Seuraa meitä somessa:

Makeat voitot Hurrikaanille, Ducksille sekä Ettalle

10.11.2018

Lauantaina nähtiin kolme isosti voittoa juhlinutta joukkuetta miesten Mestaruusliigassa. Hurrikaani katkaisi 16 ottelun keskinäisten tappioputken VaLePaa vastaan, Etta löi jäähallipelissä Savo Volleyn jo toistamiseen tällä kaudella ja Ducks jatkoi voittojen tiellä sinne päästyään Tiikereiden kotiluolassa.

Hurrikaani-Loimaan voittonumerot olivat kotikentällä 3-2 (23-25,23-25,25-23,25-21,16-14).

Kuusitoista edellistä kertaa Hurrikaanin ja Valepa Sastamala Tampereen välillä oli päättynyt sastamalalaisten voittoon. Nyt yli tuhat katsojaa ja tiukka viiden erän vääntö tuotti lopulta loimaalaisille helpottavan voiton. Silti kahdessa ensimmäisessä erässä kaikki näytti siltä kuin aikaisemminkin. Valepa otti kuskin paikan ja vei ottelua pisteen tai kahden erolla. Jussi Heino oli muuttanut aloitusseitsikkoaan otteluun sen verran, että Eemeli Koukin paikalla pelasi Tapio Toiviainen ja verkolla Karri Kutinlahden korvasi Henrik Porkka. Sekä Toiviainen, että Porkka käyttivät kovan näyttöpaikkansa liki täydellisesti. Toiviainen kirjautti 22 pistettä ja teki ottelun lopulla isoja pisteitä joukkueelleen. Kotijoukkueen parhaana palkittu passari Matthew West ruokki fiksusti Toiviaista ja löysi muutenkin joukkueensa kuumat pelaajat oikeilla hetkillä.

Markus Kaurto (VaLePa Sastamala Tampereen paras pelaaja):

- Kahden voitetun erän jälkeen vietiin myös kolmatta, mutta sitten alettiin puristaa mailaa. Ne on henkimaailman juttuja, koska siinä tilanteessa ei olisi pitänyt olla mitään hätää. Meillä on laaja ja laadukas vaihtopenkki, ja siksi myös vaihtoja tehtiin. Varsinkin Erkki (Erik Sundberg) toi kentälle rauhallisuutta.

Matthew West (Hurrikaanin paras):

- Molemmilla toimi side-out-peli hienosti. Oli vain löydettävä oikeat pelaajat passien kohteeksi. Olimme henkisesti vahvoja, vaikka kaksi erää niukasti hävisimmekin. Nautin kovasti pelaamisesta Suomessa.

Radovan Gacic, Valepa:

- Myös ensimmäinen kohtaamisemme Tampereella oli tasainen. Meillä oli mahdollisuus viedä peli kolmessa erässä. Kun paikka on, se on vain käytettävä. Sen muistutuksen saimme jälleen tänään. Molemmat joukkueet pelasivat vähillä virheillä.

Jussi Heino, Hurrikaani:

- Kopissa kehuin vastustajan pelaajia ennen pelin alkua. Siitä ilmeisesti pelaajat saivat lisäbuustia otteisiinsa ja näyttöhalut nousivat. Alussa ajateltiin suorituksia liikaa. Kolmannesta erästä alkaen peli alkoi tulla selkäytimestä. Puolan reissulla jännitetiin, mutta samalla liiat paineet saatiin purettua. Nyt peli oli reipasta, rentoa, päällekäyvää ja aggressiivista.

Hurrikaani jatkaa pelejä jo tiistaina kun CEV- cupin toisessa osaottelussa Loimaalle saapuu puolalainen Olsztyn. Matsi alkaa kello 19.00 ja liput otteluun maksavat vain 1€. VIP- ja kausikorttipaikat on varattu aivan normaalin pelin tapaan.

