Seuraa meitä somessa:

Mestaruusliigan pudotuspelien mahdolliset otteluluovutukset sairastapausten takia

14.03.2022

Mestaruusliigan sarjamääräyksiin tehtiin tarkennuksia 28.2. koskien pudotuspelien mahdollisia otteluluovutuksia sairaustapausten takia.

Mikäli pudotuspeleissä, joku joukkue estyy pelaamasta sarjaohjelman merkittyjä pelejä joko koronapositiivisten tapausten vaikuttaessa joukkueen rosteriin tai normaali loukkaantumisten/sairastapausten vuoksi, yhdessä tai erikseen - häviää peliin kykenemätön eli luovuttanut joukkue ko. pelin 0–3. Joukkue voi jatkaa pelejä ko. sarjavaiheen aikataulun puitteissa, mikäli sarjavaihe ei vielä ole ratkennut.

Edellä mainitussa tapauksessa luovutus ei aiheuta jälkiseuraamuksia. Lähtökohtana luovutukselle pidetään sitä, että em. tapausten johdosta joukkue ei pysty merkitsemään ottelupöytäkirjaan vähintään 8 edustuskelpoista pelaajaa. Edustuskelpoisten pelaajien määrää laskettaessa pidetään lähtökohtana joukkueeseen ilmoitettujen pelaajien sääntöjen mukaista vähimmäismäärää 12 ja mikäli joukkue on pääsääntöisesti ilmoittanut pöytäkirjaan 13 tai 14 pelaajaa kauden aikana, kyseistä määrää.

Pääsarjaryhmä päätti myös, että joukkueen itse halutessa pelata vähemmällä kuin 8 pelaajalla, voidaan peli pelata seuraavien vaihtoehtojen mukaisesti:
1. Joukkue kirjaa pöytäkirjaan 7 pelaajaa (=1 vaihtopelaaja, pelissä ei voi käyttää liberoa)
2. Joukkue kirjaa pöytäkirjaan 6 normaalia pelaajaa ja liberon. Kuusikkopelaajan loukkaantuessa sallitaan poikkeuksellinen vaihto, jossa liberopelaaja voi korvata loukkaantuneen pelaajan.

Paras seitsemästä pelattavan finaalisarjan osalta voidaan finaalisarjaa jatkaa tarvittaessa 29./30.4 saakka. Finaalisarjan varapäivinä miesten liigalle ovat 25.4, 27.4 ja 29.4. ja naisten liigalle 26.4, 28.4. ja 30.4.

Liigakarsintojen osalta, sovelletaan finaalisarjan mukaista käytäntöä, jossa sarjaohjelmaa voidaan siirtää eteenpäin varapäiville 26.4, 28.4 ja 30.4.

  Takaisin