Seuraa meitä somessa:

Miesten liigakarsinnassa kotijuhlat

04.04.2018

Miesten liigakarsinnoissa kotijoukkueet avasivat vahvasti, kun 1-sarjan mestari Karelian Hurmos löi Rantaperkiön Iskun 3-1 ja Akaa-Volley Maaningan Mahdin samoin numeroin.

Akaa-Volley ei antanut Maaningan Mahdin yllättää

Akaa-Volleyn Mestaruusliigamiehistö aloitti liigakarsinnan hyvällä ilmeellä ja asenteella. Kuopiosta Pirkanmaalle matkannut vierasjoukkue oli vailla mahdollisuuksia ottelun alussa ja ratkaisuerässä. Ensimmäinen karsintapeli päättyi Akaa-Volleyn voittokarjaisuun lukemin 3-1 (25-10,25-23,23-25,25-12).

Keskitorjuja Scott Siwicki pommitti avauerässä hyppysyötöillään Mahdin vastaanoton hajalle ja Akaa-Volley karkasi jo 11-2 johtoasemaan. Kun akaalaiset pelasivat lisäksi virheetöntä hyökkäyspeliä, erän loppulukemat olivat 25-10. Pasi Seppäsen valmentama Mahti teki itse avauserässä vain viisi pistettä.

Kuten niin usein lentopallossa tapahtuu, Akaa-Volley tyytyi vieraiden tahtiin ottelun toisessa erässä. Etenkin torjuntapelaaminen näytti suorastaan huolimattomalta. Erä mentiin tasapisteissä aina ratkaisuun saakka. Kokenut Iwan Walter päästi lopulta kotijoukkueen piinasta ja siirsi pallon Mahdin torjunnan käsien kautta leveäksi. Pisteet 25-23 kotijoukkueen hyväksi.
Kolmas erä noudatti toisen kaavaa. Tällä kerralla viimeiset pisteet kääntyivät kuitenkin vieraille. Lopputulos 23-25 kertoo tasaisesta kamppailusta. Ratkaisun yhtenä syynä olivat Akaa-Volleyn omilla virheillä kuopiolaisille antamat yhdeksän pistettä. Kentän tehokkain pelaaja Akaan Joni Mikkonen oli kerännyt kolmen erään lukemat 20/+16.

Kun neljäskin erä alkoi tasaisissa merkeissä, Akaa-Volleyn valmentaja Lauri Tihinen vaihtoi toiseksi yleispelaajaksi Teemu Kuuselan tilalle Dmitri Borichevin. Vaihto herätti kotijoukkueen ja se karkasi tekniselle aikalisälle 14-7 johtoasemassa. Borichev ei kovin paljoa vastuuta saanut, mutta pelasi ilman ainoatakaan virhettä.

Mahdin parhaana palkittu Ville-Erik Tarkiainen (9/+1) oli ottelun jälkeen vaatimaton:

- Omaan peliin en voi olla tyytyväinen. Itse olisin palkinnut Tervosen Tuomaksen (20/+14). No, joka tapauksessa kotijoukkue osoitti tänään liigan ja ykkössarjan tasoeron.

Joni Mikkonen päätyi lopulta komeaan saldoon 26/+22.

- Valitettavasti toisessa ja kolmannessa erässä meidän syöttö pehmeni pahasti. Muutoin tuntui, että päästiin aika helpolla. Ajatuksena on ottaa viikonloppuna kaksi voittoa lisää ja lähteä lomille.

Mahdin valmentaja Pasi Seppänen oli Mikkosen kanssa eri mieltä viikonvaihteesta.

- Tämä ottelusarja ei varmasti ratkea vielä viikonloppuna. Kyllä meilläkin kotiyleisö osaa kannustaa ja lupaan, että lauantaina vastus on kovempi kuin tänään. Tänäänkin olen tyytyväinen joukkueen asenteeseen. Pelattiin paineetta ja omaa peliä.

Lauri Tihinen ei näin kauden lopullakaan ole tyytyväinen omiensa otteisiin.

- Oikeastaan kauden koko kuva näkyi tässä pelissä. Osaamme pelata tosi hienoa lentopalloa, mutta kun sukelletaan, niin sukelletaan syvälle. Onneksi meillä oli tänään huippuvireinen Mikkonen hakkurina. Kullanarvoinen pelaaja.

