Seuraa meitä somessa:

Metsäkoivu tahditti LP-Vampulan makeaa voittoon

13.12.2018

Sormivaivaista Iida Paanasta LP-Vampulan passarina tuurannut Tuuli Metsäkoivu johti joukkueen makeaan kotivoittoon LP Kangasalasta erin 3-2 (25-22, 25-23, 22-25, 24-26, 17-15).

Näin LP-Vampula otti vasta toisen voittonsa liigahistoriassa Kangasalasta joukkueiden 14:nnessä kohtaamisessa. Kauden ensimmäinen keskinäinen meni 3-1 Kangasalle

LP-Vampula nousi samalla liigassa kolmanneksi pisteen LP Kangasalan edelle yhden pelin enemmän pelanneena.

Ottelu oli yhtä tasainen mitä tilastotkin osoittavat: pisteet 113-111, torjunnaty 8-8, hyöjjäysprosentit 37-37, vastaanottoprosentit 43-47, ässät 9-9, syöttövirheet 21-19. Suoria hyökkäysvierheitä kotijoukkue teki tosin selkeästi vieraita enemmän: 20-12.

Hyökkäyspelissä taistelu oli neljän 45-52 passia saaneen pelaajan vääntö. Bright-Nayara vds Peit-Taylor päättyi myös aikalailla tasapeliin, kun nelikosta kaikki tekivät 16-19 hyökkäyspistettä.

Tuuli Metsäkoivu, LP-Vampula:

- Ei ollut helppo paikka täytettäväksi, mutta ympärillä on hieno joukkue. Passari näyttää hyvältä, kun hyökkääjät iskevät lujaa, heidän ansiota tämä oli. Oli hauskaa ja hyvä fiilis. LP Kangasala oli kova vastus, päästiin alussa vähän yllättämään, mutta sen jälkeen kyllä jouduttiin pääasiassa jahtaamaan heitä.

Riikka Vuorentausta debytoi liigassa LP-Vampulan toisena passarina ottelun avauserässä tuplavaihdolla.

Lisäjännitystä kotijoukkueen kannattajille toi kapteeni Iida Paanasen poisolo kokoonpanosta. Seurajohdon ja valmennuksen kanssa yhdessä oli päätetty, että Iida pitää pienen tauon heti Suomen Cup- ottelun jälkeen.

Tuuli Metsäkoivu joutui isoihin saappaisiin, kun hän lähti pelaamaan varsinaista ensimmäistä Mestaruusliigapeliään pauhaavan kotiyleisön edessä. Heti ensimmäisen erän alusta lähtien hän kuitenkin osoitti kylmähermoisuutta jakaen passeja
ennakkoluulottomasti ja järkevästi ja ennen kaikkea itseluottamusta uhkuen. Hyökkäyksiä Tuulin passeista parhaiten päättivät erinomaisen ottelun pelannut Brassipelaaja Nayara sekä aina yhtä vaarallinen Kia Bright. Erä lopulta huittislaisille pistein 25-22.

Toisessa erässä nähtiin valtava määrä syöttövirheitä ja erä oli jo menossa vierailijoille. Tilanteessa 10-20 alkoi Tuulin syöttövuorolla kiri, joka lopulta päättyi Vampulan riemukkaaseen erävoittoon, pistein 25-23. Kolmannessa erässä jännitys näkyi jälleen virheilyinä ja erä lopulta Kangasalaan pistein 22-25.

Neljännessä Vampulalla oli kova yritys saada pelistä täydet kolme pistettä, mutta erä kuitenkin jatkopisteillä vieraille., pistein 24-26. Viidennessä taistelu oli tasaväkistä ja päättyi lopulta niin kuin tasapisteissä sarjassa olevien kahden joukkueen pitäisikin päättyä, vasta jatkopisteillä 17- 15.

Otteluisäntänä toiminut Huittisten kaupunki palkitsi kotijoukkueen parhaana passari Tuuli Metsäkoivun ja vieraista hakkuri Vicky Taylorin.



Arttu Keränen, LP Kangasala

- Orpoa vastaan tehtiin yhteensä 11 virhettä ja nyt moninkertainen määrä. Iidan pelaamiseen valmistauduttiin ja Tuulin pelaaminen oli yllätys. Tänään pelattiin järkyttävän huonosti. En ole ikinä valmentanut joukkuetta, joka tekee noin paljon virheitä. Hyvä fiilis oli salissa, niin kuin täällä on yleensä.

Darko Dobreskov, LP-Vampula:

- Haluan ensin jakaa hiukan ajatuksiani Suomen Cup ottelusta Hämeenlinnaa vastaan. Mielipiteeni ulkomaalaisena valmentajana on, että on erittäin hyvä Suomen lentopallolle, että on olemassa joukkue nimeltä LP-Vampula, joka haastaa perinteisen kovia joukkueita. Hämeenlinna vastaan Cupin ottelussakaan emme täysin onnistuneet ja siihen on syynsä.

- Tämän päivän pelistä kommentoisin, että joukkueemme kasvaa ja rakentuu, mutta se tulee työn kautta. Olen iloinen ja erittäin ylpeä kaikista pelaajistamme ja siitä miten tultiin tänään otteluun. Erityisesti nousumme toisessa erässä oli erinomainen. Hienoa, että nuoret pelaajatkin, kuten Riikka Vuorentausta osoittivat rohkeutta pelata. Tänään olimme enemmän tiimi kuin aiemmin ja sitä pyrimme olemaan vielä enemmän tulevaisuudessa.

Joukkueiden parhaat
Tuuli Metsäkoivu LP-Vampula
Nikki Taylor LP Kangasala

LP-Vampula - LP Kangasala 3-2
25-22, 25-23, 22-25, 24-26, 17-15
Vampula: Nayara 19/+12, Bright 16/+4, Andrikopoulou 11/+2
Kangasala: Taylor 23/+16, Peit 17/+6, Hanyline 16/+3

LähiTapiolan pisteet
3 Nayara LP-Vampula
2 Sievänen LP Kangasala
1 Metsäkoivu LP-Vampula

PRO Libero
Tiiamari Sievänen LP Kangasala

Ottelutilasto

Kuvat: Antti Kaskinen / LP-Vampula

  Takaisin