Seuraa meitä somessa:

Mestaruusviirien riviin jatkoa Salossa - Helsinki Volley tylysti kumoon

13.10.2021

Salossa juhlistettiin viime kauden mestaruutta nostamalla mestaruusviiri 2021 Salohallin kattoon ja heti perään lyömällä liiganousija Helsinki Volley kanveesiin 3-0. Nurmossa Hämeenlinnan Lentopallokerho oli puolestaan niukasti parempi 2,5 tuntisen taistelun jälkeen erin 2-3.

LP Viesti syötti julmasti Helsinki Volleyn kumoon

LP Viesti pelasi sunnuntaisen Pölkky pelin jatkoksi toisen todella hienon pelin, kun se voitti keskiviikkona Helsinki Volleyn tylyin numeroin 3-0 (25-11, 25-9, 25-13). Salolaisten pistekuningattareksi 86%:n hyökkäystehoilla iski Iina Andrikopoulou.

Salossa notettiin myös juhlavasti ennen ottelua mestaruusviirien riviin jälleen yksi lisä, Suomen mestarit 2021 -viiri.

LP Viestin ja Helsinki Volleyn ensimmäinen erä oli varsinaista syöttöpeliä: LP Viesti syötti kuusi ässää ja viisi virhettä, Helsinki Volleyn saldoksi tuli viisi virhettä. Kotijoukkueen loistava vastaanottopeli (72%) helpotti passareina pelanneiden Saana Virtasen ja Irina Mäkisen työskentelyä.

Toiseen erään Helsinki Volley teki pelaajavaihtoja ja hakkuriksi vaihdettiin Sanni Vallin. Muutokset kentällä eivät kuitenkaan saaneet vierailijoiden peliä sen paremmin sujumaan. Suurena syynä oli LP Viestin syöttötulitus: ässiä kotijoukkueelle neljä, joista kolme täräytti kapteeni Anna Czakan. Helsinki Volley pääsi syöttämään erässä vain yhdeksän kertaa, joista kolme virhettä. Erä murskaavasti salolaisille 25-9.

Ottelun päätöserässä kotijoukkueen kova syöttöpeli kääntyi miinuksen puolelle, kun syöttövirheitä tuli kuusi kappaletta. Erän ja ottelun lopputulokseen noilla virheillä ei ollut vaikutusta, sillä koko joukkue ja erityisesti Iina Andrikopoulou pitivät oman kovan tasonsa loppuun asti.

Iina Andrikopoulou, LP Viesti:

- Ihan hyvä peli, harmittaa vaan kun 100% hyökkäyksessä oli niin lähellä. Oli kyllä ihan eri peli kuin syyskuussa, jolloin HEL Volley tuli paljon kovempaa ja me lepsuiltiin. Nyt pelattiin koko ajan tosi hyvin eikä annettu vastustajalle mahdollisuuksia. Oli kiva huomata, että vaikka vaihdettiin pelaajia, niin kaikki pelasivat tosi hyvin ja vaihdosta tulleista erityisesti Irina Mäkinen pelasi hienosti. Meidän asenne oli koko ajan tosi hyvä eikä lähdetty mukaan vastustajan peliin.

Sanni Vallin, Helsinki VOLLEY:

- Toki harmittaa, ettei pystytty parempaan. Viimeiseen erään saatiin kerättyä fiilistä ja peli paranikin. Tästä vaan treeniä lisää ja kohti viikonloppua. Kyllä Viesti esitti tasaista peliä, mutta meidän oma peli oli heikkoa. Oltiin kauden ensimmäisessä kohtaamisessa terävämpiä. Viesti puolusti tosi hyvin ja meillä oli aika heikot hyökkäysprosentit, ei saatu kuolemaan. Oma hyökkäysprosentti ihan ok, itseltä ihan keskivertopeli. Mahtavaa on ollut päästä pelaamaan kovatasoista peliä Mestaruusliigassa.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Ennen peliä puhuttiin paljon asenteesta ja myös syyskuun Helsingin pelin kahdesta ensimmäisestä erästä, jolloin olimme vaikeuksissa. Täytyy olla ylpeä tyttöjen asenteesta: vaikka erät ratkesivat heti alussa, emme herpaantuneet. Lukemien pitääkin olla tällaisia, jos sarjan kärkipään joukkue pelaa hyvin ja sarjanousija ei onnistu omassa pelissään. Iinahan haluaisi tappaa kaikki pallot, joten ihan hyvä, että jää tavoitteita lentopallouralle. Hyökkäyksessä pelattiin vähillä virheillä tehokkaasti ja vain neljä suoraa virhettä koko ottelussa. Olisimme voineet syöttää vähemmilläkin virheillä, kun tiesimme että vastustaja on heikompi, mutta halusimme harjoitella kovaa syöttöä myös tulevaisuutta varten. Oli hyvä, että tytöt pelasivat hyvän pelin, niin pystyimme noudattamaan tehtyä suunnitelmaa, että kaikki pääsivät pelaamaan. Irina Mäkinen pelasi rohkeasti ja Saana Virtaselle oli hyvä, että sai lepoaikaa.

Dirk Sauermann, Helsinki Volley:

- Onnittelut voitosta. He pelasivat tasaisesti joka osa-alueella ja jokainen uusi pelaaja pelasi hyvin. Meiltä puuttui henkinen taistelu, mutta maksoimme tässä pelissä myös Rovaniemen matkasta, josta saavuimme kotiin maanantaiaamuna. Kunhan meillä pysyy hyvä henki joukkueessa, se alkaa varmasti tuottamaan tulosta. Oli hienoa, kun oli paljon yleisöä. Ottelun numeroista ei tänään positiivisia asioita löydy, mutta kun näkee pelaajien tekevän ja yrittävän pelissä asioita, joista on sovittu, se on positiivista. Joukkue myös pysyi yhdessä, vaikka peli ei kulkenutkaan. Viimeinen erä oli meidän paras, joten se oli positiivista myös.

LP Viesti - Helsinki Volley
3-0 (25-11, 25-9, 25-13)
Koti: Andrikopoulou 17/+15, Czakan 10/+6, Kuusela 9/+5
Vieras: Vallin 4/+2, Kokko 4/+1, Helenius 3/-4
Ässät 13-1, syöttövirheet 14-10, torjunnat 9-2, hyökkäys% 56-20, vastaanotto% 44-32

Joukkueiden MVP:t
Iina Andrikopoulou, LP Viesti
Sanni Vallin, Helsinki Volley

PROlibero
Netta Laaksonen, LP Viesti

Katsojia: 613

Ottelutilasto

JymyVolley nappasi pisteen Hämeenlinnalta

JymyVolley ja Hämeenlinnan Lentopallokerho saivat tahkota kaikki viisi erää keskiviikkoiltana Nurmohallilla ennen kuin paremmuus joukkueiden välillä saatiin selville. Ottelu Hämeenlinnalle 2-3 (20-25, 25-21, 15-25, 25-23, 5-15).


Nurmohallilla nähtiin ailahtelevaa ja virheiden täyttämää peliä kummaltakin joukkueelta. Ensimmäiseen erään vastustajat lähtivät tiukemmalla otteella, ja kotijoukkueen sortuessa syöttövirheisiin meni erä vieraille. Toisen erän emännät aloittivat reippaasti, ja pitivät pientä hajurakoa vastustajaan koko erän ajan. Riikka Valkonen iski laidasta kuusi pistettä, ja myös kentälle toisessa erässä tullut Katariina Salminen sai pistehanat hyvin auki. Vieraiden pistekärjessä menivät Michaela Madsen ja Dana Schmit.

Pitkän erätauon aikana ryhtinsä takaisin saanut Hämeenlinna tuli kolmanteen erään kovaa alusta alkaen. Kotijoukkue syyllistyi virheisiin, ja antoi vastustajalle ilmaisia pisteitä turhan paljon. Neljäs erä eteni tasatahtia aina loppumetreille saakka. Kotijoukkueen voiton iski Sara Niemi, ja halli oli revetä yleisön riemusta. Viidennessä erässä Hämeenlinna pääsi omalle pelitasolleen, kun taas kotijoukkueelta tuntui epäonnistuvan kaikki mahdollinen. Selkeä erävoitto ja toinen piste viemisiksi Hämeenlinnaan.