Mahdin lahjakas passari Fedor Ivanov ei ollut Akaassa. Nuorta miestä viedään nyt vauhdilla moneen suuntaan ja jostakin oli vain joustettava.

- Ottelu ei kuitenkaan ratkennut passaripeliin. Mielestäni Jyrki Meriruoko täytti tontin erittäin hyvin. Ja voin luvata jo nyt, että sunnuntaina akaalaiset pääsevät tarkkailemaan Ivanovin otteita, lupasi Seppänen.

Akaa-Volley - Maaningan Mahti 3-1
(25-10, 25-23, 23-25, 25-12)
Akaa: Mikkonen 26/+22, Siwicki 18/+12, Walter 9/+7
Mahti: Tervonen 20/+14, Tarkiainen 9/+1, Savonsalmi 8/+3

Ottelutilasto

Hurmos vei ensimmäisen karsintaottelun

Karelian Hurmos voitti Rantaperkiön Iskun ensimmäisessä Mestaruusliigan karsintaottelussa Joensuussa erävoitoin 3-1 (24-26, 25-23, 25-21, 25-20). Liigapaikka ratkeaa kolmella voitolla, ja seuraavaksi joukkueet kohtaavat perjantaina 6.4. klo 18.30 Tampereella.

─ Hurmos pelasi nimensä mukaisesti hurmoksessa. Sali on täynnä ja kannustus kovaa. Heillä on kolme kovaa laituria, jotka pystyvät tappamaan palloja tasaisesti, kun taas meillä oli tänään vain yksi. Meidän täytyy parantaa syöttö-vastaanottopeliämme ja jokaisen pelaajan pitää pelata omalla tasollaan, huono peli ei riitä Hurmosta vastaan. Jos suoritusten laatu pysyy hyvänä ja pelaamme omalla tasollamme, pärjäämme kyllä, Iskun valmentaja Oskar Muurinen sanoi.

Matti Hietanen sai suurimman osan passeista, ja oli myös Iskun paras pistemies. Hakkurina vuorottelivat Mika Mäntylä ja Einari Koivisto, joista kumpikaan ei pystynyt auttamaan riittävästi Hietasta. Toisen yleispelaajan paikalta oli poissa nilkkavaivainen Tomi Mutka, ja hänen tilallaan pelasi tällä kaudella enemmän keskitorjujana nähty Ilari Toimela.

─ Meille tuli tänään kiire, jouduimme juoksemaan liikaa pallojen perässä ja hyökkäyspelissä räiskimme palloa liikaa minne sattui. Hävisimme varsinkin puolustusten jälkeiset tilanteet Hurmokselle. Hakkuripeli oli nuhaista ja Masa (Hietanen) jäi liian yksin. Pelkällä Masalla me emme vielä voi voittaa näitä pelejä, Muurinen sanoi.

Hurmoksen laitureina pelaavat aiemmin yleispelaajat Aivars Petrusevics ja Joni Savimäki sekä aiemmin Iskussakin pelannut hakkuri Ville Louhela. Kaikki kolme ovat kokeneita liigapelaajia.

Ottelusarja jatkuu perjantaina Pyynikin palloiluhallissa. 

Karelian Hurmos - Rantaperkiön Isku 3-1

(24-26, 25-23, 25-21, 25-20)
Hurmos: Savimäki 20/+9, Petrusevics 16/+8, Louhela 14/+4
Isku: Hietanen 217+3, Koivisto 12/+4, Mäntylä 9/0

Ottelutilasto

Miesten liigakarsintojen ohjelma

la 7.4.2018 16:00 Maaningan Mahti Akaa-Volley
su 8.4.2018 17:00 Akaa-Volley Maaningan Mahti
tarvittaessa
ti 10.4.2018 alustava Maaningan Mahti Akaa-Volley
to 12.4.2018 alustava Akaa-Volley Maaningan Mahti

pe 6.4.2018 18:30 Rantaperkiön Isku Karelian Hurmos
su 8.4.2018 16:30 Karelian Hurmos Rantaperkiön Isku
tarvittaessa
ti 10.4.2018 18:30 Rantaperkiön Isku Karelian Hurmos
to 12.4.2018 18:30 Karelian Hurmos Rantaperkiön Isku

  Takaisin