Seuraa meitä somessa:

Mikko Esko johdattaa VaLePan Finnish Teknikum Cupissa 1-sarjalaista Lempoa vastaan

14.01.2021

Lentopallon Finnish Teknikum Cupissa on vielä kaksi välieräpaikka jaossa. Miesten hallitseva cupmestari VaLePa kohtaa puolivälierässään 1-sarjan hallitsevan runkosarjan voittajan Lempo-Volleyn Lempäälässä lauantaina 16. tammikuuta kello 17.

Ennakkosuosikkia ei tarvitse kauaa miettiä. Pokaaliputkessa kotimaassa oleva VaLePa on kohdannut pirkanmaalaisen naapurinsa 2010-luvulla kahdesti Suomen cupissa. Tuolloin LeKin nimellä pelannut lempääläisseura on kokenut 3-0-tappio 2016 ja 2018.

Tälläkään kertaa vierasjoukkue ei aio lähteä leikkimään. Siitä pitää huolen kaiken kokenut kapteeni Mikko Esko.

- Ottelun panoksena on ei enempää eikä vähempää kuin Finnish Teknikum cupin final4 -paikka, joten ottelu on meille erittäin tärkeä, Esko alleviivaa.

Esko voi tarvittaessa kysellä ajo-ohjeita pelipaikalle omasta pukukopista, jossa tällä kaudella istuu Anssi Vesanen. Vesanen edusti viimeiset seitsemän kautta LeKiä ja Lempoa.

– Kiva tulla taas Hakkariin pelaamaan. Tämähän on jo perinne, että melkein joka kausi pelataan Lempoa tai LeKiä vastaan cupissa tai treenipeleissä.

Joukkueet kohtasivat jo tämän vuoden syyskuussa treenipelin merkeissä. Tuolloin liigaryhmä oli parempi erin 4-0.
VaLePa pääsee peliin paremmin valmistautuneena. Joukkue kohtasi loppiaisena Akaa-Volleyn treenipelissä ja 14.1. Ettan liigavuoden avauspelissään. Lempo-Volley pelasi edellisen kerran 1-sarjaa 22. marraskuuta. Koronasiirtojen myötä pelitauko venyy lähes kahteen kuukauteen. 1-sarjassa Lempo vietti joulutauon sijalla neljä.

- Leväten on joulutauko mennyt. Tämä ja viime viikko on taas menty vauhdilla treeneissä, Lempo-Volleyn yleispelaaja Tomi Rumpunen kertoo.

Lempon päävalmentaja Esa Kunnari tuntee todennäköisesti VaLePan taktiset kuviot melko hyvin: onhan vierasjoukkueen apuvalmentajana velipoika Olli.

– Vastustaja on käytännössä parasta, mitä Suomessa on. Kun vertaa 1-sarjan vastustajiin, laatua on ja jokaiselle pelipaikalle.

– Kyllähän meidän täytyy lähteä riskillä, kovalla syötöllä. Tarvitaan onneakin. Mutta mennään peli kerrallaan, ihmeitäkin tapahtuu, Kunnari tuumii.

Ottelu pelataan koronarajoitusten vuoksi ilman yleisöä.

– Eihän se koskaan kivaa ole pelata ilman yleisöä. Mutta Romaniassa pelattiin käytännössä koko kausi ilman yleisöä, ja Ranskassakin. Toki niissä oli sentään muutamia kymmeniä katsojia, joten sinänsä uusi tilanne kyllä, Rumpunen pohjustaa.
Ottelu lähetetään suorana Aamulehden verkkosivuilla osoitteessa https://www.aamulehti.fi/aihe/live/

  Takaisin