Seuraa meitä somessa:

Mikko Esko palaa VaLePan paitaan

22.05.2015

Suomen lentopallomaajoukkueen kokenut 37-vuotias passari Mikko Esko palaa Suomeen ja ValePa:n joukkueeseen neljäntoista ulkomaankauden jälkeen.

 - Tavoitteemme ovat korkealla ja siksi on upeaa saada maailmanluokan huippupassari VaLePaan. Haluamme menestyä sekä Suomessa että Euroopan kentillä. Mikko tulee pyörittämään yhdessä hienon joukkueemme kanssa lentopalloilun sastamalalaista menestystarinaa eteenpäin, sanoo VaLePan puheenjohtaja Jarmo Nieminen.

Timantinkova pelimies palaa kotiin Mikko Esko on pelannut urallaan Suomessa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Venäjällä ja viimeksi turkkilaisessa Halkbank Ankarassa. Hänet on valittu neljä kertaa peräkkäin timantinkovan Italian liigan tähdistöotteluun. Tuorein seurajoukkueiden mitali Mikko Eskolla on CEV-cupin hopea vuodelta 2014.

Mikko Esko on pelannut Suomen miesten lentopallomaajoukkueen ykköspassarina vuodesta 2005 lähtien mm. neljät EM-kisat ja Maailmanliigan ottelut vuosina 2006-2014. Mikolla on tilillään Maailmanliigan passaritilaston voitto vuodelta 2009.

Suomessa Mikko Esko aloitti uransa 1995 kotikaupunkinsa Vammalan Lentopallon riveissä. Keski-Savon Paterin riveissä Mikko Esko voitti vuonna 1999 sekä mestaruuden että cup- kultaa. Ammattilaisura käynnistyi Saksassa Unterhachingin joukkueessa vuonna 2001. Mikko odottaa ensi kautta innolla

- Tuon peliin mahdollisimman parhaan itseni. Toivon, että pystyn auttamaan VaLePan cupin ja mestaruuden voittoon sekä menestymään eurocupeissa mahdollisimman pitkälle. On hienoa palata Suomeen ja vielä kotikaupunkiin, kuvaa Mikko tavoitteitaan ja tunnelmiaan.

Mikko Esko on perheineen asettumassa Sastamalan Lousajaan. Perhe osti talon veli Antin naapurista ja kahdensadan metrin päästä kotitalosta. Yli 90 A-maaottelua Suomen paidassa lentopalloa pelannut vaimo Saara sekä perheen kaksi lasta ovat palaamassa kotiin täynnä iloisia tulevaisuuden suunnitelmia.

- Oma motivaationi pelaamiseen on erittäin korkealla. Odotan tulevia kausia innolla. Kaiken lisäksi tuntuu hyvältä, että saan mahdollisuuden pelata samassa joukkueessa veljeni Antin rinnalla, Mikko sanoo.

Sopimustilanne lupaa hyvää Joukkueen sopimustilanne tulevalle kaudelle on vahva. Valmentaja Ugis Krastins käynnistää seitsemännen kautensa VaLePa:ssa kovat tavoitteet sisäistäneenä. Taiturimainen yleispelaaja Olli Kunnari ja oivaltava passari Antti Esko janoavat lisää menestystä. Tiukka keskitorjuja Eduard Venski ja taitava libero Jarmo Korhonen vievät joukkuetta eteenpäin myös tulevalla kaudella. Seuran oma kasvatti Timo Jokinen palaa kahden kauden tauon jälkeen pelikentille.

  Takaisin