Sanni Rantanen, JymyVolley:

- Peli ei ollut parasta, johon me pystymme. Emme olleet missään vaiheessa huipulla. Viidenteen erään lähdimme hyvällä asenteella, mutta vastustaja tuli kovaa, emmekä pystyneet tekemään oikein mitään. Ei uskottu omaan tekemiseen. Meille tuli tänään paljon syöttövirheitä, ja juuri syötön pitäisi kotisalissa olla kohdallaan. Ottelu ratkesi ainakin osittain virheisiin, joita me teimme kaikilla osa-alueilla. Oma peli lähti hyvin, mutta loppua kohti tehot loppuivat. Tulee pitkä kausi, mikäli kaikki pelit pitää vetää viiteen erään.

Kari Raatikainen, JymyVolley:

- Oli hyvin nahkea, nihkeä ja vaikea ottelu. Vaikka voittoeriä tuli, ei peli oikein kulkenut. Kun katsoo tilastoja ja sitä, missä olemme olleet tällä kaudella hyviä, on se ollut syöttö. Tänään ei oltu. Me teimme 21 syöttövirhettä, seitsemän ässää ja seitsemän pistettä syötöllä. Orivedelle viime lauantaina virheitä oli seitsemän ja ässiä kahdeksan. Jos pisteitä ei saa syötöllä, joutuu tekemään jokaisen pisteen eteen todella paljon töitä, ja kun peli ei ole henkisesti ihan uomissaan, pelaamisesta tulee juuri näin vaikeaa. Valmentajana miettii enemmän pelin laatua kuin pisteitä, ja tänään laatu ei ollut sitä, mitä olisin meiltä odottanut. Viidennessä erässä teimme yhden hienon torjunnan, emmekä sen jälkeen oikein mitään. Mikäli viides erä oli parasta peliä mihin he pystyvät, olemme me todella vaikeuksissa, ellei oma peli kulje Toki piste Hämeenlinnalta myös mairittelee.Yasmine Madsen, Hämeenlinna:

- Tänään peli oli aika ailahtelevaa samalla tapaa kuin aiemmatkin pelit. Olimme omalla tasollamme vain viimeisen erän, ja silloin peli kulki. Pitäisi jaksaa pitää syötöt vahvempana. Ne kaksi erää, jotka Nurmo voitti, he pelasivat ihan miten lystäsivät ja tulivat kovaa. Pelin fokus lähti omille teilleen. Omassa pelissä oli liikaa tyhmiä virheitä, voisi tehdä vähän fiksumpia ratkaisuja.


Matteo Pentassuglia, Hämeenlinna:

- En voi olla tyytyväinen päivän peliin. Me saimme kaksi pistettä, mutta se ei riitä meille. Pitäisi pelata paljon paremmin kuin tänään pelasimme. Meidän pelimme meni vuoristorataa ylös ja alas, ja siitä meidän on päästävä eroon. Ensimmäisessä erässä saimme hyvin, mutta toiseen erään menimme ajatuksella, että tällä mennään. Ei se mennyt lainkaan hyvin, pitäisi ymmärtää, että pelissä pitää olla mukana joka hetki. Tänään ei voi nostaa yhtäkään pelaajaa nimeltä esiin, jokaisella oli hyvät ja huonot hetkensä

JymyVolley - Hämeenlinnan Lentopallokerho
2-3 (20-25, 25-21, 15-25, 25-23, 5-15)
Koti: Valkonen 14/+2,Lundvall 12/-2, Niemi 11/+3
Vieras: Y.Madsen 20/+13,M.Madsen 16/+11,Oluic 13/+4
Ässät 7-8, syöttövirheet 21-14, torjunnat 12-10, hyökkäys% 32-37, vastaanotto% 55-39

Joukkueiden MVP:t
Sanni Rantanen, JymyVolley
Yasmine Madsen, Hämeenlinna

PROlibero
Emilia Joensalo, Hämeenlinna

Katsojia: 287

Ottelutilasto

  Takaisin