Seuraa meitä somessa:

LP Viestin vuoro ottaa kärkipaikka

15.01.2022

Naisten huipputasainen kärkikolmikko on lauantain ainoan liigapelin jälkeen pisteen sisällä, kun LP Viesti haki voiton Rovaniemeltä WoVosta nousten nyt liigakärkeen pisteen erolla ennen LP Kangasalaa ja Pölkky Kuusamoa. Sunnuntain Pölkky - LP Viesti -ottelun asetelmat ovat siis mitä jännittävimmät.

WoVo – LP Viesti 0-3 (18-25, 17-25, 24-26)

Kausi jatkui rajoitusten takia tyhjille katsomoille. Pitkäksi venyneen naisten 1-sarjapelin takia ottelu alkoi hieman myöhässä, mutta se ei joukkueiden otteissa näkynyt. Ottelun alku oli WoVon. Hakkuri Saana Lindgrenin ja yleispelaaja Martina Konecnan pisteillä WoVo siirtyi jo 10-5 johtoon. LP Viesti kiri tilanteen kiinni ja ottelu oli tasainen tilanteeseen 18-18 asti. Sitten Elena Becheva asteli syöttöruutuun. Becheva piti pallon kentässä ja LP Viestin torjunta-puolustus hoiti loput ja erä salolaisille 18-25.

LP Viesti jatkoi siitä, mihin jäivät ensimmäisen erän lopussa. WoVo pakotettiin aikalisään jo tilanteessa 2-7, kun LP Viesti takoi pisteitä laajalla rintamalla, jota yleispelaaja Jessica Kosonen johti. Salolaisten johto kesti koko erän ajan, eikä WoVo päässyt missään vaiheessa johtoasemaan. Erä Viestille 17-25.

Kolmanteen erään kotijoukkue lähti sisuuntuneena. WoVo-kapteeni Riikkaliisa Kärkkäinen löi tilanteeksi 10-5 ja LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen oli pakotettu aikalisään. WoVo hallitsi erää tilanteeseen 19-19 asti. Erien loput osoittautuivat kotijoukkueelle tänään vaikeiksi ja WoVo hukkasi yhden eräpallonkin ja antoi LP Viestin viedä kolmannen erän ja samalla koko ottelun.Saana Lindgren, WoVo:

- Harmittaa, että hävittiin, mutta jos positiivisesti ajattelee, niin mentiin eteenpäin OrPo-pelistä, vaikka vastus koveni. Meidän syöttö ei ole ollut kotisalissa sellaista, kun sen pitäisi olla. Vastaanotto parani tälle päivälle, vaikka Annan syöttö oli vaikeaa kolmannen erän lopussa.

Anna Czakan, LP Viesti:

- Hyvät fiilikset. Tärkeä voitto. Pidettiin hyvin ottelun teemoista kiinni ja saatiin parannettua torjunta-puolustusta ja saatiin Saana hyvin kiinni. Huomenna tärkeä peli Pölkkyä vastaan.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Pettynyt olo. Hetkittäin oltiin pelissä mukana. Otteista huomaa, miksi Viesti on kärjessä ja me ollaan sijalla 10. Puolustamisen laadussa hävitään kaverille paljon. Hyvän vastaanoton jälkeinen hyökkäys oli meillä hyvä, muuten oltiin kokoajan hieman perässä. Kolmas erä olis pitänyt ottaa kotiin. Viesti pystyy tekemään kovia suorituksia erien lopuissa, meillä otetaan pari napsua pois. Fiilis kuitenkin parempi kuin OrPo-pelissä.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Tyytyväinen, kun palataan voittokantaan. Tasainen esitys, joka erässä oltiin plussalla, mutta joka erässä oli ylä- ja alamäkiä. Syötön kanssa ollut ongelmia, niin saatiin virheet pois ja ässiä saatiin. Torjunta-puolustus oli hyvää verrattuna edellisiin peleihin. Saana Lindgren saatiin hyvin kiinni, kunnes Saana muutti kolmannessa erässä omaa pelaamistaan. Tärkeä ja hyvä voitto pitkän päivän jälkeen.

WoVo Rovaniemi – LP Viesti
0-3 (18-25, 17-25, 24-26)
WoVo: Lindgren 17/+9, Konecna 9/-1, Mäkikyrö 6/+6
LP Viesti: Andrikopoulou 15/+9, Kosonen, 13/+4, Becheva 12/+4
Ässät 3-8, syöttövirheet 10-7, torjunnat 8-10, hyökkäys% 30–39, vastaanotto% 46–37

Joukkueiden MVP:t

WoVo: Saana Lindgren
LP Viesti: Anna Czakan

PROlibero
Netta Laaksonen, LP Viesti

Ottelutilasto

  Takaisin