Seuraa meitä somessa:

Matti Alatalo VaLePan valmennustiimiin

17.05.2019

Rovaniemeläinen Matti Alatalo tulee Janne Kangaskokon aisapariksi liigajoukkueen kakkosvalmentajaksi ja on VaLePan 1-sarjajoukkueen päävalmentaja. Huolimatta nuoresta iästään, kesällä 24 vuotta, Alatalo on joko kokenut valmentaja.

Alatalo on päävalmentaja Janne Kangaskokon löytö.

- Matti on tullut tutuksi parin kontaktin kautta pohjoisesta ja olen seurannut hänen tekemistään NaPan nuorten pelaajien luotsina. Matissa vaikutuin siitä, miten hän keskustelee ja ohjaa pelaajiaan. Olin kuullut paljon hyvää Matista ja puhelu Napan organisaatioon antoi viimeisen silauksen päätökselleni pyytää Matti VaLePaan, perustelee VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko valintaansa.

Kangaskokko odottaa paljon tulevalta yhteistyöltä.

- Matti on erittäin innokas ja omistautunut lentopallolle ja valmentamiselle. Toivon hyvää ja hedelmällistä yhteistyötä ja haluan, että hän myös oppii minulta uutta ja kehittyy valmentajana, päättää päävalmentaja Kangaskokko.

Alatalo on liikuntaneuvoja ja käynyt useita valmennuskursseja, viimeisin Valmentajan Ammattitutkinto 2017 Lapin urheiluopistosta.

Alatalolla on lukuisia juniorimitalleja, mm. C- ja A-poikien kultamitali. Hän pelasi myös liigapelejä liberona Lakkapään riveissä. Viimeinen peli VaLePaa vastaan Vexve Areenalla 13.1. 2016.

Huolimatta kovasta juniorimenestyksestä hän päätti jo varsin varhain suuntautua valmennukseen. - Minulla on oikeastaan 15 vuotiaasta asti kiinnostanut valmentaminen ja pieni kipinä heräsi jo silloin. Vuosi vuodelta ajatus valmentamisesta kiehtoi enemmän kuin että itse pelaisin. Tykkään olla vastuussa kokonaisuudesta ja kehittää/kasvattaa yksilöitä kohti omaa parastaan. Sitä tunnetta on vaikea sanoin kuvailla, kun huomaa pelaajan kehittyneen!

Valmennushistoria:
2016-2017
NaPa A junioreiden päävalmentaja
NaPa B junioreiden Päävalmentaja

2017-2018
NaPa edustusjoukkue 2-sarja ( Hieno nousu 1 sarjaan!! )
NaPa A-poikien päävalmentaja,
Lapin urheiluakatemian lajivalmentaja,
Lakkapään apuvalmentajaksi kauden puolivälissä

2018-2019
NaPa edustusjoukkue 1-Sarja
NaPa A-poikien päävalmentaja,
Lakkapään apuvalmentaja,
Lapin Urheiluakatemian lajivalmentaja,
-U-17 poikien maajoukkueen Janne Heikkisen kaverina apuvalmentajana. Meillä on heinäkuussa EM-kisat Bulgariassa!

- Sastamalassa on hyvät puitteet lentopallolle ja VaLePassa on hyvä pöhinä miesten puolella, mutta myöskin junioreissa. Näistä hyvät esimerkit B-poikien Sm-kulta ja A-poikien SM-hopea, Matti Alatalo perustelee syitä, miksi hän halusi tarttua VaLePan tarjoukseen.

Alatalo jatkaa

- Odotan innolla päästä työskentelemään uudessa seurassa ja tuomaan uusia ajatuksia sekä uutta virtaa tekemiseen. Ja totta kai työskentelyä Janne Kangaskokon kanssa!

Alatalo on intohimoinen lentopallovalmentaja ja se näkyy hänen valmennustyylissään.

- Olen määrätietoinen, kurinalainen "pienissäkin" asioissa, hyvä motivoimaan ja erityisesti kuuntelemaan pelaajaa. Mutta ehkä suurimpana vahvuutenani pidän omaa paloani valmentamista kohtaan --> suuri halu kehittää pelaajia, sekä kehittää itseäni. Ääretön halu oppia ja opettaa, Alatalo valottaa valmennusfilosofiaansa.

– Pyrin tuomaan VaLePaan lentopallosta nauttimista, energisyyttä ja periksiantamattomuutta, päättää Alatalo.

  Takaisin