Hurrikaani-Loimaa - VaLePa Sastamala Tampere 3-2
23-25, 23-25, 25-23, 25-21, 16-14
Hurrikaani: Ropponen 24/+13, Toiviainen 22/+11, Rumpunen 17/+7
VaLePa: Greene 22/+14, Sivula 15/+7, Kaurto 12/+10

LähiTapiolan pisteet
3 West Hurrikaani
2 Esko VaLePa
1 Toiviainen Hurrikaani

PRO Libero
Jesse Mäntylä Hurrikaani-Loimaa

Ottelutilasto

Juuso Riponiemen kuvat

Tiikereiden pelin taso laskee ja vastaavasti Vantaa Ducksin taso nousee. Lopputuloksena tyly tappio Tiikereille kotonaan: 0-3 (21-25, 22-25, 21-25).

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti, mutta erän edetessä Vantaa Ducksin varmuus tuotti heille riittävän piste-eron. Akseli Lankisen passipeli oli rauhallista ja helppoa, koska Ducksien vastaanottopeli oli hyvää. Ducks vei erän isommitta murheitta. Ainoat Tiikerit, joiden hyökkäykset olivat tehokkaita olivat Antti Leppälä (3/+3) ja Edvarts Buivids (6/+5).

Toisessa erässä Tiikerit saivat otteen erän alussa, mutta Thiago Macielin kolme ässää toi johdon Ducksille: 13-16. Erän lopuvaiheessa Tiikerit kuitenkin kiri tasoihin. Macielin siirtyessä uudelleen syöttämään, erän loppu meni Ducksille. Oulussa loistanut Ducksin yleispelaaja Atte Kyrölä loukkaantui erän loppupuolella ja hänet korvasi Leo Jack.

Kolmanteen erään Tiikerit vaihtoi Jere Mäkisen yleispelaajaksi Aleksandrs Kudrjašovs sijaan. Leo Jack jatkoi yleispelaajana Ducksin puolella. Tiikereiden vastaanotto vapisi heti erän alkuun ja tilanteessa 6-11 Jere Mäkinen vaihdettiin Teemu Lahteen. Lahti toikin peliin eloa, mutta Ducksilla oli jo selkeä johto, jonka ne pitivät erän loppuun saakka, huolimatta Tiikereiden loppukiriyrityksestä.

Ismo Tuominen, Vantaa Ducks:

- Se meni semmoiseen suuntaan kuin kuin pitikin. Piti päästää kontrolloimaan peliä. Kolmas erä meinas mennä sähläämiseksi, mutta onneksi piste-ero oli riittävä. Leijasyöttöjen kanssa meillä oli ongelmia. Kärsivällisyys oli teemana ja se toteutui. Akseli Lankinen pelasi hyvän pelin. Passijakauma oli juuri sellainen kuin pitikin olla. Voittoputki maistuu. Kaikki jumalat eivät olleet puolellamme kauden alussa. Atte Kyrölällä on alaraajavamma ja hän on menossa leikkauseen.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Tänään tuli turpaan joka osa-alueella. Kaikki kunnia Ducksille. He pelasivat hyvin. Meillä oli tosi isoja ongelmia jatkopallojen kanssa. Viikon harjoittelut eivät vielä riittänyt. Päästään treenaaman viikolla lisää, kun vasta viikonloppuna on seuraavat pelit.

Akseli Lankisen haastattelu

 

Teemu Lahden haastattelu

Mikko Keskisipilän haastattelu

Kokkolan Tiikerit - Vantaa Ducks 0-3
21-25, 22-25, 21-25
Tiikerit: Buivids 13/+5, Leppälä 8/+5, Hone 6/+4
Vantaa Ducks: 25/+16, Kankaanpää 8/+6, Kyrölä 8/+5

LähiTapiolan pisteet
3 Maciel Ducks
2 Lankinen Ducks
1 Hone Tiikerit

PRO Libero
Pasi Hyvärinen Ducks

Ottelutilasto

Lähes 2000 näki Ettan maukkaan voiton sarjakärki Savosta

Oulun Energia Areenalla lauantaina pelatun Superlauantain avauksessa nähtiin Salibandyliigan ottelu, jossa Ols taipui tiukan taiston jälkeen sarjakakkoselle SPV:lle. Pirteitä otteita esittäneen kotijoukkueen hieno nousu tasoihin viimeisessä erässä ei kuitenkaan riittänyt ja pisteet matkasivat Seinäjoelle 5-8- tuloksella.

