Seuraa meitä somessa:

LP Viestille kolmas ja HPK:lle toinen välierävoitto

28.03.2017

LP Viest ja HPK etenevät vakuuttavasti naisten välierissä. Tiistaina LP Viesti otti kotonaan kolmannen voiton ja HPK Kuusamossa toisensa.

Finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

HPK haki tuplapelien avauksesta voiton

Pölkky Kuusamo - HPK 1-3 (21-25, 25-23, 15-25, 17-25)

HPK oli vahva joukkueiden toisessa kohtaamisessa ja hallitsi ottelun kahta viimeistä erää hyvän aloitussyötön turvin. Myöskin passari Bryn Kehoe Eaton onnistui levittämään hyökkäyksiä ja ruokki etenkin hyvässä vireessä ollutta hakkuriaan Piia Korhosta (26/+21). Kaksi ensimmäistä erää yleispelaajan paikalla pelannut Kinga Kasprzak sai antaa tilaa vastaanotossa paremmin onnistuneelle Salla Karhulle (47 %).

Pölkyn vastaanotto toimi varsin hyvin kaksi ensimmäistä erää ja joukkue pääsi esittelemään hyökkäysarsenaalia Olena Prokopenkon johdolla. Prokopenko teki otteluun pisteet 24/+9. Hän oli HPK:n syötön kohteena ja selvisi ihan kohtuudella 35:sta aloitusnostosta, mutta vastaanotto söi selkeästi hänen parasta hyökkäystehoa.

Joukkueet kohtaavat uudelleen Kuusamossa keskiviikkona klo 18.30.Piia Korhonen, HPK:

-Hävitty erä meni mielestäni meidän syötön piikkiin. Saimme pelin hallintaan kun paransimme omaa syöttöämme.

-Hyvä hyökkäyspäivä oli itsellä, vaikka vähän tuurillakin ja kaikki lasketaan. Saimme peliin hyvän asenteen. Tämä peli pitää heti
unohtaa ja alkaa valmistautua huomiseen peliin.

Olena Prokopenko, Pölkky:

- Tänään ei ollut paras pelimme. En ole omaan enkä joukkueemmekaan vastaanottoon tyytyväinen. Iida (Paananen) joutui juoksemaan paljon kenttää ristiin rastin

Luca Chiappini, päävalmentaja HPK:

- Pölkky aloitti hyvällä syötöllä. Meidän pelimme käynnistyi hitaasti ja kesti vähän aikaa rytmin löytyminen.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:

- Meillä oli teemana parantaa askel askeleelta ja kahdessa ensimmäisessä erässä onnistuimmekin ihan hyvin. HPK teki taktisen muutoksen syöttämisessä kolmanteen erään ja meidän hyökkäyspeli kärsi siitä.

- Joukkuetta ei voi syyttää ainakaan yrityksen puutteesta. Valmentajan pitää löytää lääkkeet huomiseen peliin.

Parhaat pelaajat:
Piia Korhonen, HPK
Olena Prokopenko, Pölkky

Pölkky Kuusamo - HPK 1-3
21-25, 25-23, 15-25, 17-25
Pölkky Kuusamo: Prokopenko 24/+9,Nicholson 9/+4,Filer 9/+4
HPK: Korhonen 26/+21,Mayfield 16/+4,Friberg 9/+6
Katsojia: 607

Ottelutilasto

LP Viestillä tukeva ote finaalista – OrPo kaatui jälleen

LP Viesti voitti Oriveden Ponnistuksen joukkueiden kolmannessa välieräkohtaamisessa 3-0 (25-21, 25-17, 25-19). LP Viesti johtaa ottelusarjaa nyt 3-0. Finaaliin selviää neljällä voitolla. Jos OrPo mielii vielä finaaliin, on sen voitettava seuraavat neljä ottelua.

Ennen ottelun alkua LP Viestin Nadezhda Gokhshtein palkittiin Salon Seudun Sanomien pistekilpailun voittajana runkosarjassa.

Vierasjoukkue tuli parketille erittäin voimakkaana ja latautuneena. Se otti nopeasti 0-4- ja 2-8 –johdot. LP Viestin kirin aloitti Noora Kosonen. Hän teki viisi väkevää hyökkäyspistettä ja pian kotijoukkue maisteli jo 13-12-johtoa.

Erän lopussa roolin otti kapteeni Pauliina Vilponen. Hän hoiti neljä hyökkäyspistettä matkalla 25-21-erävoittoon. Ottelun pisin palloralli nähtiin tilanteessa 21-20, kun tarvittiin peräti 28 kosketusta ennen kotijoukkueen pistettä.

Toisessa erässä 14-6-tilanteessa tarvittiin ”vain” 24 kosketusta. Tuo pallo merkittiin OrPolle. LP Viesti haki erästä voiton 25-17. Passari Viktoriia Tuchashvili kunnostautui erässä mm. kahdella torjuntapisteellä ja yhdellä ässäsyötöllä.

Kolmas erä eteni tasaisena tekniseen aikalisään asti 14-12. Sen jälkeen kotijoukkue hivuttautui piste pisteeltä erävoittoon. Erä- ja otteluvoiton pommitti Ronja Heikkiniemi ässäsyötöllä.

Eveliina Smolander, OrPo:

- Oli henkistä ja fyysistä väsymystä. Väsynyttä tekemistä. Välillä oli hyvää, välillä heikkoa. Kyllä me altavastaajiksi jouduimme. Jos haluamme pysäyttää junan, niin ei se kahdella pelaajalla onnistu.

Noora Kosonen, LP Viesti: Vähän lähdettiin itse huonosti ja OrPo tuli kovaa. Teimme itse tyhmyyksiä. Saimme sen jälkeen juonesta kiinni ja tultiin rinnalle ja ohi. Tasainen esitys koko joukkueelta. Ei ole helppo katkaista sarjaa (torstaina). Jos liikaa puristaa, niin rentous häviää ja tulee vaikeaa.

Satu Natunen, päävalmentaja OrPo:

- Alku oli hyvää. Meillä on vaan vähemmän ratkaisijoita hyökkäyspuolella. Siinä tulee se lovi. Salolta löytyy enemmän variaatioita. Pitää vaan löytää se oma rento peli, ja olla omalla tasolla koko ajan, ei vain ajoittain. Ei se mahdoton vuori ole (voittaa Viesti torstaina). Hyvää tekemistä ja rento fiilis vaan.

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja LP Viesti:

- Tavoitteena on pistää homma siellä poikki (torstaina Orivedellä). Pelaajille on hyvä porkkana, sillä jos voitetaan, niin saadaan vapaa viikonloppu. Jos tällä tasolla pelataan kuin kolme ensimmäistä välierää, niin kyllä jompikumpi torstain tai perjantain pelistä voitetaan.

Otteluisäntä Salon Seudun Sanomien valitsemat parhaat pelaajat: Noora Kosonen LP Viesti, Janisa Johnson OrPo.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran torstaina, silloin Orivedellä. Mikäli LP Viesti voittaa ottelun, se varmistaa finaalipaikkansa. Jos taas Orivesi onnistuu kaventamaan tilanteeksi 3-1, pelataan viides ottelu Salohallissa jo perjantaina

LP Viesti - Oriveden Ponnistus 3-0
25-21, 25-17, 25-19
LP Viesti: Vilponen 17/+12,Kosonen 16/+8,Heikkiniemi 11/+6
Oriveden Ponnistus: Johnson 14/+6,Smolander 7/+4,Daniel 6/+3
Katsojia: 494

Ottelutilasto

  Takaisin