Seuraa meitä somessa:

Miesten Cupin Final Four savolaisia vaille

05.10.2014

Miesten Suomen Cupin Final Fourin joukkueet ovat tiedossa savolaisjoukkuetta lukuunottamatta. VaLePa, Tiikerit ja Hurrikaani varmistivat paikkansa tammikuun cuphuipentumaan sunnuntaina.

Neljäs joukkue ratkeaa maanantaina LEKA-Volleyn ja Sammon kohdatessa Kuopiossa.

Välierien ottelijaparit arvotaan. Välierät pelataan 3.1. ja loppuottelu heti seuraavana päivänä 4.1. Pelipaikka on vielä avoinna.

Miehet

Puolivälierät


VaLePa – Isku 3-1 (25-21, 20-25, 25-8, 25-15)


VaLePa Sastamala hoiti itsensä Suomen Cupin välieriin paikallisvastustaja Rantaperkiön Iskua vastaan. VaLePan suurin voimavara löytyi tänään laidoista, Elviss Krastins 21/+14 ja Olli Kunnari 23/+16. Valepan hyökkäysprosentti (55%) oli kovempi kuin vierailla (32%), torjunnat VaLePalle 7 - 6.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:
- Kun Cupia pelataan niin voitto on tietysti tärkein asia mutta en ole tyytyväinen esitykseen. Kaksi ensimmäistä erää ilman tunnetta. Ei saa toistua. Erätauolla käytiin läpi mikä pelistämme puuttuu ja se auttoi tänään.

Jussi Heino, Iskun päävalmentaja:
- Tapion myötä tiputtiin Cupista ja se tietysti harmittaa. Ensimmäisen erän tappio harmittaa todella. Erinomainen vastaanotto ja hyvä johto suli lopussa. Siitä olisi pitänyt erä viedä. Valepa pelasi sitten kolmannen ja neljän erän ilman virheitä.

VaLePan parhaana palkittiin Elviss Krastins ja Iskun parhaana Tuomas Tihinen.

Tiikerit – Etta 3-1 (25-14, 19-25, 25-23, 25-16)


Pelin taso vaihteli paljon. Välillä tuli hienoja palloja, joita seurasi syöttövirheputkia. Tiikerit näyttivät kyntensä ensimmäisessä erässä ja veivät alun tasaisen jakson jälkeen erää selvästi. Toisen erän vei Etta hyvällä pelillä, jota avusti Tiikereiden syöttövirhesuma (8 syöttövirhettä toisen erän aikana). Kolmannessa erässä Tiikerit nousi voittoon ja neljännen Tiikerit vei selvästi. Peliä kuvasti suuri syöttövirheiden määrä. Tiikereillä niitä tuli 18 kappaletta ja Ettalla 21 kappaletta. Toisessa erässä keltaisen kortin sai Tiikereiden Pasi Hyvärinen ja punaisen kortin Olli-Pekka Ojansivu.

Olli Kuoksa, Etta:
- Mukava pästä kunnolla pelaamaan ja kartoittamaan oman joukkueen Akilleen kantapäätä. opettavainen retki. En olis uskonut, että meillä tänään liigan ”paskin” syöttö. Hyvää peliä muuten. Jos Tiikereille antaa mahdollisuuden, ne kyllä rätkii palloja. Otetaan opiksi.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:
- Kovaa vääntöä, kuten aina Ettaa vastaan. Ajoittain meillä oli hienoa peliä. Toisen erän huonot syötöt teki oman peli vaikeaksi. Vielä on aikainen vaihe, joten kauden aikana ehtii kehittyä. Ensi viikolla hiotaan peliä ja jatketaan hommia.

Etta: Sorvoja 15/+4, Hakala 8/+1 Lavaja 4/+1
Tiikerit: Hietanen 16/+9, Ojansivu 17/+7, Sauss 13/+5

Palkitut: Sippola ja Hyvärinen

Videosivuilla Hyvärisen, Tiilikaisen ja Kuoksan haastattelut (Kokkolan Tiikerit tuotantoa)

Loimu – Hurrikaani 1-3 (26-28, 25-20, 21-25, 19-25)

Hurrikaani varmisti paikkansa Suomen Cupin puolivälierissä nujerrettuaan Raision Loimun Kerttulassa.

Voiton käsikirjoituksessa oli sekä yksilötason että kollektiivisuuden aineksia. Hurrikaani oli tekemisessään keskittyneempi ja huolellisempi.

Hurrikaani oli isäntiä vahvempi erityisesti torjuntapuolustuspelissä. Vakiohakkuri Vladimir Cedicin puuttuminen (nilkkavamma) ei näkynyt vieraiden otteissa. Tilalle tullut nuori Tapio Toiviainen pelasi miehekkäästi, ja Hurrikaani paikkasi tehomiehen puuttumisen myös kollektiivisin keinoin. Kokeneet pelaajat ottivat lisäroolia paikaten rosterissa olleen aukon.

Loimu pelasi vahvasti kaksi ensimmäistä erää, joissa marginaalit olivat todella pieniä. Sen jälkeen vaakakuppi kääntyi vieraiden suuntaan. Kaksi viimeistä erää olivat selvästi Hurrikaanin hallinnassa.

Matti Oivanen, Hurrikaani:
- Tärkein asia eli jatkopaikka tuli saavutettua. Olen myös tyytyväinen itse peliin. Lähtökohta oli haastava Cedicin poissaolon myötä. Tapio Toiviainen tuli hyvin sisään. Parannettiin eilisestä joukkueena ja otettiin lisää roolia.

Ville Juntura, Loimu:
- Oltiin tänään huonompia. Omaan peliin en ole tyytyväinen. Vastustajalle pitää silti antaa tunnustusta. Hurrikaani pelasi ehyen ottelun.

Ville Kakko, Hurrikaanin päävalmentaja:
- Hakkurin puuttuminen oli iso haaste. Hän on kantanut ison vastuun hyökkäyspelistä hyvin tehoin. Tapio hoiti kuitenkin oman ruutunsa hienosti. Tyylipisteitä ei tänään jaettu. Pelattiin jatkopaikasta, ja se saavutettiin. Lähtökohtaan nähden olen tyytyväinen iltapuhteeseen.

Henri Tuomi, Loimun päävalmentaja:
- Hyökkäyspelissä jäätiin tänään pahasti jalkoihin. Maltti loppui. Ei luotettu torjuntapuolustuspelaamiseemme, joka on toiminut meillä yleensä hyvin. Kyle Masterson oli meidän joukkueesta ainoa, joka oli tänään omalla tasollaan.

Tuomas Pelton kuvat ottelusta

6.10. klo 18.30 LEKA-Volley – Sampo

Kuvat:
VaLePa - Isku, Mäsi Mäkinen
Tiikerit - Etta, Tommy Lågland
Loimu - Hurrikaani, Tuomas Pelto

  Takaisin