Lentopallon puolella sen sijaan nähtiin kovatasoisin ottelu Superlauantain historiassa, missä Etta otti maukkaan voiton sarjakärki
Savo Volleysta. Trilleriksi muodostunut ottelu päättyi Ettan 3-1-voittoon (25-21, 20-25, 25-20, 29-27).

Ettan avaus: Haapakoski, Ronkainen, Pennanen, Jokela, Väisänen, Kaksonen. Liberona Hakala.
Savo Volleyn avaus: Ivanov, Siltala, Heiskanen, Häyrinen, Lehtonen, Kaatrasalo. Liberona Kawaguchi.

Savo aloitti ottelun vahvasti, mutta 4-6- tilanteessa uusittu pallo sekoitti vieraiden pasmat. Etta käytti tilanteen hyväksi, tuli
rinnalle ja karkasi neljän pisteen johtoon. Jukka Tuovinen oli pakotettu käyttämään molemmat aikalisät hyvissä ajoin. Savo nousi
vielä rinnalle, mutta ratkaisuhetkillä kotijoukkue oli vahvempi ja voitti erän 25-21. Ensimmäinen erä oli hakkureiden juhlaa, sillä
Sorvoja ja Häyrinen takoivat kahdeksan pistettä mieheen. Myös molempien joukkueiden torjunta oli heti alusta asti hereillä neljän
torjuntapisteen verran.

Toisessa erässä Savo otti heti alusta muutaman pisteen johdon ja samalla erolla mentiin loppuun asti. Erä savolaisille 20-25.
Kolmannessa erässä oululaisyleisö näki elävän savolaisen saunan, jonka lämmittämisestä vastasivat etupäässä Eetu Häyrinen ja Antti Siltala. Lukuisien protestointien jälkeen Häyrinen katseli lopulta keltaista korttia. Tilanteessa 23-20 kortin väri vaihtui lähestyvän joulun kunniaksi punaiseksi ja saajaksi Aleksi Kaatrasalo. Etta käytti tilanteesta syntyneen eräpallon ja erä kotijoukkueelle 25-20.

Neljäs erä oli tasaista vääntöä alusta loppuun. Etta johti lopussa jo 23-20, mutta Savo nousi tasoihin ja eräpalloon Miro Määttäsen
syöttövuorolla. Erän lopusta tulikin todellinen trilleri, jossa erä oli katkolla puolin ja toisin. Jännittävien vaiheiden jälkeen Etta päätti erän 29-27 ja voitti ottelun 3-1.

Joukkueen parhaina palkittiin Ettalta Antti Ronkainen ja Savolta Fedor Ivanov.

Yleisöä: 1928

Joonas Jokela:

- Tapahtuma oli loistava ja saatiin pelistä myös tapahtuman arvoinen. Helppo tulla penkiltä peliin kun on kovia ukkoja joukkue täynnä niin helpottaa omaa onnistumista.

Jukka Tuovinen:

- Etta taisteli voittoon, tasaista vääntämistä. 17 suoraa hyökkäysvirhettä varmaan teki sen pienen eron. Pelikuri meillä ei tänään riittänyt, vaan alettiin kahdessa viimeisessä erässä räiskimään.

Olli Kuoksa:

- Meillä on takana joukkueen paras treeniviikko. Tärkeä voitto sarjakärjestä omalla pelillä. Fiilikset aika lailla erilaiset mitä viikko sitten, nyt tuntuu todella hyvältä.

Etta Oulu Savo Volley 3-1
25-21, 20-25, 25-20, 29-27
Etta: Sorvoja 15/+5, Ronkainen 13/0, Jokela 12/+6
Savo: Häyrinen 25/+13, Määttänen 14/+3, Siltala 13/+1

LähiTapiolan pisteet
3 Jokela Etta
2 Ronkainen Etta
1 Määttänen Savo

PRO Libero
Anssi Hakala Etta

Ottelutilasto

Kuvat:
Juuso Riponiemi / Hurrikaani
Tommy Lågland / Tiikerit

  Takaisin