Seuraa meitä somessa:

Mestaruusliigassa saa nyt pelata rajoittamaton määrä EU-pelaajia

09.10.2014

Miesten ja naisten Mestaruusliigassa saa joukkueiden pelaavassa kokoonpanossa olla jatkossa rajoittamaton määrä EU-maista tulevia pelaajia. Muiden maiden pelaajien lukumäärä on edelleen rajoitettu kolmeen.

Tämä perustuu Lentopalloliiton sääntöryhmän päätökseen, jossa todetaan, ettei Mestaruusliigan erityisten sarjamääräysten rajoitusta vain kolmen ulkomaalaispelaajan yhtäaikaisesta pelaamisesta voida soveltaa EU-jäsenvaltioiden kansalaisten osalta.

Asia tuli ajankohtaiseksi, kun Team Lakkapää peluutti Suomen Cupin ottelussa 3.10. Ettaa vastaan neljää ulkomaalaista pelaajaa yhtäaikaisesti. Heistä kaksi oli Australiasta, yksi USA:sta ja yksi Saksasta.

Mestaruusliiga vei asian itse Lentopalloliiton sääntöryhmän käsittelyyn ja sieltä tulleen päätöksen mukaisesti totesi, ettei EU-pelaajien lukumäärää pelaavassa kokoonpanossa enää tule rajoittaa. Muiden kuin EU-pelaajien osalta sääntöihin kirjattu kolmen pelaajan peluuttamiseen liittyvä sääntökirjaus säilyy ennallaan.

Mestaruusliigan puheenjohtaja Kauko Väinämö toteaa, ettei sääntöryhmän päätös yllättänyt ja riski herrasmiessäännön pitämisestä on ollut olemassa siitäkin huolimatta, että kevään liigaparlamentissa jokainen liigaseura erikseen asiaa kysyttäessä totesi tulevan kauden osalta noudattavansa sääntöä, joka rajoittaa otteluissa yhtä aikaa pelaavien ulkomaalaispelaajien määrään kolmeen.

Mestaruusliigan hallitus arvioi seuraavassa kokouksessaan päätöksen vaikutuksia lajille ja linjaa niitä toimenpiteitä, joilla nyt tehdyn päätöksen mahdollisesti aiheuttamia epäkohtia lajin kehittämisessä voidaan pienentää seuraavaa kautta koskien.

x x x

MESTARUUSLIIGAN KOKO TIEDOTE ASIASTA

Tiedote 9.10.2014

Lentopallon Mestaruusliiga / Lentopalloliiton sääntöryhmän päätös:

Miesten Suomen Cupin ottelussa Team Lakkapää (Perungan Pojat) – Etta 3.10.2014 klo 18:30 Rovaniemellä Team Lakkapää peluutti neljää ulkomaalaispelaajaa ko. ottelussa yhtäaikaisesti vastoin Lentopallon Mestaruusliigan sarjamääräyksiä. Tämän vuoksi Mestaruusliiga on oma-aloitteisesti ryhtynyt tätä asiaa selvittämään ja vienyt asian käsiteltäväksi edustusoikeuskyselynä Lentopalloliiton sääntöryhmään.

Asia on ko. elimessä käsitelty ja Lentopalloliiton sääntöryhmä katsoo, ettei Mestaruusliigan erityisten sarjamääräysten rajoitusta vain kolmen ulkomaalaispelaajan yhtäaikaisesta pelaamisesta voida soveltaa EU-jäsenvaltioiden kansalaisten osalta sen ollessa ristiriidassa sekä ylemmän tason Lentopalloliiton kilpailusääntöjen että työvoiman vapaaseen liikkuvuuteen liittyvän EU-perussopimuksen ja sen perusteella annettujen sitovien oikeusratkaisujen kanssa huolimatta siitä, mitä Mestaruusliigan sääntöjen soveltamisalasta ristiriitatilanteissa on todettu. Asian luonteen vuoksi mainitut säännökset ovat Lentopalloliittoa ja Mestaruusliigaa sitovia.

Team Lakkapään (Perungan Pojat) ei siis katsota peluuttaneen ko. ottelussa edustuskelvottomia pelaajia.

Yllä olevan johdosta Mestaruusliigan johto katsoo, että tulevan kauden osalta päätös automaattisesti tarkoittaa sitä, ettei EU-pelaajien lukumäärää pelaavassa kokoonpanossa enää tule rajoittaa. Muiden kuin EU-pelaajien osalta sääntöihin kirjattu 3 pelaajan peluuttamiseen liittyvä sääntökirjaus säilyy ennallaan.

Mestaruusliigan puheenjohtaja Kauko Väinämö toteaa, ettei Sääntöryhmän päätös yllättänyt ja riski herrasmiessäännön pitämisestä on ollut olemassa siitäkin huolimatta, että kevään liigaparlamentissa jokainen liigaseura erikseen asiaa kysyttäessä totesi tulevan kauden osalta noudattavansa sääntöä, joka rajoittaa otteluissa yhtä aikaa pelaavien ulkomaalaispelaajien määrään kolmeen.

Mestaruusliigan hallitus arvioi seuraavassa kokouksessaan päätöksen vaikutuksia lajille ja linjaa niitä toimenpiteitä, joilla nyt tehdyn päätöksen mahdollisesti aiheuttamia epäkohtia lajin kehittämisessä voidaan pienentää seuraavaa kautta koskien.

  Takaisin