottelun takuuvarmoja pisteidentekijöitä olivat Cassidy Baird, Laura Laukkanen, Kristiana Petrova ja Samantha Rubal. Illan ottelu osoitti, että pisteiden teossa tarvitaan taidon lisäksi toisinaan myös onnea.

Orivesi puolusti ja torjui Vampulan hyökkäyksiä erinomaisesti. Neljännessä erässä LP-Vampulassakin pelannut Annukka Paloniemi tuli vaihdossa kentälle ja saavutti tuhannen liigapisteen rajapyykin.

Oriveden parhaana palkittu Ariana Pirv oli pitelemätön nakuttaen 29/+15 pistettä. Muut pistenikkarit OrPossa olivat Netta Rekola 14/+13, Liisa Rinta-Tassi 14/+9 ja Jessika Mursula 14/+10.

LP-Vampulan parhaana palkittiin jälleen Cassidy Baird tehden 24/+17 pistettä. Muita pisteidentekijöitä olivat Laura Laukkanen 20/+17, Kristiana Petrova 13/+8 ja Samantha Rubal 11/+5.

Ariana Pirv totesi ottelun jälkeen, että ottelu oli tiukka, mutta tärkeintä oli, että Orivesi voitti ottelun.

Cassie Bairdin mielestä ottelu oli sydäntä särkevä. Joukkue antoi paljon pois pisteitä, joita sen olisi kuulunut itse saada. Tiukoissa paikoissa muutaman pallon kääntyminen kotijoukkueelle olisi voinut tuoda koko ottelusta voiton.

Oriveden päävalmentaja Nikolaos Gitzekos halusi onnitella joukkuettaan voitosta. Joukkueen harjoitusringissä on yhdeksän, kymmenen pelaajaa, koska kaikki pelaajat eivät ole parhaassa mahdollisessa kunnossa.

–Olen ylpeä pelaajista, sillä he taistelivat loppuun asti, sanoi Gitzekos.

–Onnittelut OrPolle voitosta. He olivat viidennessä erässä aggressiivisempia ja veivät siten voiton. Tulimme vahvalla energialla otteluun pitkän erätauon jälkeen, mutta viidennessä erässä energiaa ei enää riittänyt, vaikka pelaajat puolustivat vahvasti. Ensimmäisen erän hävisimme omilla virheillämme, sanoi Ziga Kos.

JymyVolleyn sipuli ei kestänyt voittoon saakka

JymyVolleyn otteet eivät riittäneet kotivoittoon lauantai-illan ottelussa Nurmohallilla. Hämeenlinnan Lentopallokerho haki voiton ja äärimmäisen tärkeät pisteet erin 1-3 (20-25, 13-25, 25-21, 26-24).

Ottelun ensimmäisessä erässä kotijoukkue johti jo luvuin 17-13, mutta ei saanut pelitasoaan säilytettyä vaan joutuivat taipumaan vieraiden edessä. Toisessa erässä kotijoukkue jäätyi täysin. Vieraiden Tuuli Tuominen syötti heti erän alkajaisiksi kuuden pisteen putken, eikä JymyVolley saanut otetta erästä sen jälkeenkään. Kari Raatikainen kierrätti kentällä kotijoukkueen nuorta kaartia, mutta se ei tuonut peli-iloa eikä virettä erään. Murskaluvut olivat erälle oikeutetut.

Pitkällä tauolla kotijoukkue nollasi tilanteen ja lähti kentälle uudella ilmeellä. ProLiberoksi valittu Laura Penttilä teki näyttäviä lattiahakuja, ja kentälle toisen erän lopulla tullut Henni Rinta-Keturi osoitti vahvuutensa hakkurin tontilla. Monipuoliset hyökkäykset tuottivat tulosta ja nostivat Rinta-Keturin kotijoukkueen parhaaksi. Neljännessä erässä kotijoukkue nousi 7-10 tappioasemasta 19-16 johtoon, mutta ei pystynyt viemään erää voittoon saakka. Vieraille voitto jatkopalloilla.

Henni Rinta-Keturi, JymyVolley:

- Emme pystyneet pelaamaan tänään sillä tasolla, millä harjoituksissa pelaamme. Ottelu ratkesi siihen. Etenkin alussa ero hyökkäyspelissä oli iso joukkueiden välillä. Pitkällä erätauolla ajattelimme, että nyt aloitetaan peli tilanteesta 0-0, eikä mietitä aikaisempia eriä vaan keskitytään ihan uuteen peliin. Omaan peliini olen tyytyväinen. Tulin hyvin kentälle ja pystyin hyökkäämään monipuolisesti.

Kari Raatikainen, JymyVolley:

- Valmistautuminen kotipeleihin ei ole onnistunut siten kuin olisin odottanut. Ja kun tänään huomasimme mahdollisuutemme, kun vastustajalta puuttui Michaela Madsen, olimme ennakkosuosikkeja, emmekä pystyneet käsittelemään sitä ollenkaan. Olimme aivan jäässä ja jää vain vahveni, kun lähdimme toiseen erään. Ihme oli, että pystyimme kaivamaan taisteluilmeen. Tänään emme ansainneet voittoa enempää kuin sen yhden erän. Olisi ollut ehkä väärin, jos olisimme vieneet ottelun viidenteen erään.
Teimme koko ajan ratkaisevia virheitä ja hyökkäysten teho oli vaikeuksia. Etenkin nelospaikalla oli suuria vaikeuksia saada pallo tapettua. Vastustajan hyökkääjät löivät monipuolisemmin ja meidän torjunta antoi aina jostain periksi. Olen pettynyt, etten pystynyt saamaan joukkuetta vireeseen, jolla olisi saatu ottelu kotiin. Välillä peli näytti toimivan, mutta kun tilanne oli 24-24, oli koko joukkueella vain pelokas olo. Kun katsoi sitä sivusta, monesti on niin, että tästä taistellaan kaksi pinnaa, mutta tänään oltiin pelokkaita ja arkoja. Kyse on enemmän henkisestä puolesta, kyllähän me pelata osaamme paremmin kuin mitä tämä päivä näytti. Tänään sipuli ei kestänyt voittaa tätä peliä. Emme olleet valmiita otteluun, ja se näkyi jo ensimmäisessä erässä.

Vera Klimovich, Hämeenlinnan Lentopallokerho:

- Olemme onnellisia, että voitimme tämän ottelun. Tämä oli todella tärkeä ottelu, jonka taistelimme. Passi toimi tänään hyvin, ja pystyimme kääntämään tilanteen 24-24 voitoksi. Pelasin tänään hyvin ja tein työni.

Giovanni Torchio, Hämeenlinnan Lentopallokerho:

- Tunnelmat ovat hyvät, sillä meillä on tällä hetkellä aika vähän pelaajia. Olisimme tarvinneet vaihtopelaajia joissain kohtaa, mutta juuri nyt niitä ei ole. Viikon sisällä on ollut kolme peliä, ja tytöt onnistuivat tänään hyvin. Meillä oli tänään 18 torjuntaa, mikä oli yksi syy siihen, että voitimme tänään. Olimme tänään parempia passeissa ja torjunnoissa. Voitto toi meille paljon itseluottamusta ja kolme pistettä tilastoihin, se on tähän hetkeen hyvä lisä.

- Jossain kohtaa olin jo vähän huolissani, kun tiedän, että vastustaja taistelee aina, kun tilanne on tiukka. He vain saavat jostain hyvää energiaa. Tänään saimme itse juuri oikealle hetkelle lisäenergian, jotta pystyimme voittamaan ottelun.